Pred tekmo: Maribor - Triglav

Prva liga Telekom Slovenije, 1. krog

MARIBOR - TRIGLAV

13. julij 2019, ob 18.15

Neposredni prenos: Planet TV

Stadion: Ljudski vrt, kapaciteta 12.994 sedežev

Cena vstopnic:
- odrasli: 13 evrov (v predprodaji 9 evrov)
- mladostniki do 15. leta: 7 evrov (v predprodaji 5 evrov)
- tribuna jug: 4 evre (v predprodaji 2 evra)
- tribuna jug brez članske izkaznice: 10 evrov (v predprodaji 5 evrov)
- družinski sektor: odrasli 10, otroci 5 evrov
- sezonske vstopnice: 145 evrov (130 evrov za prejšnje imetnike, 70 evrov otroška vstopnica)

 

MARIBOR:

Prepoved nastopa: /

Maribor je z visoko zmago v Reykjaviku sijajno odprl novo sezono, zdaj bo skušal s podobno predstavo zakorakati tudi v novo izdajo Prve lige Telekom Slovenije. Štajerci v sezoni 2019/20 branijo zmago iz minule sezone, ko so vprašanje o državnem prvaku razrešili že sredi pomladi. V Ljudskem vrtu so proslavili novo zvezdico, po koncu sezone pa so prevetrili svojo zasedbo in osvežili podobo slačilnice. Marko Šuler je sklenil nogometno kariero, Jan Mlakar se je preselil v Anglijo, od štajerske prestolnice pa so se poslovili tudi Dare Vršič, Sunny Omoregie, Denis Šme in drugi. Zlatko Zahović je v svojo jato zvabil nekaj odmevnih okrepitev, na čelu z Rokom Kronavetrom in Rudijem Požegom Vancašem. Slednji je bil pred tedni izbran za najboljšega igralca sezone, prvi se v rodno mesto vrača po štirih letih v Ljubljani. S kakšnim scenarijem bo postregel spopad Maribora in Triglava?

Darko Milanič, trener Maribora: »Ta tekma bo popolnoma drugačna. Triglav s številnimi mladimi igralci je po tradiciji razigran v Ljudskem vrtu. Čaka nas drugačen nasprotnik, ne bo časa za temeljite priprave, a bo treba dobro pripraviti glave, da moramo znova odgarati.«

Kdo je vroč?

Za dodatno konkurenco za mesta v začetni enajsterici sta poskrbela tudi poletna novinca Špiro Peričić in Andrej Kotnik. Branilec se je na Islandiji že vpisal med strelce, z dobro igro se je izkazal tudi Kotnik. Prvo ime obračuna z Valurjem je bil Rok Kronaveter, ki je v Reykjaviku potrdil predstave v pripravah. Mariborčan je najprej podal za strelski prvenec Peričića, v drugem polčasu je z lepo podajo našel še novopečenega očka Dina Hotića, ob koncu tekme, po prekršku nad Martinom Kramaričem, pa je suvereno izvedel še najstrožjo kazen. Izkušeni vezist je hitro potrdil, da bo tudi v Mariboru dodana vrednost.

Ali ste vedeli?

Čeprav je Kronaveter, ki je prva leta preživel v bližnjem Malečniku, zrasel v štajerski prestolnici, je v sredo odigral šele prvo tekmo v dresu Maribora. Vezist je prve nogometne korake storil na mariborskem Taboru, pri Železničarju in za »ajznponarje« odigral tudi prve članske tekme. Tedaj še golobradi mladenič je v sezoni 2002/03 debitiral v 2. SNL, leta 2003 pa se je preselil na Ptuj. Po uveljavitvi v dresu Drave in kratki epizodi v Velenju je sledila selitev v nemški Cottbus. Dvaintridesetletnik se je zatem preizkusil še v Romuniji in na Madžarskem, kjer se z Györom veselil naslova državnega prvaka. Uspešno je bilo tudi obdobje v Olimpiji, saj je zmaje dvakrat popeljal do prvega mesta.

 

TRIGLAV KRANJ:

Prepoved nastopa: /

Kakšen bo letošnji izkupiček Triglava? Gorenjci so se v zadnjem prvenstvu izognili igranju v dodatnih kvalifikacijah za popolnitev Prve lige Telekom Slovenije, v naslednjem letu pa želijo storiti še korak naprej. Beno Fekonja, predsednik kluba, je po osmem mestu napovedal, da je cilj v novi sezoni sedmo mesto, a jasno je, da stratega Dejana Dončića ne čaka enostavna naloga. Orli so spomladi poskrbeli za nekaj presenečenj, a so poleti ostali brez Muamerja Svrake, Ivana Crnova, Drilona Kryeziuja, Nejca Križaja, Darjana Curanovića in drugih. Dončić bo v novi sezoni razpolagal še z nekoliko mlajšo ekipo kot lani, Kranjčani pa so doslej javnosti predstavili dva novinca. Na Gorenjsko se je preselil prvi Španec v klubski zgodovini Victor Aliaga, Elvedin Herić pa je nazadnje igral pri avstrijskem drugoligašu Kapfenbergu. Do kam bodo segli trmasti Gorenjci?

Aleš Mertelj, vezist Triglava: »Prepričan sem, da je pred nami lepa zgodba in nova uspešna sezona. Zagotovo bo dolga in naporna, saj je slovensko državno prvenstvo zelo kakovostno tekmovanje. Že prva tekma z državnim prvakom bo sila zahtevna, a za to smo se pripravljali pet tednov. Pred nami je še nekaj dni, ki jih bomo porabili za podrobno pripravo na prvega tekmec.«

Kdo je vroč?

Luka Majcen je kljub strelskemu prebujenju – v minulem prvenstvu se je podpisal pod 17 golov in na ligaški lestvici strelcev zaostal zgolj za Luko Zahovićem – ostal v Kranju. Izkušeni Ljubljančan bo tudi v prihajajoči sezoni izjemno pomembno orožje Triglava, ki se bo v bodoče še močneje zanašal na mlade upe iz svoje šole. V poletnem obdobju je nase opozoril Quendrim Hasanaj, ki je v polno meril ob zmagi nad romunskim Voluntarijem, dvakrat pa je zadel tudi ob porazu z ruskim Rotorjem.

Ali ste vedeli?

V Kranju so spomladi napovedali gradnjo umetne razsvetljave, pred dnevi pa je bil javnosti predstavljen projekt Triglav Kranj. Le-ta bo pod eno blagovno znamk združeval 16 kranjskih klubov in več kot 3.500 športnikov. Gre za projekt, ki si je za cilj postavil še izdatnejšo promocijo, enotno podporo pri prodaji vstopnic in opreme, izgradnjo prepoznavne blagovne znamke in bordo-bele zavesti. Tako bo v staro mestno jedro umeščen skupni prostor vseh klubov, v sklopu projekta pa sta predvidena tudi skupna trgovina in spletni portal. Tik pred pričetkom prvenstva pa so Kranjčani predstavili tudi novega opremljevalca in dres.

 

Tekst: PDo
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 13.07.2019 | Prva liga Telekom Slovenije
    Triglav presenetil prvake
    Nogometaši Maribora so v 1. krogu Prve lige Telekom Slovenije izgubili proti kranjskemu Triglavu z 1:2 (0:1).

DELI NA