01.09.2022 | Prva liga Telemach
Pred tekmo: Maribor - Tabor

Prva liga Telemach, 8. krog

MARIBOR - CB24 TABOR SEŽANA

3. september 2022, ob 17.30

Neposredni prenos: Sportklub 1

Stadion: Ljudski vrt, kapaciteta 11.671 sedežev

Cena vstopnic:
- odrasli: 12 evrov
- otroci do 15 let: 6 evrov
- družinski sektor: 9 in 4 evri
- VPS: 75 evrov

 

MARIBOR

Prepoved nastopa: /

Od vijoličastih src se je pretekli konec tedna odvalil kamen. Ali pa kar skala. V prekmursko-štajerski derbi so sicer precej bolje krenili gostitelji v črno-belih opravah in kazalo je, da se bo trener Krznar podpisal pod nov poraz, ki bi bil po tistem v Cluju še posebej boleč. Toda razmerje moči na igrišču se je po odmoru nekoliko izravnalo, z nekaj sreče pa je Maribor sredi drugega polčasa prišel do prvega in edinega zadetka na tekmi. Pri 0:1 je, kot zapisano, tudi ostalo, kar pomeni, da je (za serijske prvake izpod Kalvarije rekordno dolg) niz devetih srečanj brez zmage končan. Uspeh lahko Štajerci nadgradijo v soboto, ko na obisk prihaja Tabor.

Roko Baturina, napadalec NK Maribor: "Verjamem, da smo z zmago v Murski Soboti odvrgli tisto breme, ki smo ga nosili po negativni seriji, in se otresli psihološke blokade. Vsi vemo, kam sodi Maribor v slovenskem nogometu. Ne vidim razloga, da zdaj ne bi šlo navzgor. S to tekmo smo korak bližje temu, kjer bi želeli biti. Moram pa poudariti, da mi je še vedno žal zaradi poraza v Romuniji. Ampak morali smo se zbrati in se osredotočiti na dvoboj z Muro, saj je bilo treba takoj preklopiti na ta, zaradi vseh okoliščin za nas izredno pomemben dvoboj. Vmes nam je manjkalo časa za treninge, prihajali so novi igralci, a smo imeli serijo zaporednih tekem, s potovanji in vsemi obveznostmi. Žal ne igramo več evropskih tekem, a upam, da bomo zdaj stopnjevali ritem in uspešno nadaljevali v prvenstvu."

Kdo je vroč?

V 75. minuti se je veselil Roko Baturina, ki je Obradovića premagal ob pomoči domačega branilca, a bi bil Hrvatov gol popolnoma brez pomena, če bi bil na drugem koncu igrišča manj razpoložen Menno Bergsen. Čuvaj mreže se je še posebej izkazal v 45. minuti, ko je veselje preprečil najprej Cipotu, nato pa še Shabanhaxhaju. Zanimivo, za Nizozemca je to šele prvi »clean sheet« v letošnji sezoni. Bo mrežo znova ohranil nedotaknjeno?

Ali ste vedeli?

Pod Kalvarijo so ta teden že enajstič izpeljali krvodajalsko akcijo Vijol'čna kri za vse ljudi. In bili znova uspešni: dobro delo je storilo kar 234 ljudi, ki so s skupnimi močmi zbrali 105.300 mL krvi. »Še enkrat se je pokazalo, da 'Mi skupaj eno smo' ni samo slogan na papirju. Odziv je bil velik, v znamenju dosedanjih visokih številk. In z mislijo, da je lepe navade vredno ponavljati,« so ob tej priložnosti zapisali Štajerci.

CB24 TABOR SEŽANA

Prepoved nastopa: Žiga Ovsenek

Čeprav je bila serija dobrih rezultatov, ki jih je po slabšem uvodu nanizal Tabor, resda nekoliko presenetljiva (na Krasu so poleti prenovili skorajda celotno ekipo), je končni izid petkove tekme vseeno poskrbel za nekaj privzdignjenih obrvi. Varovanci Dušana Kosiča so se nič krivi nič dolžni znašli v vlogi žrtvenega jagnjeta, na katerega so Šiškarji stresli vso nakopičeno jezo in frustracije, in zabeležili visok poraz z 0:4. Višjemu smo bili v letošnji sezoni pravzaprav priča le enkrat, pod njega pa so se v petem krogu podpisale Radomlje. Popravni izpit ne bo lahek: Kraševce na domači zelenici pričakuje aktualni prvak Maribor.

Kdo je vroč?

Še pred obračunom z Bravom so češnjice predstavile dva novinca v rdeče-črnih vrstah. To sta izkušeni Diego Živulić, ki se lahko pohvali z bogatim življenjepisom (nazadnje si je kruh služil v Severni Makedoniji), ter nekoliko manj izkušeni 18-letni vezist Milan Vukotić, ki ga je Kraševcem do konca sezone posodil zagrebški Dinamo. Oba sta v igro vstopila s klopi, a nista preprečila poraza svoje ekipe. Bo tokrat drugače?

Ali ste vedeli?

Že tako potolčeni Sežančani so v sodnikovem dodatku na igrišču ostali z igralcem manj. Rdeče je videl Žiga Ovsenek, ki je sicer na svojem računu že imel rumeni karton, a je branilca glavni delivec pravice Aleksandar Matković po posvetu s sodelavci v VAR-sobi neposredno izključil. Ovsenek si je predčasno prho prislužil s precej nepotrebno igro z roko; z dvema rdečima in enim rumenim kartonom je najbolj kaznovan nogometaš lige.

Tekst: VBi
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 03.09.2022 | Prva liga Telemach
    Maribor po zaostanku do točke
    Nogometaši Maribora in CB24 Tabora Sežane so se v 8. krogu Prve lige Telemach razšli z neodločenim izidom 2:2 (0:1).

DELI NA