Pred tekmo: Maribor - Rudar

Prva liga Telekom Slovenije, 11. krog

MARIBOR - RUDAR

25. september 2019, ob 20.15

Neposredni prenos: TV Slovenija 2

Stadion: Ljudski vrt, kapaciteta 12.994 sedežev (povprečni obisk: 3.900 gledalcev)

Cena vstopnic:
- odrasli: 13 evrov (v predprodaji 9 evrov)
- mladostniki do 15. leta: 7 evrov (v predprodaji 5 evrov)
- tribuna jug: 4 evre (v predprodaji 2 evra)
- tribuna jug brez članske izkaznice: 10 evrov (v predprodaji 5 evrov)
- družinski sektor: odrasli 10, otroci 5 evrov

 

MARIBOR

Prepoved nastopa: /

Vijoličasti so po polomu v Kopru potrebovali zmago. Kaj manj kot tri točke proti Triglavu ne bi zadovoljilo zahtevnih mariborskih privržencev, poleg tega je za dodatno motivacijo pred dobrim tednom dni poskrbel Zlatko Zahović. Mariborska slačilnica je uresničila svoj del dogovora, brez dvoma pa je obljubo izpolnil tudi prvi mož Štajercev, saj si bodo nogometaši po zmagi razdelil novih sto tisoč evrov. Enak bonus četo Darka Milaniča čaka tudi v primeru zmage proti Rudarju, ki bi ga, roko na srce, vijoličasti morali odpraviti tudi brez denarne spodbude, saj Velenjčani ostajajo na dnu lestvice. Medtem bo imela Olimpija ob Kamniški Bistrici polne roke dela, aktualnim prvakom pa se tako ponuja idealna priložnost, da se zmajem pred sobotnim derbijem še nekoliko približajo in poskrbijo za dodatno napetost.

Aleks Pihler, vezist Maribora: "Z novo zmago smo zdaj že v dobri seriji, ki jo želimo nadaljevati. Hitro gremo naprej, treba bo opraviti dobro regeneracijo in se že usmeriti k dvoboju z Rudarjem.”

Kdo je vroč?

Kranjsko mrežo je pred odhodom na odmor načel Aleks Pihler. Rudi Požeg Vancaš je v 40. minuti v domači kazenski prostor poslal visoko podajo , 24-letni vezist pa je preskočil svojega čuvaja in žogo z glavo poslal za hrbet Luke Čadeža. Po kranjskem izenačenju je svojo ekipo v novo vodstvo bliskovito popeljal Luka Zahović, končni rezultat je v 83. minuti z roba kazenskega prostora postavil tokratni rezervist Jasmin Mešanović.

Ali ste vedeli?

V pretekli sezoni so vsi štirje medsebojni obračuni pripadli Mariborčanom. Prva tekma se je končala s petardo v domači mreži, vijoličasti so na domači zelenici slavili s 3:0, zadnji dve srečanji pa sta se končali z rezultatom 3:1 v korist državnih prvakov. Nekoliko drugačno zgodbo so knapi spisali na začetku letošnje sezone, ko so si v drugem krogu priborili neodločen rezultat - bilo je 1:1.

 

RUDAR

Prepoved nastopa: /

Štirje remiji in šest porazov. To je velenjska bera iz uvodnih desetih tekem letošnje sezone. Knapi s štirimi točkami zasedajo zadnje mesto na prvenstveni razpredelnici, na svojem računu pa še nimajo zmage. V nedeljo so varovanci Nikole Jaroša v prvem polčasu prikazali že znano podobo, 45 minut razglašenosti, pa so s pridom izkoristili Domžalčani in napolnili domačo mrežo. V drugem delu je sicer sledil malodane neverjeten velenjski preporod, a se je domžalska mreža prvič zatresla prepozno. Knapom je zmanjkalo časa, v sredo pa bi ga utegnili imeti dovolj za presenečenje, a bodo morali proti Mariborčanom na polno zaigrati že od prve minute.

Kdo je vroč?

Igralec drugega polčasa (ali vsaj zadnjih desetih minut) je bil brez dvoma Dominik Radić. Triindvajsetletnik je račun odprl v 87. minuti, ko je z desne strani prodrl v domžalski kazenski prostor in žogo pod prečko poslal v gostujočo mrežo. Nekaj minut kasneje je bil Hrvat uspešen še z bele točke, z lepo odmerjenim strelom je premagal gostujočega vratarja Mulalića in postavil končni rezultat srečanja.

Ali ste vedeli?

Velenjčani po dobri četrtini prvenstva delujejo kot najresnejši kandidat za izpad med drugoligaše. Knapi so se od elite nazadnje poslovili po katastrofalni sezoni 2005/06, v Prvo ligo Telekom Slovenije pa so se vrnili tri leta kasneje. In to v slogu. V sezoni 2008/09 je Rudar kot novinec v ligi zasedel visoko tretje mesto, v letih, ki so sledila, pa se je uveljavil kot eden od najbolj standarnih prvoligašev. Se bodo Štajerci letos izvlekli iz škripcev in nadaljevali prvoligaško tradicijo?

Tekst: VBi

Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 25.09.2019 | Prva liga Telekom Slovenije
    Razigrani Maribor do gladke zmage
    Nogometaši Maribora so v 11. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali velenjski Rudar s 5:0 (3:0).

DELI NA