11.02.2022 | Prva liga Telemach
Pred tekmo: Mura - Bravo

Prva liga Telemach, 21. krog

MURA - BRAVO

13. februar 2021, ob 15.00

Neposredni prenos: Sportklub 1

Stadion: Mestni stadion Fazanerija, kapaciteta: 3.782 sedežev

Cena vstopnic:
- glavna tribuna: 10 evrov
- severna tribuna: 4 evre
- ostale tribune: 8 evrov
- otroci: 4 evre
- PCT pogoj
- omejeno število gledalcev

 

MURA

Prepoved nastopa: /

Državni prvaki so v zaostali tekmi z Olimpijo doživeli tesen (in tudi nesrečen) poraz, v 21. krogu Prve lige Telemach pa bodo v Fazaneriji gostili še drugega ljubljanskega prvoligaša. V Mursko Soboto prihaja ekipa Brava, ki je v letošnji sezoni trd oreh za črno-belo zasedbo. Prvi in drugi ligaški dvoboj sta se razpletla brez zmagovalca, ekipa iz Šiške pa se je na prekmurski ravnici veselila enega največjih uspehov v zgodovini kluba, preboja v polfinale Pokala Pivovarna Union. Tudi sicer so se zadnje štiri medsebojne tekme teh dveh tekmecev v Fazaneriji končale z remijem, a kljub vsemu gre zgolj za zgodovino. Predvsem Sobočani so po slovesu Anteja Šimundže vstopili v novo ero.

Luka Bobičanec, vezist NŠ Mura: "Vemo, da so vse tekme z Bravom izredno zanimive. Padalo je veliko zadetkov, ne sicer na zadnjih tekmah, se pa dobro postavijo na igrišču, stojijo v bloku in skušajo tekmeca ogroziti s protinapadi. Biti moramo vztrajni, v tekmo ne smemo iti brezglavo, vsak napad moramo skušati zaključiti najbolje."

Kdo je vroč?

Dvoboj Olimpije in Mure je z avtogolom odločil Nardin Mulahusejnović, Prekmurci pa kljub nekaj obetavnim situacijam niso uspeli izničiti zaostanka. V dresu Mure so se na ligaški preizkušnji predstavili trije zimski novinci, ob rezervistih Amarju Beganoviću in Mihi Kompanu Brezniku še Marin Ljubić, ki se je izkazal z nekaj posredovanji. Nekdanji vratar Hajduka se je črno-belim pridružil ob koncu priprav v Turčiji, kjer je kot član Istanbulsporja preživel minulo leto.

Ali ste vedeli?

Nogometaši Mure so vstopili v nadaljevanje prvenstva, klubska delegacija na čelu s športnim direktorjem Denisom Rajbarjem pa se je v teh dneh mudila v Italiji. Prekmurci so obiskali Bergamo in Torino, saj bodo v Fazaneriji maja pričeli s prenovo osrednje zelenice. Igrišče bo pomaknjeno 14 metrov bližje igrišču, travnata površina pa bo enaki tisti, na kateri svoje tekme gostijo nogometaši Atalante in Juventusa. Igrišče bo ob tem tudi ogrevano.

 

BRAVO

Prepoved nastopa: Matija Kavčič

Šiškarji se v pomlad podajajo z ekipo, ki ni doživela številčnih sprememb, a odhoda dveh pomembnih članov predstavljata izziv za Dejana Grabića. Po izteku pogodbe je Ljubljano zapustil Sandi Ogrinec in postal član Tirola, kapetan Vanja Drkušić pa je, šest mesecev preden bi postal prosti nogometaš, prestopil v ruski Soči. V Šiški so pred uvodnim srečanjem nadaljevanja sezone predstavili četverico novincev. Gal Kurež se je med rumene preselil iz Olimpije, Matija Burin in Luka Kerin pa sta nazadnje nosila dres Celja, predvsem drugi je odigral vidno vlogo pri celjskem naslovu državnih prvakov. Še največja neznankaje črnogorski branilec Stefan Milić, ki je naslednji v zdaj vse daljši vrsti nogometašev, ki jih je zagrebški Dinamo poslal na kaljenje v Bravo.

Dejan Grabić, trener NK Bravo: "Muro smo gledali že na generalki proti Sturmu in tudi v Stožicah. Imamo nekaj informacij, kako naj bi igrali, kaj delajo v napadu in obrambi. To nas ne zanima kaj dosti, saj v spomladanskem delu sezone ne bomo odstopali, igrali bomo svojo igro, ne glede na nasprotnika, gibanje rezultata in vreme. To je tisto, kar nas zanima."

Luka Kerin, napadalec NK Bravo: "V Mursko Soboto moramo iti samozavestno, vemo, da lahko premagamo Muro. Biti moramo samozavestni in pokazati svojo igro."

Kdo je vroč?

Bravo je osrednji del priprav opravil v Čatežu, kjer so se Ljubljanačni udarili tudi z graškim Sturmom. Štajerci so se, tako kot v dvoboju z Radomljami in Muro, morali podpisati pod poraz, dvoboj pa je v korist Brava odločil Loren Maružin. Hrvat je pozimi podaljšal sodelovanje s klubom, ki se mu je kot posojeni član Lokomotive pridružil pred dobrim letom. S štirimi zadetki je bil ob Ogrincu najboljši strelec kluba v jesenskem delu Prve lige Telemach.

Ali ste vedeli?

Ne le Ogrinec in Drkušić, Bravu je med zimskim tekmovalnim premorom v slovo pomahal tudi Luka Žinko. Osemtridesetletnik za razliko od Lucasa Maria Horvata in Jake Ihbeisheha nogometnih čevljev še ni obesil na klin, saj bo spomladi pomagal Brinju Grosuplje, ki se bori za preboj med drugoligaše. Nekdanji nogometaš Olimpije, Bele Krajine, Interblocka, Domžal, velenjskega Rudarja, Krškega in Celja je jeseni v devetih ligaških tekmah zbral 238 minut, sicer pa se lahko pohvali s 301 nastopom v Prvi ligi Telemach. Dres Brava je v prvoligaški konkurenci oblekel 73-krat.

Tekst: PDo
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

  • 13.02.2022 | Prva liga Telemach
    Bravo v zaključku izničil prednost Mure
    Nogometaši Mure in Brava so se v 21. krogu Prve lige Telemach razšli z neodločenim izidom 2:2 (1:0).

DELI NA