Pred tekmo: Mura - Bravo

Prva liga Telekom Slovenije, 33. krog

MURA - BRAVO

8. maj 2021, ob 17.15

Neposredni prenos: Planet 2

Stadion: Mestni stadion Fazanerija, kapaciteta: 3.782 sedežev

Cena vstopnic:
- zaprto za javnost

MURA

Prepoved nastopa: /

Dvoboj za naslov prvaka je po zadnjem krogu tudi uradno postal troboj. Prekmurci so sredi tedna nekoliko na silo premagali Koprčane, Olimpiji pa je ob Kamniški Bistrici spodrsnilo in črno-beli so se nenadoma znašli v položaju, iz katerega lahko naskakujejo sam vrh prvenstvene razpredelnice. Ta je zdaj tako rekoč na dosegu roke, oddaljen le še tri točke. Ob tem ni zanemarljivo dejstvo, da se bodo prvi Ljubljančani z drugimi Mariborčani ta konec tedna udarili v medsebojnem obračunu. Kjer se prepirata dva ... No, tudi Mura ne bo imela lahkega dela. V goste prihaja Bravo, ki je četo Anteja Šimundže na začetku letošnje sezone že nadigral. Kako se bo razpletlo tokrat?

Ante Šimundža, trener NŠ Mura: "Smo v drugačnem položaju kot na zadnjem medsebojnem srečanju. Polnoma drugačni so tudi igralni pogoji. Znova bo pomembno vlogo igrala pragmatičnost."

Kdo je vroč?

Da so tri točke ostale v Murski Soboti, je v sredo s projektilom sicer poskrbel Tomi Horvat, a bo tekma, če je to sploh mogoče, v še lepšem spominu ostala strelcu prvega zadetka Staniši Mandiću. Črnogorski napadalec je za Muraše pred tem zadnjič zabijal lanskega julija, vmes se je spopadel s hudo poškodbo narta, potem pa si je pred mesecem dni po le treh minutah igre prislužil neposredni rdeči karton in presedel še tri tekme. Bo ogrozil šišensko mrežo?

Ali ste vedeli?

Tudi Prekmurci se bodo udeležili letošnjega Maratona treh src. Ta bo spričo epidemije že drugič zapored izveden virtualno, udeleženci pa morajo v šestih tednih s skupnimi močmi zbrati 40.075 kilometrov (tolikšen je obseg Zemlje). Končni cilj je, skladno s sloganom maratona »okoli sveta za boljši zrak«, ozelenitev Univerzitetne klinike za pljučne bolezni in alergije Golnik.

BRAVO

Prepoved nastopa: Luka Žinko

V Spodnji Šiški so po dolgem času zadihali nekoliko lažje. Aktualne prvake so kaznovali za neučinkovitost in prekinili osem tekem dolg niz brez zmage. Zanimivo, nazadnje, februarja, so tri točke vpisali prav proti Celjanom. Štiri kroge pred koncem si je četa Dejana Grabića praktično že zagotovila obstanek (v nekaj skrajnih scenarijih se sicer še vedno lahko znajdejo v coni izpada), zdaj pa bi se lahko vmešala še v bitko za naslov. Ljubljančane ta konec tedna namreč čaka spopad s Sobočani, ki so pred kratkim vložili kandidaturo za »kanto« in nujno potrebujejo poln izkupiček. Bodo rumeni kos motiviranim črno-belim? Onkraj Mure niso slavili še nikoli ...

Dejan Grabić, trener NK Bravo: "Pričakujemo dobro tekmo. Nasprotnik se bori za naslov prvaka, mi pa za matematično zagotovitev obstanka: velika motivacija in pritisk za obe ekipi. Mi smo po seriji vsebinsko odličnih petih tekem odigrali slabši polčas proti Celju, v drugem pa pokazali pravi obraz in zmagali. Tudi tokrat nas zanima dobra podoba, predvsem pa rezultat. Na zadnji tekmi smo ga dosegli predvsem zaradi fanatične predanosti ekipi in borbenosti. V današnjem nogometu je to velika kakovost."

Kdo je vroč?

Bravo je v torek poleg zmagovalnega prekinil še nekoliko krajši strelski post. V osrednji vlogi tokrat ni bila naveza Tučić-Nukić, se je pa zato znova izkazal Martin Kramarič. Tekla je 81. minuta, ko je triindvajsetletnik z desne strani prodrl proti sredini in z natančnim poskusom ugnal Matjaža Rozmana. Na drugi strani je s posredovanji (žogo je izbijal tudi z golove črte) navdušil Vanja Drkušić, eden boljših posameznikov kroga.

Ali ste vedeli?

Mitja Križan, ki ga je Dejan Grabić pomladi iz napada prestavil v osrčje obrambne vrste, je dosegel svoj deseti zadetek v dresu Brava in prvega v aktualni sezoni. Visokorasli mladenič se je veselil v 68. minuti, potem ko ga je ob prekinitvi našel predložek Žana Trontlja. Triindvajsetletnikov priimek bo številnim ljubiteljem nogometa že znan – nič čudnega, njegov oče je nenazadnje Aleš Križan, nekdaj eden najboljših slovenskih branilcev.

Tekst: VBi

Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 08.05.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Bravo v drugem polčasu ukradel točke Muri
    Nogometaši Mure in Brava so se v 33. krogu Prve lige Telekom Slovenije razšli z neodločenim izidom 2:2 (2:0).

DELI NA