04.12.2022 | Prva liga Telemach
Pred tekmo: Maribor - Radomlje

Prva liga Telemach, 19. krog

MARIBOR - RADOMLJE

6. december 2022, ob 18.00

Neposredni prenos: Sportklub 1

Stadion: Ljudski vrt, kapaciteta 12.994 sedežev 

Cena vstopnic:
- odrasli: 12 evrov
- otroci do 15 let: 6 evrov
- odrasli (družinski sektor): 9 evrov
- otroci do 15 let (družinski sektor): 4 evri

MARIBOR

Prepoved nastopa: /

Mariborčani se počasi, a zagotovo približujejo vodilnim mestom na lestvici. Po poraznem uvodu v sezono se zdi, da se je štajerski stroj naposled utekel. Taktični prijemi napadalno mislečega Damirja Krznarja so obrodili sadove: Maribor je v strelskem smislu trenutno najuspešnejša ekipa lige. Tudi Bravo, ki je vodilni v kategoriji branjenja, ni znal ustaviti štajerskega naleta. Pod Kalvarijo je že po prvem delu na semaforju svetil izid 3:0, ki se po odmoru ni več spremenil. Medtem sta se na Obali brez zadetkov razšla Koper in Mura, v prestolnici pa sta si točke razdelila Olimpija in Celje. Bodo vijoličasti zaostanek še dodatno znižali v torek?

Damir Krznar, trener NK Maribor: "Na papirju morda delujejo Radomlje lažji nasprotnik, a moramo vstopiti v tekmo z enako mero energije. Njihova igra ni sorazmerna s položajem na lestvici, o tem ni dvoma. Zato dodatno opozarjam fante na popolno zbranost in osredotočenost. Naša trenutna dobra forma ne pomeni lažjega izhodišča, treba bo vložiti velik trud za nove tri točke. Če sodim po zadnjih treningih, je stanje spodbudno. Bomo pa morali biti izredno potrpežljivi v igri in pozorni na njihove protinapade, imajo agresiven pritisk na igralca z žogo. Spoznanje, da so tekmeci dolgo brez zmage, ne pomeni ničesar in moramo narediti vse, kar je v naši moči, da izrazimo svoje prednosti."

Kdo je vroč?

Nesporni junak tekme z Bravom je Žan Vipotnik, ki se je podpisal pod dva zadetka. Prvega se je razveselil že v 5. minuti, ko je ob pasivnih branilcih gostov zabil iz bližine. Tudi drugemu je botrovala slaba reakcija ljubljanske obrambe, ki ji je slovenski mladi reprezentant zlahka pobegnil, nato pa je obšel še nerazpoloženega Lubeja Finka. Dvajsetletnik je tako prišel do petega gola v sezoni ter skupno šestega med elito.

Ali ste vedeli?

Vipotnik je pravo strelsko formo našel šele v letošnji sezoni. V intervjuju za klubsko spletno stran je spregovoril o trenutnih občutkih: »Ko sem pred leti bil kot član mlajših selekcij v vlogi pobiralca žog v Ljudskem vrtu, je bilo čudovito videti, ko so to doživljali drugi nogometaši. Največkrat Tavares, ki je seveda tukaj igral najdlje in redno zabijal. Upal sem, da bom kdaj na tem mestu. Res se zahvaljujem navijačem za podporo.«

RADOMLJE

Prepoved nastopa: /

Na reprezentančni premor so mlinarji odšli po seriji 14 tekem brez zmage, ki se ni končala niti sredi prejšnjega tedna, ko so »gostili« Domžalčane. Tudi ti v zadnjem času niso dosegali zadovoljivih rezultatov, zato je bilo težko napovedati, kako se bo razpletel drugi občinski derbi v letošnji sezoni. Ravbarji so se nato izkazali za boljše (ali vsaj učinkovitejše) tekmece in vpisali tri točke, negativni niz Radomelj pa se je še podaljšal. »Z veseljem bi pretrpel slabšo, manj elegantno predstavo, če bi imeli zato na računu kakšno točko več,« je po obračunu dejal Bašić. Pod Kalvarijo bodo Radomljani tudi s tako pragmatičnim pristopom le stežka uspešni. Ali pač?

Kdo je vroč?

Med zadnje čase nerazpoloženimi napadalnimi orožji rumeno-črno zasedbe je pred občinskim derbijem največ obetal Madžid Šošić. Mladi reprezentant Bosne in Hercegovine se je med strelce vpisal na dveh prejšnjih tekmah: zabil je Bravu, v dresu z državnim grbom pa še vrstnikom iz Bolgarije. Zaupanja 20-letni ni upravičil: v 65. minuti je še drugič videl rumeno in predčasno odšel pod tuš. Kdo bo odgvornost prevzel v Mariboru?

Ali ste vedeli?

Radomljani tokrat v idealni enajsterici kroga niso imeli svojega predstavnika, zato pa so Domžalčani vanjo prispevali  Žigo, Mariborčani pa Jana Repasa. Prvi je zabil mlinarjem, drugi je stresel mrežo Brava. Gre za enega redkih primerov, ko sta bila brata v istem krogu prvoligaškega tekmovanja natančna vsak za svojo ekipo, zagotovo pa ne edinega. Saša in Damjan Gajser sta v sezoni 1996/97 zadela celo eden proti drugemu (Beltinci 1:2 Olimpija).

Tekst: VBi
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 06.12.2022 | Prva liga Telemach
    Sedmica Maribora proti Radomljam
    Nogometaši Maribora so v 19. krogu Prve lige Telemach doma premagali Radomlje s 7:0 (4:0).

DELI NA