Pred tekmo: Maribor - Rudar

Prva liga Telekom Slovenije, 28. krog

MARIBOR - RUDAR VELENJE

20. april 2019, ob 17.00

Neposredni prenos: Planet

Stadion: Ljudski vrt, kapaciteta 12.994 sedežev (Povprečen obisk: 4.554 gledalcev)

Cena vstopnic:
- odrasli: 13 evrov (v predprodaji 9 evrov)
- mladostniki do 15. leta: 7 evrov (v predprodaji 5 evrov)
- tribuna jug: 4 evre (v predprodaji 2 evra)
- tribuna jug brez članske izkaznice: 10 evrov (v predprodaji 5 evrov)
- družinski sektor: odrasli 10, otroci 5 evrov

 

MARIBOR:

Prepoved nastopa: /

Maribor bo zaključno četrtino letošnjega izdaje Prve lige Telekom Slovenije odprl z domačo tekmo proti Rudarju. Knapi so se prejšnji konec tedna razveselili prve zmage pod taktirko začasnega trenerja Almirja Sulejmanovića, vijolice pa so po avtogolu Gabra Dobrovoljca ugnale Domžale. Mariborčani so po vmesni krizi nanizali tri ligaške zmage, v zadnjih devet krogov prvenstva pa vstopajo z 12 točkami naskoka pred rivalom iz Ljubljane. Slavja Maribora sicer niso tako preprečljiva kot jeseni, ko je četa Darka Milaniča pridno polnila mreže nasprotnikov. Vse tri zmage so bile dosežene z minimalno razliko, a lahko Štajerce veseli vsaj izjemno čvrsta obramba. Kenan Pirić je v nadaljevanju prvenstva klonil štirikrat, svoja vrata pa je zaklenil na tekmah z Aluminijem, Olimpijo, Krškim in Domžalami. Kako bo mariborska obramba delovala v soboto?

Dare Vršič, vezist Maribora: »Gremo od tekme do tekme, smo v dveh tekmovanjih z enakimi željami. Nadaljujemo z novo energijo in motivi, že v soboto proti Rudarju. Želimo znova zmagati in še poskrbeti, da bi za gledalce dodatno popestrili tekmo. Včasih so slajše takšne zmage v končnici, a se bomo potrudili, da ne bi samo zmagovali z golom razlike in bi še dodali več atraktivnosti.«

Kdo je vroč?

Dejstvo, da Maribor na zadnjih tekmah praviloma zmaguje z zadetkom razlike, je po zmagi v dvoboju z Domžalčani izpostavil tudi Dare Vršič. Izkušeni vezist je na zelenico zakorakal pred pričetkom drugega polčasa ter močno poživil igro Maribora, predvsem pa z žogo v svojih nogah umiril rumeno zvezno vrsto. Nekdanji reprezentant Slovenije pri 34 letih ni več rosno mlad, za nameček pa mu ob koncu sezone poteče pogodba z vijolicami, zato mu zagotovo ne manjka motiva.

Ali ste vedeli?

Z Vršičem je povezana še ena zanimivost. Nogometaš iz Segovcev pri Apačah v letošnji sezoni nima več tako vidne vloge kot v preteklosti, saj kot rezervist predstavlja »jokerja« s klopi. Nogometaš, ki je v Prvi ligi Telekom Slovenije odigral 286 tekem, je na sobotni tekmi z Domžalčani še 72. vstopil v igro. S tem dosežkom se na devetem mestu večne ligaške lestvice izenačil z Jako Štromajerjem, prvo mesto pa že nekaj tednov pripada Marcosu Tavaresu. Kapetan Maribora je z vrha sklatil Blaža Puca, 95 nastopov je vknjižil po vstopu v igro.

 

RUDAR VELENJE:

Prepoved nastopa: David Hrubik

Velenjčani bi se zmage v Kranju težko razveselili ob bolj primernem trenutku. Knapi so s slavjem na Gorenjskem spet skočili pred zasedbo Triglava, po bolečem porazu Gorice pa so se vsaj za krog ali dva oddaljili tudi od nehvaležnega devetega mesta. Almir Sulejmanović, ki je konec marca zamenjal Marijana Pušnika, je dočakal prvo zmago v vlogi glavnega trenerja, Velenjčani pa so se na Gorenjskem izkazali z učinkovito igro. V domačem golu so končale štiri žoge, kar je dobra popotnica pred tekmo v Ljudskem vrtu. Maribor je jeseni dobil vse tri spopade, zadnja zmaga Rudarja pa sega v maj 2016, ko so prav Velenjčani prekrižali mariborske načrte v boju z Olimpijo. Mariborčanom je sicer pripadlo kar devet od zadnjih 11 dvobojev, Rudar je v tem času iztržil vsega dve točki, jeseni pa je na treh tekmah prejel kar 11 zadetkov. Bo šaleška obramba trdnejša v Ljudskem vrtu?

Kdo je vroč?

Žiga Škoflek je bil z dvema goloma osrednji junak velenjskega slavja v Kranju. Vojničan je spomladi najnevarnejši posameznik zeleno-črnega napada, saj je pet od šestih zadetkov dosegel v nadaljevanju Prve lige Telekom Slovenije. Nekdanji član Šampiona in Aluminija v napadu odlično sodeluje predvsem z Milanom Tučićem, ki mu je v Kranju podal za drugi zadetek, tudi sicer pa je bil Ljubljančan med najbolj aktivnimi knapi. Branilci Maribora bodo morali paziti tudi nanj, saj je s »hat-trickom« v Stožicah močno opozoril nase.

Ali ste vedeli?

Nogometaši Rudarja so se na Gorenjskem veselili osme zmage v letošnjem prvenstvu. Almir Sulejmanović je visoko vodstvo izkoristil tudi za to, da priložnost za igro nameni Li Haoranu. Devetnjastletni nogometaš se je v Velenje preselil poleti, na debi v Prvi ligi Telekom Slovenije pa je čakal do 27. kroga. V Kranju je, potem ko je v 73. minuti zamenjal Žigo Škofleka, odigral dobrih 20 minut in postal prvi Kitajec z nastopom v slovenskem prvenstvu. Nekdanji član mladinske ekipe Anderlechta je dodal košček v zgodovino »slovenskih« Azijcev. Japoncev in Južnokorejcev smo na naših zelenicah že vajeni, Velenjčani pa so v lanski sezoni predstavili tudi prvega Iračana Shwana.

Tekst: PDo
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

DELI NA