28.02.2022 | Prva liga Telemach
Pred tekmo: Mura - Celje

Prva liga Telemach, 24. krog

MURA - CELJE

2. marec 2022, ob 17.30

Neposredni prenos: Sportklub 1

Stadion: Mestni stadion Fazanerija, kapaciteta: 3.782 sedežev

Cena vstopnic:
- glavna tribuna: 10 evrov
- severna tribuna: 4 evre
- ostale tribune: 8 evrov
- otroci: 4 evre

 

MURA

Prepoved nastopa: Žiga Kous

Pri soboški Muri bodo skušali čimprej pozabiti nedeljski obračun z Radomljami. Tudi Damir Čontala je po porazu priznal, da njegova ekipa ni našla prave rešitve za zgoščeno postavitev nasprotnika, ki se je v Fazaneriji predstavil v nekoliko drugačni podobi kot na dveh predhodnih tekmah. Nermin Bašić je očitno dobil taktično bitko in povsem omejil tokrat nerazigrane soboške adute v napadu. Čeprav so nastopili brez Jana Gorenca, Klemna Šturma in Žige Kousa, ki bo izpustil tudi dvoboj s Celjem, so v prekmurskem taboru vseeno pričakovali več. To so po srečanju tudi priznali, črno-beli pa upajo, da se bodo novih točk veselili že v sredo. Fazanerija bo gostila spopad zadnjih dveh državnih prvakov, sredin spopad pa v boljšem položaju pričakujejo gostje iz knežjega mesta. Kakšen bo odgovor Mure?

Damir Čontala, trener NŠ Mura: "Tekmo z Radomljami moramo čimhitreje pustiti za sabo. Že v naslednjem dnevu moramo razmišljati zgolj o naslednji tekmi s Celjem. Tekme si zdaj sledijo v razmaku treh, štirih dni, v dveh tednih bo odigranih pet krogov, v tem času pa se bodo ustvarjali pomembni premiki na lestvici. Gledati moramo naprej in se ne vračati nazaj. Čimprej moramo zbistriti glave."

Jan Gorenc, branilec NŠ Mura: "Pogovorili smo se, tekmo z Radomljami je potrebno čimprej pozabiti, iti dalje in se dobro pripraviti na dvoboj s Celjem. Vemo, da nas čaka zelo zahtevna tekma na težkem igrišču. Dali bomo vse od sebe, želimo pa si, da tri točke ostanejo v Murski Soboti

Kdo je vroč?

Radomljani so z zmago prekinili uspešno serijo Mure, ki je bila neporažena na petih zaporednih tekmah. V nedeljo se je zdelo, da bi lahko srečanje podaljšali, pa možje v črno-belem ne bi našli poti do gola tekmeca, ki je deloval izjemno čvrsto. Nemočen je bil tudi Mirlind Daku, ki je nase opozoril na tekmah z Bravom in Aluminijem. Reprezentant Kosova je imel tokrat premalo prostora in pomoči soigralcev, da bi bil nevarnejši za gol Radomelj, bo na tekmi s Celjem že povsem drugače?

Ali ste vedeli?

Celjani so jeseni Muro že premagali na domačem igrišču, še prej pa so točke ostale na prekmurski ravnici. Avgustovski spopad je z golom v 90. minuti v korist Sobočanov odločil Kai Cipot, ki je na nedeljski tekmi zaigral v novi vlogi. Damir Čontala ga je že v pripravljalnem obdboju preizkusil v zadnji vrsti, kjer je zaigral že na jesenski domači tekmi z Radomljami. Starejši od bratov Cipot tako stopa po poteh očeta Fabijana, ki je v času svoje kariere ravno tako igral v vlogi napadalca in branilca. Kot obrambni igralec je nastopil tudi za izbrano vrsto Slovenije.

