14.10.2021 | Prva liga Telemach
Pred tekmo: Mura - Aluminij

Prva liga Telemach, 13. krog

MURA - ALUMINIJ

16. oktober 2021, ob 17.00

Neposredni prenos: Sportklub 1

Stadion: Mestni stadion Fazanerija, kapaciteta: 3.782 sedežev

Cena vstopnic:
- glavna tribuna: 10 evrov
- ostale tribune: 8 evrov
- otroci: 4 evre
- sezonske vstopnice
- PCT pogoj

MURA

Prepoved nastopa: Matic Maruško

Potem ko smo prejšnji konec tedna slovenski nogometni navdušenci spremljali tekmi naše izbrane vrste z Malto in Rusijo, se na televizijske ekrane vrača Prva liga Telemach. Prvi obračun trinajstega kroga bo odigran v Murski Soboti, kjer bo aktualni prvak pričakal Kidričane. Črno-beli so si tik pred premorom razdelili točke z Bravom, čeprav so številni več možnosti pripisovali Ljubljančanom. Prekmurci so se namreč v Spodnjo Šiško napotili skorajda neposredno iz Londona, kjer so le nekaj dni poprej zastopali Slovenijo na tekmi s favoriziranim Tottenhamom. Po visokem porazu so pozornost očitno uspešno preusmerili na domače prizorišče. Bodo zbrani tudi v nadaljevanju?

Ante Šimundža, trener NŠ Mura: "Pomembno je, da smo se glede na turbulenten začetek prvenstva stabilizirali. Aluminij se vedno izkaže za čvrstega, agresivnega nasprotnika, ki si želi biti tekmovalen. Morali bomo biti na visokem nivoju, hitri, dinamični, konkretni. Eliminirati moramo njihove kvalitete in jim vsiliti svoj način igre."

Kdo je vroč?

Za Žanom Karničnikom je pestrih nekaj tednov. Bočni branilec soboške zasedbe si je z dobrimi predstavami prislužil vpoklic v izbrano vrsto, Matjaž Kek pa mu je tako na tekmi z Malto kot tudi na tisti z Rusijo priložnost ponudil od prve minute. Karničnik se je v obeh primerih predstavil v dobri luči, na Malti je tik pred koncem srečanja do debija prišel tudi drugi prvoligaš na selektorjevem seznamu Timi Max Elšnik.

Ali ste vedeli?

V sezoni 2018/19 so se na prav vseh soboško-kidriških spopadih zmage veselili Prekmurci. V Fazaneriji je bilo 3:2 in 3:0, na Štajerskem 0:2 in 0:1. Ob tem velja omeniti, da je Aluminiju kar pet od devetih zadetkov nasul Rok Sirk. Koroški napadalec je tudi zadnji nogometaš Mure, ki mu je uspelo vpisati »hat-trick« – uganili ste, trikrat je zatresel rdeče-belo mrežo.

ALUMINIJ

Prepoved nastopa: Tin Martić

Kidričani so se pred dvema tednoma v boju za obstanek udarili z novincem med elito. Ta je goste iz šume pričakal po zgodovinskem dosežku: Radomlje so sploh prvič slavile v Stožicah. Razmerje moči je bilo temu primerno, vsaj na samem začetku srečanja. Mlinarji so bili ambicioznejši, nato pa je ritem nekoliko padel in svoje so povedali tudi Štajerci. Bili so zgovorni, v rumeno-črni mreži sta se znašli dve žogi. Oskar Drobne je že sanjal o polnem izkupičku, a so ga njegovi varovanci pustili na cedilu. Sledilo je ekspresno izenačenje, izid pa se do konca srečanja ni več spremenil. Zdaj Aluminij čaka morda še zahtevnejše gostovanje. Kako se bo končalo onkraj Mure?

Oskar Drobne, trener NK Aluminij: "Kot imamo mi svoje probleme, jih imajo seveda tudi oni. Imajo izjemno visok ritem tekem, določene poškodbe, a mi moramo gledati na sebe. Mi smo tisti, ki se jim bomo zoperstavili v boju za točke. V tekmo moramo iti čvrsto, kompaktno, predvsem pa moramo igrati enostavno, enostavna igra je recept za uspeh. Gotovo se lahko kosamo z njimi, vendar bo vse odvisno od nas samih, od našega pristopa in naše konkretnosti. Nujno moramo biti na pravem nivoju, da se iz Murske Sobote vrnemo zadovoljni."

Kdo je vroč?

Vse kaže, da se bodo v tej sezoni Kidričani v napadu zanašali predvsem na Armina Djerleka. Mladi Srb se je pred kratkim odločil, da bo rdeče-beli zgodbi dodal še nekaj poglavij. Potem ko je v pretekli sezoni za Štajerce nastopal kot posojen nogometaš Sivassporja, je avgusta postal polnopraven član zasedbe Oskarja Drobneta. Odtlej se je trikrat vpisal med strelce, nazadnje pa je bil z bele točke natančen v Domžalah.

Ali ste vedeli?

V šumo se vrača znan obraz. Po devetih mesecih v knežjem mescu bo Jure Matjašič znova oblekel rdeče-beli dres. Štajerec je med slovensko elito zbral že 195 nastopov, od tega kar 70 za Aluminij: "V Kidričevem se počutim kot doma, poznam način dela, komaj čakam, da se nadaljuje prvenstvo. Ekipo dobro poznam in mislim, da lahko dosežemo dobre rezultate. Zadnje dve, tri sezone je prvenstvo zelo izenačeno. Tudi za Aluminij se bo položaj na prvenstveni razpredelnici še popravil."

Tekst: VBi
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 16.10.2021 | Prva liga Telemach
    Mura stežka ugnala Aluminij
    Nogometaši Mure so v 13. krogu Prve lige Telemach premagali Aluminij s 3:2 (1:1).

DELI NA