Pred tekmo: Maribor - Triglav

Prva liga Telekom Slovenije, 34. krog

MARIBOR - TRIGLAV KRANJ

18. maj 2019, ob 17.30

Neposredni prenos: Planet TV

Stadion: Ljudski vrt, kapaciteta 12.994 sedežev (Povprečen obisk: 4.813 gledalcev)

Cena vstopnic:
- odrasli: 13 evrov (v predprodaji 9 evrov)
- mladostniki do 15. leta: 7 evrov (v predprodaji 5 evrov)
- tribuna jug: 4 evre (v predprodaji 2 evra)
- tribuna jug brez članske izkaznice: 10 evrov (v predprodaji 5 evrov)
- družinski sektor: odrasli 10, otroci 5 evrov

 

MARIBOR:

Prepoved nastopa: /

Nogometaši Maribora so v knežjem mestu potrdili 15. zvezdico. Vijolice so po porazu v derbiju z Olimpijo izkoristile naslednjo zaključno žogico. Mariborčani so po porazu Olimpije ponujeno priložnost zagrabili z obema rokama, čeprav na Stadionu Z'dežele ni šlo povsem gladko. Grofje so dobili prvi polčas, napade gostov pa so odbijali vse do zaključne faze tekme in 74. minute, ko je po podaji Martina Milca izenačil Jasmin Mešanović. Točka sicer ni bila dovolj za potrditev slavja, sta pa kmalu zatem zadela še Jan Mlakar in Dino Hotić, slavje pa se je lahko pričelo. Klubski avtobus so pred Ljudskim vrtom pričakali najzvestejši navijači, nogometaši so naslov slavili dolgo v noč, a že soboto prinaša nov izziv. V Ljudskem vrtu gostuje Triglav, ki lovi obstanek v Prvi ligi Telekom Slovenije in bo skušal pokvariti sprejem prvakov. Kakšen bo mariborski odgovor?

Darko Milanič, trener Maribora: »Za nami je uspešna serija, kljub nekaterim težavam, ki so se nam vmes dogajale. Nujno je treba izpostaviti pomen trdega dela, do tega nismo prišli kar tako in naše prvo mesto je vse prej kot samoumevno. Močno se je bilo treba potruditi, včasih tudi potrpeti, zato je slavje še toliko slajše. Malo si lahko damo duška, se sprostimo po tem zadnjem koraku, potem pa že razmišljamo naprej. Najprej proti zaključku prvenstva in potem dobremu odzivu še na finalu pokala.«

Kdo je vroč?

Darko Milanič je v Celju tudi z menjavami zadel v polno. Dino Hotić, Jan Mlakar in Marcos Tavares so z vstopom v igro poživili igro gostov, prva dva sta ob tem tudi zatresla celjsko mrežo, Hotić pa je vknjižil še podajo. S podobnim dosežkom se lahko pohvali tudi Jasmin Mešanović, ki je najprej izničil domačo prednost, deset minut zatem pa s podajo Hotiću pomagal dokončati preobrat Maribora. Bosansko-hercegovski napadalec je v letošnji sezoni dosegel sedem zadetkov, drugega na zadnjih treh tekmah, še šestkrat pa se je v statistiko vpisal kot asistent.

Ali ste vedeli?

Maribor je na Stadionu Z'dežele vknjižil že 50. zmago v prvoligaških spopadih s Celjem, Štajerci pa so z novim kompletom točk potrdili nov naslov državnega prvaka, že 15. v zgodovini Prve lige Telekom Slovenije. Mariborčani so sicer osvojili več naslovov kot preostala konkurenca skupaj, ki se lahko za zdaj pohvali s 13 kronami. Štirikrat so slavili v taboru Gorice in nekdanje Olimpije, z dvema lovorikama se lahko pohvalijo pri Domžalah in Olimpiji, ki je oživela leta 2005, en naslov pa krasi vitrine Kopra.

 

TRIGLAV KRANJ:

Prepoved nastopa: /

Triglav bo prvi tekmec novega državnega prvaka. Gorenjci bodo skušali po vzoru Olimpije pokvariti štajersko slavje v Ljudskem vrtu, čeprav po povratku med prvoligaše še niso našli recepta za mariborski skalp. Orli so na sedmih tekmah z Mariborom po vrnitvi v družbo najboljših klubov države ostali neporaženi zgolj enkrat, v letošnji sezoni pa so Štajercem pripadli vsi trije dvoboji. Gorenjska zasedba je tri tekme pred koncem prvenstva v dobrem položaju, da se za razliko od lanske sezone izogne igranju dodatnih kvalifikacij, saj ima četa Dejana Dončića pred deveto Gorico pet točk zaloge. Bordo-beli so prednost pred prvo zasledovalko povečali med tednom, ko so na krilih Ivana Crnova premagali zadnje Krško in tako storili velik korak do obstanka. Če bo razlika med tekmecema ostala nespremenjena tudi po tem koncu tedna, bo v Kranju že močno dišalo po obstanku.

Kdo je vroč?

Ivan Crnov je bil prvo ime kranjske zmage v 33. krogu Prve lige Telekom Slovenije. V Bosni in Hercegovini rojeni Hrvat se je prvenca na slovenskih zelenicah veselil prav na krškem Gubcu, v sredo je v posavsko mrežo pospravil še dve žogi. Devetindvajsetletni vezist sicer spada med najbolj izkušene nogometaše v mladi ekipi Triglava, saj je v najmočnejšem prvenstvu BiH odigral kar 129 tekem, v tem času pa je dosegel 25 zadetkov.

Ali ste vedeli?

Sobotna tekma v Mariboru bo nekaj posebnega za Aleša Mertlja, ki se bo prvič po poletnem slovesu od vijolic v Ljudski vrt vrnil v vlogi nasprotnika. Gorenjec je Ljudski vrt sicer obiskal že jeseni, a tedaj v vlogi obiskovalca, tokrat bo v vlogi tekmeca. Glede na njegovo priljubljenost med navijači ni nobenega dvoma, da izkušenega vezista čaka topel sprejem. To sta nazadnje na lastni koži izkusila dva bivša člana vijolic, Ljudski vrt je z glasnim aplavzom pozdravil tako Daliborja Volaša, še posebej pa Gorana Cvijanovića.

Tekst: PDo
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 18.05.2019 | Prva liga Telekom Slovenije
    Triglav do točke pri Mariboru
    Nogometaši Maribora so se v tekmi 35. kroga Prve lige Telekom Slovenije razšli s kranjskim Triglavom neodločeno 3:3 (1:1).

DELI NA