 

CELJE

Prepoved nastopa: /

Simon Rožman je v tretjem poskusu po vrnitvi na klop Celja dočakal prve točke. Celjani so v petkovem večeru dobili deževni spopad s Kidričani, ki so v knežjem mestu nudili dostojen odpor. Z goloma Martina Šrolerja so se dvakrat vrnili v igro, a so imeli grofje obakrat pripravljen odgovor na izenačenje. Zgolj dve minuti po prvem izenačenju je odlično podajo Dušana Stojinovića izkoristil Mičo Kuzmanović, šest minut pred koncem tekme pa se je v kazenskem prostoru dobro znašel še Grigorij Morozov. Rus se je v drugem nastopu na slovenskih zelenicah veselil prvega zadetka, s katerim je Celju pomagal do pomembne zmage. Državni prvaki iz leta 2020 so se namreč znašli v nevarnih vodah, saj so jih z zmago v Kidričevem ujeli Radomljani, blizu pa sta bila tudi Tabor in Aluminij. Bodo Celjani zdaj zadihali s polnimi pljuči?

Simon Rožman, trener NK Celje: "Vsaka zmaga daje potrditev dobrega dela in petkova nam je to zagotovo prinesla. Moramo postati še bolj tekmovalni in hrepeneti po še večji želji. Zagotovo imamo še veliko rezerve, je pa dejstvo, da smo praktično nova ekipa, kjer se gradi povsem novo okostje in fantje za to trdo trenirajo."

Mičo Kuzmanović, napadalec NK Celje: "Pristop, ki smo ga pokazali na tekmi proti Aluminiju, je edini, s katerim lahko pridemo do uspeha proti Muri. Ne glede na dogajanje ne smemo odnehati. V petek smo se namreč dvakrat znašli v situaciji, ko bi lahko spustili glave, a je ekipa prikazala pravi karakter in vztrajala do konca. Tak odnos si zaslužijo tudi navijači, saj jim lahko podporo vrnemo zgolj s pravim odnosom in borbo do zadnje minute."

Kdo je vroč?

Štajerski dvoboj na Stadionu Z'dežele so v domači enajsterici pričeli zgolj trije nogometaši, ki so celjski dres nosili že v minuli sezoni. To so Matjaž Rozman, Ivan Božić in zimski povratnik iz Rusije Dušan Stojinović. Ob Lovru Bizjaku je v začetni enajsterici prvič zaigral Tomislav Tomić in nakazal, da bo dobrodošla okrepitev na sredini igrišča. Posojeni član Olimpije je podal za prvi zadetek Davida Zeca, zanimivo pa je, da je bosansko-hercegovski nastop že v drugem nastopu za Celje nosil kapetanski trak.

Ali ste vedeli?

Resda zgolj v zaključnih desetih minutah, pa vseeno. Štajerski dvoboj Celja in Aluminija je postregel tudi z bratskim derbijem. Lovro Bizjak je odigral celotno srečanje, starejši Jaka pa je v 81. minuti v zasedbi Kidričanov zamenjal Martina Šrolerja. To seveda ni prvi takšen primer v Prvi ligi Telemach. V sezoni 1992/93 sta si nasproti stala brata Damjan in Saša Gajser, prvi član Slovana, drugi Maribora. Štajerca sta bila pred časom tekmeca tudi v vlogi pomočnikov trenerja Mure oziroma Maribora. Kasneje smo na slovenskih zelenicah videli še nekaj bratskih spopadov. Omenimo Braneta (Naklo) in Mirana Pavlina (Olimpija), Andreja (Maribor) in Nejca Pečnika (Celje), Luko (Domžale) in Roka Elsnerja (Interblock) pa še kdo bi se našel. Letos sta nasprotnika tudi Jan in Žiga Repas, prvi nosi dres Maribora, mlajši brat pa je član matičnih Domžal.

Tekst: PDo
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

  • 02.03.2022 | Prva liga Telemach
    Mura dobila odprt spopad s Celjani
    Dvoboj državnih prvakov iz leta 2021 in 2020 ni razočaral. V zanimivi in odprti nogometni predstavi so se zmage veselili v taboru Mure, ki je vodila že z 2:0, po celjskem izenačenju pa je obračun v končnici odločil dvakratni strelec Tomi Horvat.

DELI NA