Pred tekmo: Maribor - Triglav

Prva liga Telekom Slovenije, 19. krog

MARIBOR - TRIGLAV KRANJ

30. november 2019, ob 16.55

Neposredni prenos: Planet TV

Stadion: Ljudski vrt, kapaciteta 12.994 sedežev (povprečni obisk: 4.000 gledalcev)

Cena vstopnic:
- odrasli: 13 evrov (v predprodaji 9 evrov)
- mladostniki do 15. leta: 7 evrov (v predprodaji 5 evrov)
- tribuna jug: 4 evre (v predprodaji 2 evra)
- tribuna jug brez članske izkaznice: 10 evrov (v predprodaji 5 evrov)
- družinski sektor: odrasli 10, otroci 5 evrov

 

MARIBOR

Prepoved nastopa: /

Nogometaši Maribora bodo v soboto odigrali zadnjo domačo tekmo v letošnjem letu. Vijolice se bodo od Ljudskega vrta poslovile s tekmo proti Triglavu, ki se bo v štajerski prestolnici pobiral po porazu ob Kamniški Bistrici. Svoje načrte imajo tudi Darko Milanič in druščina, ki bodo v mestu ob Dravi lovili peto zmago v nizu. Mariborska zasedba je v 18. krogu Prve lige Telekom Slovenije potrdila dobro formo, saj so se Štajerci na zahtevnem gostovanju v Kidričevem veselili novih treh točk. Domačo mrežo je že v četrti minuti načel Luka Zahović, zmago Maribora pa je v drugem polčasu potrdil Amir Dervišević. Se bo mariborska serija zmag nadaljevala tudi v soboto?

Martin Milec, branilec Maribora: »Veljajo enaka načela kot doslej: čakata nas še dve zahtevni tekmi, ohraniti je treba zbranost na najvišjem nivoju do konca. Lepo bi se bilo posloviti od naših navijačev in zapreti vrata Ljudskega vrta z zmago, potem pa se na enak način lotiti še zaključnega gostovanja. V obeh zadnjih dveh tekmah želimo vse početi, kot smo na zadnjih tekmah. Verjamem, da bo takšen tudi razplet.«

Kdo je vroč?

Resda si je Luka Janžekovič privoščil veliko napako, a kljub temu ne gre oporekati dejstvu, da je Amir Dervišević mrežo Aluminija zatresel neposredno iz kota. Visokorasli vezist se je, potem ko je bil dolgo na stranskem tiru, vrnil v začetno enajsterico Maribora in pokazal svojo kakovost. Ljubljančan na začasnem delu v štajerski prestolnici je v igro državnega prvaka vnesel dodatno dimenzijo, zato gre pričakovati, da ga bo Darko Milanič v ogenj poslal tudi v soboto.

Ali ste vedeli?

Mitja Viler spada med nogometaše z najdaljšim stažem v Ljudskem vrtu. Primorec dres Maribora nosi že deseto sezono, s skupno 382 tekmami pa se je že pred časom prebil v večno deseterico Prve lige Telekom Slovenije. Viler je v Kidričevem odigral 240. prvoligaško srečanje v dresu Maribora, s tem pa se je na četrtem mestu klubske lestvice izenačil z Alešem Križanom. Pred Vilerjem najdemo še dva aktualna člana vijolic, Marcosa Tavaresa in Jasmina Handanovića, ki bo v soboto lovil 250. ligaški nastop v golu Maribora in rekord najstarejšega igralca z nastopom v Prvi ligi Telekom Slovenije.

 

TRIGLAV KRANJ

Prepoved nastopa: Žan Kumer, Luka Majcen in Gašper Udovič

Domžalčani so bili še drugič to sezono boljši od Triglava, ki ob Kamniški Bistrici ni našel recepta, kako zaustaviti razigranega Arnela Jakupovića. Napadalec rumenih je za hrbet Jalna Arka pospravil tri žoge, Kranjčanom pa ni preostalo drugega, kot da priznajo 11. poraz sezone. Gorenjci se bodo po porazu pobirali v Mariboru, kjer so poleti že pripravili enega od največjih presenečenj sezone. Orli so se v Ljudskem vrtu veselili treh točk, Štajerci pa so se Triglavu maščevali z zmago v gorenjski prestolnici. Kranjčani bodo pred zahtevno preizkušnjo tudi v soboto, saj bodo v Mariboru nastopili brez trojice kaznovanih nogometašev. Ob prvem strelcu Luki Majcnu bosta manjkala tudi Žan Kumer in Gašper Udovič.

Kdo je vroč?

Gorenjci se bodo morali tudi v Mariboru znajti brez kapetana Luke Majcna, ki je najboljši strelec in asistent ekipe. Ljubljančan je na svoj račun vpisal devet zadetkov in štiri podaje, s petimi goli in asistenco pa mu sledi David Tijanić. Prav nekdanji član Olimpije bo s svojim tehničnim znanjem pomembno orožje Triglava v Mariboru, na pomembni preizkušnji pa bo tudi kranjska obramba z Alešem Mertljem na čelu. Dolgoletni član Maribora se je pred dnevi vrnil na zelenice po poškodbi stopala.

Ali ste vedeli?

V Kranju v teh dneh znova preizkušajo sposobnosti potencialnih novincev. Enaindvajsterica nogometašev iz Slovenije in tujine se dokazuje trenerskemu štabu Triglava, nad kampom pa bdi vodja skavtske službe Špendi Idrizi. Kranjčani so takšen kamp pripravili že poleti, ko je bil med prijavljenimi nogometaši tudi letošnji novinec Victor Aliaga. Španec v zadnjem obdobju resda ni v ospredju, saj je minule tekme spremljal s klopi, zadnjič pa je zaigral v devetem krogu. Aliaga je nase prvič opozoril prav v prvem krogu, ko je z asistenco pomagal poraziti Maribor.

Tekst: PDo
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 30.11.2019 | Prva liga Telekom Slovenije
    Triglav presenetil v Mariboru
    Nogometaši Maribora so v 19. krogu Prve lige Telekom Slovenije izgubili proti kranjskemu Triglavu z 0:2 (0:2).

DELI NA