14.07.2022 | Prva liga Telemach
Pred tekmo: Maribor - Radomlje

Prva liga Telemach, 1. krog

MARIBOR - KALCER RADOMLJE

16. julij 2022, ob 20.15

Neposredni prenos: Sportklub 1

Stadion: Ljudski vrt, kapaciteta 12.994 sedežev

Cena vstopnic:
- 12 evrov
- otroci do 15 let: 6 evrov
- družinski sektor - odrasli: 9 evrov
- družinski sektor - otroci do 15 let: 4 evre
- sezonske vstopnice

 

MARIBOR

Prepoved nastopa: /

V mariborskem taboru so se v sredo veselili preboja v nadaljevanje kvalifikacij UEFA Lige prvakov, vijoličaste pa že v sredo čaka domača tekma z moldavskim Šerifom. Štajerci še prej pričenjajo boj za obranitev naslova državnih prvakov, v Ljudskem vrtu pa bo v sobotnem večeru gostovala prenovljena ekipa Radomelj. Brez sprememb to poletje ni šlo niti v mestu ob Dravi, a ta tekmi s Šahtarjem vsaj za zdaj pokazali, da je športni direktor Marko Šuler našel dobre zamenjave za Ognjena Mudrinskega, Marka Alvirja in Đorđa Ivanovića. Roko Baturina, Marko Božić in Ivan Brnić zasedbi Maribora dajejo novo dimenzijo, predvsem pa več hitrosti in dinamike. Na svojo priložnost za zdaj še čaka povratnik Sven Šoštarič Karič, ki se je poleti odločil za povratek v matično sredino, Radovan Karanović pa je že napovedal, da bo pred novim evropskim izzivom posegel po nekaj rošadah.

Radovan Karanović, trener NK Maribor: "Takoj smo preklopili nazaj na domače prizorišče, morali bomo poseči po rotacijah. Tudi tisti fantje, ki so zdaj ostali na klopi, so dobro opravili vse aktivnosti in igrali med pripravami. Moramo jim zuapati, verjamem, da bodo vsi, ki bodo dobili priložnost, oddelali tekmo proti Radomljam, kot se spodobi. Pričakujem otvoritev prvenstva z zmago."

Kdo je vroč?

Na prvi tekmi v Ljudskem vrtu je zapravil nekaj priložnosti, precej bolje pa mu je šlo v sredo, ko je udaril dvakrat in bil osrednji junak mariborske zmage. Roko Baturina v vijoličastem dresu išče formo, ki jo je v Prvi ligi Telemach že pokazal v napadu Brava, s predstavami v Šiški pa si je priigral prestop v madžarski Ferencvaroš. V Budimpešti je sprva dobil precej priložnosti, precej drugače pa je bilo v prejšnji sezoni, ko se ni naigral niti v madžarski prestolnici in v Poznanju. V Mariboru bo njegova vloga povsem nasprotna.

Ali ste vedeli?

Nogometaši Maribora so se konec maja veselili 16. naslova državnega prvaka, po dveh sušnih sezonah pa so lovoriko vrnili v Ljudski vrt. Hram mariborskega nogometa je po treh letih čakanja tako vnovič gostil tekmo kvalifikacij UEFA Lige prvakov, drugo bo v sredo, ko v štajersko prestolnico prihaja moldavski prvak Šerif. Moštvo iz Tiraspola je lani zaigralo v skupinskem delu UEFA Lige prvakov, jeseni presenetilo madridski Real, a zatem doživelo precej sprememb. Če bi slovenskemu prvaku uspelo izločiti tudi drugega tekmeca, bi si Mariborčani že zagotovili jesen v UEFA Evropski konferenčni ligi.

 

KALCER RADOMLJE

Prepoved nastopa: /

Radomlje so bile prvi hit nogometne pomladi, po uspešnih predstavah v nadaljevanju sezone pa so bili nagrajeni s šestim mestom. Rumeno-črni so za svojim hrbtom pustili tudi Celjane in sosede Domžalčane, v končnici prvenstva pa so pošteno mešali štrene tudi Koprčanom in Mariborčanom. Najprej so z remijem v Ljudskem vrtu Štajerce sklatili z vrha lestvice, s skalpom Kopra v predzadnjem krogu Prve lige Telemach pa so Mariboru znova omogočili vrnitev na prvo mesto. Ekipa, ki je bila trn v peti tudi najboljšim ekipam prvenstva, je poleti doživela precej sprememb. Tudi Nermin Bašić se je moral soočiti z odhodom treh napadalnih adutov, saj se je Ivan Šarić vrnil na splitski Poljud, Gedeon Guzina je prestopil v ruski Kaliningrad, Tomislav Mrkonjić pa je postal član nizozemskega Zwolleja. Obenem ne gre pozabiti niti odhoda Marka Zabukovnika.

Nermin Bašić, trener NK Radomlje: "Zelo težko bo, izgubili smo veliko igralcev. Z ene strani je lepo, da so odšli po boljše plače, kar je razumljivo, saj smo majhen, razvojni klub, po drugi strani pa je težko. Zdaj smo se nekako sestavili, kakih deset krogov bo potrebnih, da pridemo do svoje igre. Vsekakor pa bomo želeli biti hrabri, tvegati, videli bomo, koliko tega nam bo uspelo."

Kdo je vroč?

Nermin Bašić je nekaj dni pred pričetkom sezone dejal, da Radomlje v zadnjem tednu pred pričetkom prvenstva šele dodobra vstopajo v priprave. Rumeno-črni so še vedno sredi oblikovanja igralske piramide, kar potrjuje tudi četrtkov prihod Esterja Soklerja. Krčan je ob Leonu Sevru najbolj prepoznavno ime na seznamu poletnih novincev v Radomljah. Triindvajsetletnik, ki je zadnje leto in pol nastopal za Celje,  je nenazadnje prav spomladi dokazal, da je lahko močan adut v napadu.

Ali ste vedeli?

Vodstvo Radomelj se je v iskanju novih rešitev močno ozrlo tudi po področju nekdanje skupne države. Hajduk je podaljšal posojo Ivana Ćalušića in Maria Čuića, iz Splita pa se med mlinarje seli tudi Madžid Šošić. Zaradi letos potrjenega pravila FIFA lahko Hajduk v Radomlje posodi zgolj tri nogometaše, preostali novinci v četi Nermina Bašića pa so še vratar Luka Baš, branilci Tin Hrvoj, Vedran Vrhovac in Stipo Marković ter napadalec Nedim Hadžić. Med rumeno-črne se je vrnil tudi Vicko Ševelj, ki na sedmih tekmah v dresu Radomelj ni okusil grenkobe poraza.

Tekst: PDo
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 16.07.2022 | Prva liga Telemach
    Radomljani presenetili prvake
    Nogometaši Radomelj so v prvem krogu Prve lige Telemach presenetili državne prvake Mariborčane, ki so jih v Ljudskem vrtu premagali s 3:0.

DELI NA