30.07.2021 | Prva liga Telemach
Pred tekmo: Mura - Bravo

Prva liga Telemach, 3. krog

MURA - BRAVO

31. julij 2021, ob 17.00

Neposredni prenos: Sportklub 1

Stadion: Mestni stadion Fazanerija, kapaciteta: 3.782 sedežev

Cena vstopnic:
- glavna tribuna: 10 evrov
- ostale tribune: 8 evrov
- otroci: 4 evre
- sezonske vstopnice
- PCT pogoj

 

MURA

Prepoved nastopa: /

Tudi na Obali varovanci Anteja Šimundže niso bili pravi. Z mislimi so bili že v Razgradu, kjer so nato pred dnevi kljub dobri predstavi premoč priznali domačinom in se poslovili od kvalifikacij za Ligo prvakov. Nova realnost soboškega kluba je torej UEFA Evropska liga, čim prej pa morajo boljše predstave začeti kazati tudi v prvenstvenem tekmovanju. Po dveh krogih se aktualni prvaki nahajajo na dnu lestvice – škoda nikakor ni nepopravljiva, a bo treba za priključek z vodilnimi še krepko pljuniti v roke. Prvič že ta konec tedna, ko v goste prihaja Bravo. Šiškarji so v lanski sezoni za Prekmurce predstavljali trd oreh, do zmage so jim pustili zgolj enkrat. Kako se bo končalo tokrat?

Kdo je vroč?

Po bliskovitem vodstvu gostiteljev (Sotiriou je zadel že v 4. minuti) je Muri vstopnico za naslednji krog vsaj za nekaj časa priboril Tomi Horvat. Dvaindvajsetletni vezist je za izbruh navdušenja poskrbel po dobri uri igre, ko je bolgarska obramba slabo reagirala ob predložku Žige Kousa. Slovenski predstavniki ugodnega izida žal niso uspeli ubraniti, v 82. in 90. minuti sta bila usodna Elvis Manu oziroma Cauly.

Ali ste vedeli?

Sanje o Ligi prvakov so končane, sanje o UEFA Evropski ligi pa še kako žive. Na ravnici že razmišljajo o tretjem krogu kvalifikacij za to, sicer drugorazredno, pa vseeno ugledno, evropsko tekmovanje. V četrtek v Fazanerijo prihaja Žalgiris. Litovski prvak je v uvodu izločil severnoirski Linfield (3:1 in 2:1), nato pa je bil za zasedbo iz Vilne usoden madžarski Ferencvaroš (0-2 in 1-3).

 

BRAVO

Prepoved nastopa: /

Šišenska strelska suša se nadaljuje tudi po drugem krogu Prve lige Telemach, ob tem pa je za Dejana Grabića in druščino spodbudno, da je rumena obramba zaenkrat nepremagana. Potem ko je na semaforju izid 0:0 svetil že po uvodnem srečanju z Radomljami, se je brez golov razpletlo tudi pretekli konec tedna. Remi s šumarji pa je bil vendarle drugačen od tistega z mlinarji: videli smo precej bolj dinamičen, manj apatičen Bravo. Še na nekoliko višjem nivoju bodo morali Ljubljančani biti v soboto, ko jih čaka gostovanje v Murski Soboti. Resda so imeli aktualni prvaki sredi tedna polne roke dela z bolgarskim Ludogorcem, a vneto lovijo prvo prvenstveno zmago. Kdo bo rekel zadnjo?

Dejan Grabić, trener NK Bravo: "Stanje v ekipi je zelo dobro. Kot vedno pričakujemo tekmo z veliko goli, s preobrati. Muro zelo spoštujemo, že leta igra nad svojim potencialom, a imamo svoj načrt, ki ga bomo skušali izpeljati."

Kdo je vroč?

V soboto napadalno bolj razpoloženi Kidričani bi se lahko kaj kmalu veselili zadetka ali dveh, če se ne bi z nekaj lepimi obrambami izkazal ljubljanski čuvaj mreže Igor Vekić. V 5. minuti je veselje preprečil Flakusu Bosilju, na mestu je bil tudi v 25. minuti. Tik pred iztekom prvega polčasa je mladenič posredoval kar dvakrat zapored: najprej ob poskusu Pečnika s prostega strela, mreže pa nato ni zatresel niti Johan Nkama.

Ali ste vedeli?

Rumena obramba bo morala biti v soboto še posebej pozorna na novi pridobitvi črno-belega napada. V deželo na sončni strani Alp se vračata dva znana obraza: Mitja Lotrič in Žiga Škoflek. Prvi se je proslavil v sezoni 2019/20, ko je Celju pomagal do prvega naslova prvaka, v Mursko Soboto pa prihaja po kratki epizodi v nemški drugi ligi. Škoflek je pred odhodom v Rusijo igral za Aluminij in Rudar – zbral je 80 nastopov in 25 zadetkov.

Tekst: VBi
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

  • 31.07.2021 | Prva liga Telemach
    Mura še naprej brez zmage
    Nogometaši Mure in Brava so se v 3. krogu Prve lige Telemach razšli z neodločenim izidom 1:1 (0:0).

DELI NA