08.03.2023 | Prva liga Telemach
Pred tekmo: Maribor - Tabor

Prva liga Telemach, 26. krog

MARIBOR - CB24 TABOR SEŽANA

11. marec 2023, ob 17.30

Neposredni prenos: Sportklub 1

Stadion: Ljudski vrt, kapaciteta 11.671 sedežev

Cena vstopnic:
- odrasli: 12 evrov
- otroci do 15 let: 6 evrov
- družinski sektor: 9 in 4 evri
- VPS: 75 evrov

 

MARIBOR

Prepoved nastopa: /

Za Mariborom je serija izredno težkih tekem, pomladi vijoličasti niso imeli časa, da bi zadihali: drugi del tekmovanja so otvorili v Kopru, sledil je večni derbi in nato zahtevno gostovanje ob Kamniški Bistrici, pa štajerski derbi in nazadnje pot v Mursko Soboto. Če so se ostala srečanja razpletla po mariborskih željah, je bila zadnja preizkušnja za varovance Damirja Krznarja usodna: onkraj Mure so bili brez navdiha in brez volje. Končni rezultat je temu primeren, odlična priložnost za vrnitev na zmagovita pota pa se ponuja v soboto, ko v goste prihaja predzadnji Tabor. Pri vsem skupaj se vendarle ni mogoče ogniti vprašanju, ali ni boj za prvaka morda že odločen …

Damir Krznar, trener NK Maribor: "Čaka nas dvoboj z ekipo, ki je v spomladanskem delu še neporažena in je z dobrimi rezultati dobila novo energijo. Tekme, v kateri nam ustreza le zmaga, se moramo lotiti s popolno resnostjo. Kar se je zgodilo vmes med pokalno preizkušnjo v sredo, ko so si tekmeci priigrali nekaj obetavnih situacij, se ne sme v soboto. Bilo je dobrodošlo opozorilo."

Ignacio Guerrico, branilec NK Maribor: "Pomembno je bilo napredovanje v pokalnem tekmovanju za utrditev samozavesti, zdaj pa smo popolnoma osredotočeni na dvoboj s Sežančani. Izkoristiti želimo priložnost, da pridemo do novih točk, se utrdimo na drugem mestu in skušamo zmanjšati zaostanek za Olimpijo. Borili se bomo za naslov, dokler imamo možnosti. S prepričanjem, da zmoremo. Tabor je boljši kot v jesenskem delu, toda odločilna bo naša predstava. Ko opravimo naše naloge na najboljši način, smo težko premagljivi."

Kdo je vroč?

V Murski Soboti se Žan Vipotnik ni uspel vpisati med strelce (edini zadetek za Štajerce je dosegel Martin Milec), kar se je mladeniču v spomladanskem delu sezone zgodilo sploh prvič. Na uvodnih štirih obračunih je prvi strelec lige zbral prav toliko zadetkov, formo pa je – na veliko veselje privržencev štajerskega kluba – spet našel sredi tedna v Velenju: Rudarju je zabil ne enega, ampak dva gola. Delo sta dokončala Brnić in Tolić.

Ali ste vedeli?

Pokalni obračun je Damir Krznar izkoristil za preizkus nekaterih nogometašev. V Velenju je po 41 nastopih v mladinski konkurenci priložnost med člani prvič dobil Marcel Lorber; osemnajstletni vezist je bil na igrišču do 58. minute. V kadru ni bilo poškodovanega Sikoška, na desnem boku je po dolgem času tekmo začel Andraž Žinič. Med kandidati za nastop je bil prvič Denis Alijagić, a ni dobil priložnosti.

 

CB24 TABOR SEŽANA

Prepoved nastopa: Luka Šušnjara

Zaradi slabe forme, ki jo Šiškarji kažejo po zimskem premoru, Bravo nekateri že štejejo med ekipe, ki se borijo za obstanek. S tega vidika je bilo za Sežančane v nedeljo najpomembneje, da ne izgubijo – tega si proti neposrednemu tekmecu pač ne smeš privoščiti. Osnovno nalogo so varovanci Dušana Kosiča izpolnili, a nič več kot to. Z izidom bodo na Krasu težko zadovoljni, sploh zato, ker se je dan poprej Gorica iz Celja vrnila s polnim izkupičkom in se tako nevarno približala češnjicam. Te ostajajo na devetem mestu, ki ob koncu sezone prinaša dodatne kvalifikacije, od osmih Radomelj in popolne varnosti pa jih loči bore malo. Kje bodo po 26. krogu?

Kdo je vroč?

Sacho Marasovića smo že omenjali kot eno osrednjih zimskih pridobitev kraškega kluba. In res, na petih ligaških tekmah je vpisal dva zadetka in asistenco. Nekdanji član mladinskega pogona Marseilla je dobro formo nazadnje potrdil v prejšnjem krogu, ko je kot edini Sežančan premagal vratarja Brava. To je sicer storil ob znatni pomoči šišenskega branilca, ki je dodobra spremenil let žoge, pa vseeno. Bo tokrat spet pri strelu?

Ali ste vedeli?

Torkove in sredine tekme osmine finala Pokala Pivovarna Union niso poskrbele za kakšen večji pretres: edini prvoligaški dvoboj smo videli na Obali, kjer je Koper po podaljških vendarle ugnal Domžale, Celje je v skladu s pričakovanji premagalo videmskega, Maribor pa velenjskega nižjeligaša. Izmed elite so se daleč najslabše odrezali prav Kraševci, ki so se doma pustili presenetiti zasedbi Rogaške: bilo je 0:1.

Tekst: VBi
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 11.03.2023 | Prva liga Telemach
    Mariboru spodrsnilo proti Taboru
    Nogometaši Maribora in CB24 Tabora Sežane so se v 26. krogu Prve lige Telemach razšli z neodločenim izidom 1:1 (0:0).

DELI NA