Pred tekmo: Mura - Bravo

Prva liga Telekom Slovenije, 15. krog

MURA - BRAVO

2. december 2020, ob 15.00

Neposredni prenos: Planet 2

Stadion: Mestni stadion Fazanerija, kapaciteta: 3.782 sedežev

Cena vstopnic:
- zaprto za javnost

MURA

Prepoved nastopa: /

Prepoved nastopa: Jan Gorenc

Mura je november zaključila s tesnima, a izredno pomembnima zmagama. Prekmurci so z novimi šestimi točkami ostali v stiku z vodilnimMariborom, ki Muri kot najbližji zasledovalki beži za tri točke. Sobočani so se s skalpom vročega Kopra vrnili na drugo mesto lestvice, ob pomoči Domžal so skočili tako pred kanarčke kot zmaje. Črno-beli so bili večji del dvoboja s Koprom boljši tekmec, a premoči vse do drugega polčasa niso znali pretvoriti v vodstvo. Na prvi zadetek je bilo potrebno čakati do 79. minute, ko je mrežo gostov načel rezervist Kai Cipot, a domače vodstvo ni imelo dolgega roka trajanja. Jan Gorenc se je za napako odkupil v 93. minuti, ko je v gneči pred golom zadel za slavje Sobočanov. V sredo v Fazaneriji, ki jo je v torek pobelil tudi sneg, gostuje Bravo, ki je oktobra že presenetil Muro. Kdo se bo veselil v Prekmurju?

Ante Šimundža, trener Mure: "Pričakujem motivirano ekipo Bravo, ki v Murski Soboti ne bo želela izgubiti. Gre za ekipo, ki ima na tekmah z nami vedno dodaten motiv, kar je za nas privilegij. Tekma bo trda in zahtevna, odločale pa bodo malenkosti. V vsakem primeru se moramo prilagoditi na vremenske razmere. Vremenska napoved oziroma vreme sta tista, pri katerem moramo biti zelo pragmatični. "

Žan Karničnik, branilec Mure: "V dvoboj z Bravom gremo z željo, da zmagamo tudi to tekmo. Vemo, da smo sredi napornega ritma in da prihaja do rotacij, vendar lahko vsak posameznik uspešno nadomesti svojega soigralca."

Kdo je vroč?

Jan Gorenc je bil z golom v sodniškem dodatku osrednji junak zmage, a bo posavski branilec zaradi četrtega rumenega kartona izpustil dvoboj z Bravom. Pomemben delež k zmagi je pristavil tudi Kai Cipot, ki je prekinil strelski post, se razveselil prvenca v letošnji sezoni in prvega zadetka po julijski tekmi z Aluminijem. Mladi napadalec je v Prvi ligi Telekom Slovenije dosegel tri gole, v minuli sezoni je dvakrat zatresel prav mrežo Kidričanov. Bo uspešen tudi v spopadu z Bravom? Lani je Ljubljančanom dvakrat zabil v mladinskem prvenstvu.

Ali ste vedeli?

Ante Šimundža je bil primoran še pred začetkom dvoboja s Koprom opraviti menjavo v golu. Matko Obradović zaradi bolečin v hrbtu ni bil zmožen pričeti srečanja, ga je pa med vratnicama odlično zamenjal Marko Zalokar. Ob Gorencu še en bivši Krčan je vknjižil prve minute v letošnjem prvenstvu in odlično opravil svojo nalogo. Z odigrano tekmo je presegel tudi mejo 12.000 minut na zelenicah Prve lige Telekom Slovenije, na katerih je doslej nabral že 134 nastopov.

 

BRAVO

Prepoved nastopa: Vanja Drkušić

Nogometaši Mure so zaustavili pozitivno serijo Kopra, Bravo pa je na kolena spravil aktualne prvake. Celjani so se v Šiški veselili vodstva, a so gostitelji odgovorili z dvema zadetkoma in vknjižili prvo zmago po šestem krogu. Ljubljančani so tedaj na domačem igrišču premagali prav Prekmurce. Četa Dejana Grabića je do zmage prišla po podobnem receptu kot v nedeljo. Mura je povedla z golom Luke Bobičanca, za veselje domačih pa sta poskrbela Martin Kramarič in Vanja Drkušić. Prav slednji je v nedeljo storil prekršek za najstrožjo kazen in bo izpustil sredino gostovanje. Igor Vekić je nato odbil enajstmetrovko Filipa Dangubića, a je odbito žogo v lastno mrežo pospravil David Brekalo. Na drugi strani je bil z bele točke natančen Luka Žinko, v nadaljevanju tekme pa je dobro predstavo kronal Mustafa Nukić.

Dejan Grabić, trener Brava: "Odhajamo k ekipi, ki jo vedno krasijo odlična taktična kultura, red in disciplina. Mi smo v dobrem stanju. Zadnje štiri tekme so bile vedno boljše glede vsebine, ki smo jo prikazovali na igrišču. Tudi ob rezultatskem zaostanku se je videla zmagovalna mentaliteta, karakter, borbeni duh. To je higienski minimum, ki ga od igralcev pričakujemo na vsaki tekmi. V Mursko Soboto se gremo metati na glavo za vsak centimeter igrišča. Velikokrat pridemo v zadnjo tretjino igrišča, kjer imamo rezerve pri konkretnosti. Te situacije smo trenirali na zadnjih treningih. Igrali bodo igralci, ki so bili v tem elementu v zadnjem obdobju odlični na treningih."

Kdo je vroč?

Mustafa Nukić je bil v dvoboju s Celjem najnevarnejši mož Brava. Izkušeni Ljubljančan je že v prvem polčasu dvakrat ogrozil Matjaža Rozmana, ki pa ga je nato le premagal v nadaljevanju obračuna. Nukiću motiva ne bi smelo manjkati, saj bo zgolj dan po gostovanju v soboški Fazaneriji dopolnil 30 let. Z dobro predstavo, morda tudi novim zadetkom, bi si tako priigral predčasno rojstnodnevno darilo. Ljubljanska številka deset bo na prekmurski zelenici lovila deseti prvoligaški zadetek.

Ali ste vedeli?

Bravo bo v Murski Soboti odigral 50. tekmo v Prvi ligi Telekom Slovenije. Klub iz Šiške je bil ustanovljen pred dobrim desetletjem in pol, leta 2006. V smislu nogometne tradicije gre za najmlajši prvoligaški klub, v pravnem pogledu pa je bila Nogometna šola Mura ustavljena še nekaj let kasneje. Bravo je v zgolj nekaj letih s postopnim napredovanjem prilezel iz najnižjega ranga med prvoligaše, med katerimi je doslej zbral 17 zmag, deset na domačem igrišču, 13 remijev in 19 porazov. Prav omenjeni Mustafa Nukić je s 46 nastopi nogometaš z največ nastopi v prvoligaški zgodovini Brava, tekmo manj je odigral Ovbokha Agboyi, Luka Žinko je dres Brava oblekel 43-krat.

Tekst: PDo
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 02.12.2020 | Prva liga Telekom Slovenije
    Bravo odnesel točko pri Muri
    Nogometaši Mure in Brava so se v 15. krogu Prve lige Telekom Slovenije razšli z neodločenim izidom 0:0.

DELI NA