28.04.2023 | Prva liga Telemach
Pred tekmo: Mura - Bravo

Prva liga Telemach, 33. krog

MURA - BRAVO

29. april 2022, ob 17.30

Neposredni prenos: Sportklub 1

Stadion: Mestni stadion Fazanerija, kapaciteta: 4.706 sedežev

Cena vstopnic:
- glavna tribuna: 10 evrov
- ostale tribune: 8 evrov
- otroci: 4 evre

 

MURA

Prepoved nastopa: Amar Beganović in Kai Cipot

Mura je v Sežani vknjižila pomembno zmago, po kateri lahko v Murski Soboti še vedno upajo na četrto mesto. Ker bosta v finalu Pokala Pivovarna Union nastopila Maribor in Olimpija, je več ali manj že jasno, da bo tudi četrta ekipa Prve lige Telemach poleti nastopila v evropskih tekmovanjih. Črno-beli za uresničitev svojega scenarija potrebujejo niz zmag, a tudi to ne bo dovolj, če trenutno četrti Koper do medsebojnega obračuna v zadnjem krogu ne izgubi še kakšne točke. Naslednji tekmec Mure bo Bravo, ki ga je vse do konca februarja vodil Dejan Grabić, a je zdajšnji soboški strateg že po tekmi s Taborom napovedal, da je profesionalec in se na zgodovino ne bo oziral. Lahko Sobočani pod vodstvom Grabića prvič povežejo dve zmagi?

Dejan Grabić, trener NŠ Mura: "Po zmagi je psihološko lažje, ne smemo pa misliti, da smo storili karkoli posebnega, ker nismo. Na sobotni tekmi moramo na agresivno igro Brava odgovoriti na enak način ali pa še z več agresivnosti. To je eden od ciljev, tisto, kar smo zastavili po tekmi z Radomljami, drži za naprej. V nogometu se je potrebno boriti, sprintati in biti dober v 'umazanih' stvareh. To bo nastavek za sobotno tekmo."

Kdo je vroč?

Dvoboj s Taborom je bil odločen v drugem polčasu, ko je po vstopu v igro dvakrat zadel Mihael Klepač. Hrvat v dresu Mure je znal v preteklosti po takšnih tekmah že postati stroj za zadetke, zato bo zanimivo videti, če lahko znova udari tudi proti Bravu. Ob Klepaču velja po tekmi v Sežani izpostaviti še Klemna Mihelaka, ki se je vnovič izkazal z nekaj odličnimi posredovanji. Domžalčan to pomlad spada med nogometaše Mure, ki najmanj nihajo v svojih predstavah.

Ali ste vedeli?

Nogometaši Brava v letošnji sezoni še niso našli poti do gola Mure, dvakrat ga je že branil Klemen Mihelak. Mladi vratar soboškega prvoligaša bo tokrat znova na preizkušnji, saj bo tokrat pred seboj pogrešal Kaija Cipota in Amarja Beganovića. Pomembna aduta zadnje vrste črno-belih morata tekmo z Bravom izpustiti zaradi izpolnjene kvote rumenih kartonov. Pričakovati je, da bo Cipota v osrčju obrambe zamenjal izkušeni Gregor Balažic, na Beganovićevo mesto pa bi se lahko pomaknil Žiga Kous.

 

BRAVO

Prepoved nastopa: /

Bravu se zadnja preizkušnja ni posrečila, saj so Šiškarji v dvoboju s Celjem prikazali premalo, da bi se izognili porazu. To je po treh prejetih zadetkih priznal tudi Aleš Arnol, ki v drugem polčasu ni imel srečne roke pri menjavi. Žan Trontelj je bil nesrečno vključen v akciji za oba zadetka Aljoše Matka, ki je v prestolnici potrdil zmago grofov. Ljubljančani po porazu tako še niso potrdili obstanka, a je težko pričakovati, da bi se v zadnjih štirih krogih stopilo kar osem točk prednosti pred Gorico. Če Tabor v obračunu z Radomljami ne bo osvojil več kot točke, Gorica pa bi izgubila v Domžalah, bi si Bravo z remijem v Murski Soboti že zagotovil najmanj osmo mesto in s tem novo sezono v Prvi ligi Telemach. Prav remiji so bili na tekmah Mure in Brava pogost pojav v Fazaneriji.

Aleš Arnol, NK Bravo: "Zame se tekma ne razlikuje, je pa specifična v osebnem pogledu, saj si bova prvič stala nasproti po tem, ko sva sodelovala deset let. Kar se tiče točkovnega izkupička, ga želimo dvigniti, saj še nismo obstali v ligi. Ne bo popuščanja, v Mursko Soboto gremo po točke. Verjamem, da lahko presenetiva drug drugega. Mislim, da lahko presenetiš nekoga, ki te praktično ne pozna, še bolj pa tistega, ki te dobro pozna. Ključno pri obeh ekipah bo, kako dobro bomo izvajali tisto, kar je osnovno in naše."

Kdo je vroč?

Kot že zapisano, nogometaši Brava na letošnjih tekmah še niso zatresli soboške mreže, bo šlo v četrtem poskusu? Martin Kramarič je z 11 zadetki najboljši strelec kluba, a Belokranjec na zadnjih štirih tekmah ni bil uspešen. Ga je pa v zadnjih tednih zamenjal Luka Štor. Nekdanji up Maribora je odločil mestni dvoboj z Olimpijo, nato pa dosegel še prvega od dveh zadetkov na tekmi z Domžalami. Je lahko Primorec ljubljanski adut tudi v Fazaneriji?

Ali ste vedeli?

Dejan Grabić se je v Mursko Soboto preselil zgolj nekaj dni po tem, ko je Bravo zadnjič vodil prav na tekmi proti Sobočanom. Februarski dvoboj v Šiški se je končal z začetnim izidom, s tem pa se je zaključilo tudi njegovo obdobje na ljubljanski klopi. Dvainštiridesetletnik je po odhodu Anteja Šimundže v bolgarski Ludogorec postal trener z najdaljšim stažem na čelu katerega od sedanjih prvoligašev, Ljubljančane je vodil vse od aprila 2017, Bravo pa je pod njegovo taktirko odigral 198 tekem.

Tekst: PDo
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 29.04.2023 | Prva liga Telemach
    Sladka zmaga Brava pri Muri
    Nogometaši Mure so v 33. krogu Prve lige Telemach izgubili proti Bravu z 0:1 (0:0).

DELI NA