06.04.2023 | Prva liga Telemach
Pred tekmo: Mura - Celje

Prva liga Telemach, 30. krog

MURA - CELJE

10. april 2023, ob 17.30

Neposredni prenos: Sportklub 1

Stadion: Mestni stadion Fazanerija, kapaciteta: 4.706 sedežev

Cena vstopnic:
- glavna tribuna: 14 evrov, 12 evrov v predprodaji
- ostale tribune: 12 evrov, 10 evrov v predprodaji
- otroci med 7 in 14 let: 6 evrov, 5 evrov v predprodaji

 

MURA

Prepoved nastopa: Matic Maruško

Muro in Celje, ki bosta odigrala zadnjo tekmo 30. kroga Prve lige Telemach, na lestvici loči šest točk. Sobočani bodo imeli v ponedeljkovem obračunu eno zadnjih priložnosti, da se vključijo v borbo za tretje mesto, ki ga trenutno zasedajo ravno grofje. Tudi črno-beli si želijo novega nastopa v evropski konkurenci, za približanje temu cilju pa v spopadu s Celjani potrebujejo zmago. Državni prvaki iz leta 2021 so jeseni v Fazaneriji že našli recept za celjski skalp, za nameček pa zasedba Romana Pilipčuka v Mursko Soboto prihaja po bolečem razpletu pokalne tekme v Stožicah. Je lahko nekaj več svežine adut zasedbe Dejana Grabića?

Dejan Grabić, trener NŠ Mura: "Ponedeljkov rezultat ne spremeni dejstva, da bomo morali zmagovati v seriji, vse tekme do konca meseca maja. Vložek je velik, vnovič pa bomo imeli na svoji strani tudi občinstvo, kar je odlično. Pričakujem, da bomo energetsko in glede taktične discipline na ravni tekem proti Mariboru in Olimpiji. Tedaj smo bili pravi, kar nas je nagradilo v ključnih trenutkih. Tudi proti Celju bomo morali biti aktivni, agresivni in izzivati srečo."

Kdo je vroč?

Nogometaši Mure v prejšnjem krogu niso izkoristili priložnosti, da se po remiju Celjanov približajo tretjemu mestu, saj so se z Domžalami razšli brez zadetkov. Prekmurci tudi z igralcem več niso našli poti do mreže gostiteljev, domžalska obramba pa je dobro zaustavila tudi Mirlinda Dakuja. Kosovski napadalec se na zadnjih dveh tekmah ni vpisal med strelce, tudi po gostovanju ob Kamniški Bistrici pa je ostal pri 14 ligaških zadetkih. Jeseni je zadel na obeh tekmah s Celjani, bo uspešen tudi  ponedeljek?

Ali ste vedeli?

Mura se bo Celju zoperstavila brez Matica Maruška, ki je izpolnil kvoto rumenih kartonov, lahko pa Dejan Grabić znov računa na Žigo Kousa, ki je po bolezni nared za bogatejšo minutažo. Gre za nogometaša, ki sta za črno-bele po preboju med prvoligaše odigrala največ tekem Prve lige Telemach, med deseterico pa s 94 tekmami najdemo še Kaija Cipota. Zanimivo, glede na število odigranih ligaških tekem so v deseterici tudi štirje zdajšnji člani Celja. Nino Kouter je za NŠ Muro odigral 102 tekmi, Matko Obradović je zbral še deset nastopov več, Žan Karničnik pa je Fazanerijo zapustil po 121 ligaških tekmah. Luka Bobičanec je s 129 tekmami tretji na omenjeni lestvici. Kakšen sprejem bodo privrženci Mure četverici namenili v ponedeljek?

 

CELJE

Prepoved nastopa: /

Celjani bodo na ponedeljkovem gostovanju na prekmurski ravnici celili rane, ki so jih z remijem v knežjem mestu odprli Radomljani, poglobili pa nogometaši Olimpije. Lahko Sobočani poskrbijo za nov udarec? Zimsko kadrovanje Celjanov je poskrbelo za nekaj navijaškega rivalstva med kluboma, zato se bodo morali varovanci Romana Pilipčuka v Fazaneriji spoprijeti še z dvanajstim igralcem. Grofje nimajo pretirano dobrih izkušenj s tekmami v Murski Soboti, saj so se z devetih gostovanj zgolj enkrat vrnili s polnim izplenom. Bilo je decembra 2018, na prvi tekmi po soboškem preboju med prvoligaše, nato pa so črno-beli ob treh remijih dobili pet medsebojnih dvobojev, zadnjega oktobra. Celjani so tedaj povedli z golom Denisa Popovića, a nato klonili kar trikrat. Kakšen bo tokratni razplet?

Matko Obradović, vratar NK Celje: "Težko se je sprijazniti s tem, da smo izgubili po izvajanju enajstmetrovk. Smo pa pokazali, da smo kakovostna in disciplinirana ekipa z dobro taktiko, ki dela eden za drugega. To je lahko pozitivno vodilo za naprej, za nadaljevanje sezone, ko bo vsaka tekma kot finalna. Zavedamo se, da nas čaka veliko dela. Že v ponedeljek odhajamo na težko gostovanje v Mursko Soboto, kjer bomo morali dati vse od sebe, če želimo priti do zmage."

Kdo je vroč?

Kakšne posledice je pustil pokalni obračun z Olimpijo? Čvrst obračun z Ljubljančani je trajal kar 120 minut, po desetih serijah enajstmetrovk pa so se veselili zeleno-beli. Kazenskih udarcev zaradi menjave nista dočakala Charles Ikwuemesi in Denis Popović, ki je imel že pred tekmo v Stožicah nekaj težav s kolenom. Da je izkušeni Celjan izredno pomemben adut moštva iz knežjega mesta, ni potrebno poudarjati, bo zobe stisnil tudi za pomemben obračun z Muro?

Ali ste vedeli?

Celjani bodo v začetku maja gostitelji letošnjega pokalnega finala, v katerem pa, to je zdaj že jasno, ne bodo aktivno sodelovali na igrišču. Grofje so v velikem finalu nazadnje igrali leta 2021, ko pa so morali na koprski Bonifiki priznati premoč Olimpije. To je bil že deveti poraz Celja v pokalnem finalu, enega od njih so pred leti doživeli tudi v Fazaneriji. V sezoni 1994/95 so se veselili privrženci črno-belih, za zasedbo iz knežjega mesta pa je bil to po letu 1993 še drugi poraz v finalu Pokala Slovenije.

Tekst: PDo
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

  • 10.04.2023 | Prva liga Telemach
    Slavje Celja v Fazaneriji
    Nogometaši Mure so v 30. krogu Prve lige Telemach izgubili proti Celju z 0:2 (0:1).

DELI NA