Pred tekmo: Mura - Aluminij

Prva liga Telekom Slovenije, 17. krog

MURA - ALUMINIJ

10. november 2019, ob 19:00

Neposredni prenos: Planet 2

Stadion: Mestni stadion Fazanerija, kapaciteta: 3.782 sedežev (povprečen obisk: 3.010 gledalcev)

Cena vstopnic:
- glavna tribuna: 12 evrov (10 evrov v predprodaji)
- ostale tribune: 10 evrov (8 evrov v predprodaji)
- otroci starejši od 6 let: 5 evrov (4 evre v predprodaji)

MURA

Prepoved nastopa: /

Črno-beli so navdušili tudi proti Olimpiji. Po zaspanem prvem delu, kakršnemu smo bili priča že proti Domžalam in Rudarju, so varovanci Anteja Šimundže iz slačilnice še enkrat več pritekli kot prerojeni. Kar težko je bilo verjeti, da so Prekmurci le nekaj dni pred obračunom z zmaji v pokalnem četrtfinalu odigrali izčrpljujočih 120 minut, za povrh pa prestali še pritisk strelov z bele pike. Levji delež k nedeljski predstavi je kakopak kot že tolikokrat prispevala polna Fazanerija. V nedeljo v prekmurski hram nogometa prihaja neposredni tekmec za vrh iz Kidričevega. Bo dvanajsti igralec na tribunah dovolj za skok čez rdeče-belo oviro?

Ante Šimundža, trener NŠ Mura: "Čaka nas težka tekma. Aluminij bo verjetno pristopil popolnoma enako kot na prvi tekmi, torej ofenzivno, priložnosti bodo iskali iz protinpadov. Morali bomo biti zelo previdni."

Kdo je vroč?

Za izbruh navdušenja v Fazaneriji je po dobri uri igre poskrbel Amadej Maroša. Strel z glavo, ki se ga ne bi sramovali niti najboljši napadalci, je bil prevelik zalogaj za Nejca Vidmarja. Drugi gol so si zmaji zabili kar sami, nato pa se je na podoben način kot njegov soigralec v napadu med strelce v 79. minuti vpisal Matic Maruško.

Ali ste vedeli?

Konec avgusta, ko sta se tokratna tekmeca srečala prvič letos, je slavil Aluminij. Rdeče-beli so Murašem zadali sploh prvi (in zaenkrat tudi edini) poraz v dosedanjem delu tekmovanja. Pred iztekom polčasa se je med strelce vpisal Matic Vrbanec, delo pa je v izdihljajih tekme dokončal Matic Maruško, ki je zatresel lastno mrežo.

ALUMINIJ

Prepoved nastopa: /

Kidričani ostajajo ena boljših ekip letošnje sezone Prve lige Telekom Slovenije, čeprav v zadnjih tednih ne kažejo več podobe, ki smo je bili od njih vajeni na začetku sezone. To ni več pragmatični Aluminij z železno obrambo in napadom, ki sem ter tja vpiše kakšen zadetek. Prej nasprotno, rdeče-beli vedno znova dokazujejo, da znajo zabijati, a od časa do časa popustijo v fazi branjenja. Podobno je bilo pred tednom dni proti Domžalam in še prej proti Koprčanom. Bo takšen pristop zadostoval za uspeh v Fazaneriji, kjer lahko napadalen nogomet pričakujemo tudi od domače ekipe?

Luka Janžekovič, vratar NK Aluminij: "Mura je čvrsta ekipa, ki, tako kot Aluminij, na domačem igrišču igra dober nogomet in jo je težko premagati. V Mursko Soboto gremo z entuziazmom, pozitivnostjo in popotnico dobrih rezultatov, želimo odigrati dobro in gledljivo tekmo. Nadejamo se, da se bo na tekmi zbralo čim več ljudi in da se bomo pokazali v čim boljši luči."

Kdo je vroč?

V 20. minuti je domžalsko mrežo z dobro odmerjenim polvolejem načel Mihael Klepač. V 60. minuti se je po hudi napaki domžalske obrambe veselil Ante Živković, nekaj minut zatem pa je še drugič udaril Klepač in potrdil odlično formo. Končni izid je v izdihljajih srečanja postavil Matic Vrbanec ter vpisal svoj četrti zadetek v tej sezoni Prve lige Telekom Slovenije.

Ali ste vedeli?

V nedeljo je Aluminij Domžale ugnal sploh prvič v zgodovini prvoligaškega tekmovanja. Za ta dosežek so Kidričani potrebovali osemnajst poskusov, pred tem so na sedemnajstih tekmah pektrat remizirali in kar dvanajstkrat izgubili. Serija sega v davno leto 2012, ko so z 1 proti 0 slavile Domžale, podobno pa se je razpletlo tudi ostalih šestnajst prvenstvenih spopadov teh dveh ekip.

Tekst: VBi

Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 10.11.2019 | Prva liga Telekom Slovenije
    Aluminij kot prvi osvojil Fazanerijo
    Nogometaši Aluminija so v 17. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali v Murski Soboti premagali Muro s 4:2 (2:2).

DELI NA