Pred tekmo: Mura - Bravo

Prva liga Telekom Slovenije, 2. krog

MURA - BRAVO

21. julij 2019, ob 18.00

Neposredni prenos: Planet 2

Stadion: Mestni stadion Fazanerija, kapaciteta: 3.782 sedežev

Cena vstopnic:
- glavna tribuna: 12 evrov (10 evrov v predprodaji)
- ostale tribune: 10 evrov (8 evrov v predprodaji)
- otroci starejši od 6 let: 5 evrov (4 evre v predprodaji)

 

MURA:

Prepoved nastopa: /

Mura se je v četrtek poslovila od mednarodnega odra. Maccabi iz Haife je bil za zdesetkano zasedbo črno-belih prevelik zalogaj, kljub dvema porazoma pa so se Prekmurci od kvalifikacij UEFA Evropske lige poslovili z dvignjeno glavo. Uvod povratnega spopada z Izraelci je po zadetku Luke Bobičanca nakazal na morebitno presenečenje, a so gostje stvari postavili na svoje mesto in z drugo zmago potrdili napredovanje. Šimundževa četa se lahko zdaj osredotoči le na domače obveznosti in ponovitev uspeha iz prejšnje sezone. Naslednja naloga črno-belih je povezana z Bravom, ki bo v Murski Soboti lovil krstne točke v Prvi ligi Telekom Slovenije. Muraši v drugi krog prvenstva vstopajo s točko, čeprav so v knežjem mestu ob polčasu vodili z 0:2. Slabše nadaljevanje je Muro stalo gostujoče zmage, bodo črno-beli uspešnejši v domači Fazaneriji?

Kdo je vroč?

Ante Šimundža ima v začetku letošnje sezone precej težav s sestavo moštva, tudi v nedeljo bo prisiljen v krpanje enajsterice. Mariborčana na klopi prekmurskega prvoligaša lahko na drugi strani veseli dobra forma Luke Bobičanca. Medžimurec je v četrtkovem večeru razveselil polne tribune Fazanerije, podobno pa je bilo tudi v Celju, kjer je golu dodal še asistenco za prvenec Andrije Bubnjara. V sezoni 2017/18 najboljši igralec 2. SNL je imel lani nekaj težav s prilagoditvijo na prvoligaške zahteve, bo letošnja jesen prinesla novo eksplozijo vsestranskega nogometaša?

Ali ste vedeli?

Seznam nogometašev na bolniškem kartonu se je po obračunu z Maccabijem podaljšal še za eno ime. Tomi Horvat je ob koncu prvega polčasa silovito trčil s Hazizom in obležal na zelenici Fazanerije. Oba akterja sta bila po hudem udarcu z glavama zamenjana, Horvata so odpeljali v bolnišnico. Povratni spopad z nekdanjim izraelskim prvakom so sicer izpustili poškodovani Nik Lorbek, Nino Kouter, Kevin Žižek in Armin Ćerimagić, oboleli Žan Karničnik ter Marko Brkić in Fejsal Mulić, ki še nimata pravice nastopa. Za nameček ni zaigral niti Žiga Kous, ki je zaradi povišane temperature izpustil že tekmo v Celju, utrujeni Alen Kozar pa je bil zamenjan ob polčasu. Kakšno bo enajsterica, ki jo bo Šimundža poslal v dvoboj z Bravom?

 

BRAVO:

Prepoved nastopa: /

Prvoligaški krst je za njimi. Nogometaši Brava so v Prvo ligo Telekom Slovenije vstopili s porazom, Olimpija je z zmago potrdila primat v prestolnici. Moštvo Dejana Grabića se je dobro upiralo zeleno-beli zasedbi, ki pa je po zaslugi Endrija Çekiçija in Asmirja Suljića Šiško zapuščala s polnim izplenom. Bravovce tudi v drugem krogu prvenstva ne čaka enostavna naloga, rumeno-modri se odpravljajo v Mursko Soboto. Ljubljančani se bodo spopadli s pritiskom Fazanerije, kljub temu pa gre nekaj dejstev tudi na roko gostov. Muraši v četrtkovem večeru niso hranili svojih moči, za nameček Ante Šimundža pogreša dolg seznam nogometašev. Dejan Grabić vsaj za zdaj nima pretiranih težav s poškodbami, je pa v teh dneh pogrešal mlada Matevža Matka in Miho Kancilijo, ki sta se udeležila priprav mladinske izbrane vrste.

Kdo je vroč?

Ljubljanska obramba bo v soboški Fazaneriji pred novo preizkušnjo, s precejšnjim izzivom pa se bo spoprijel tudi napad Brava. Mura se je v prejšnji sezoni pohvalila z drugo najtrdnejšo obrambo lige, zato bodo izkušnje Mustafe Nukića izjemno koristne. Napadalec je nemalo težav povzročal tudi obrambni vrsti Olimpije, ki pa je uspela odbiti vse poskuse mestnega tekmeca. Bodo podobno uspešni tudi Prekmurci?

Ali ste vedeli?

Gostovanje v prekmurski prestolnici bo nov mejnik tudi za Domna Grila. Svetlolasi mladenič spada med najbolj nadarjene vratarje na sončni strani Alp, kljub mladosti pa uživa veliko zaupanja trenerskega štaba. Leta 2001 rojeni vratar ima še vedno pravico nastopa v mladinskem moštvu, ki pa ga je reprezentat Slovenije zapustil že v lanski sezoni. Gril sicer predstavlja paleto mladih vratarjev, ki trkajo na prvoligaška vrata, kar je potrdil tudi prvi krog letošnjega prvenstva. Generacijo 2001 predstavlja velenjski vratar Tomaž Stopajnik, zgolj leto več šteje kranjski up Luka Čadež, Arian Rener pa je pred tedni dopolnil 20 let.

Tekst: PDo
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 21.07.2019 | Prva liga Telekom Slovenije
    Poraz Brava v Prekmurju
    Nogometaši Mure so v 2. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali ljubljanski Bravo s 4:3 (2:1).

DELI NA