Pred tekmo: Mura - Domžale

Prva liga Telekom Slovenije, 3. krog

MURA - DOMŽALE

5. avgust 2018, ob 18.00

Neposredni prenos: Planet TV

Stadion: Mestni stadion Fazanerija, kapaciteta: 3.782 sedežev (povprečen obisk: 2.300 gledalcev)

Cena vstopnic:
- glavna tribuna: 10 evrov
- južna in severna tribuna 8 evrov
- stojišča: 5 evrov
- otroci starejši od 6 let: 4 evrov
- organizirani navijači: 3 evrov

 

MURA:

Prepoved nastopa: /

Vodilni Domžalčani se po nesrečnem izpadu iz kvalifikacij UEFA Evropske lige odpravljajo v Prekmurje. Mura je po dveh krogih Prve lige Telekom Slovenije prav tako še neporažena, črno-beli pa so se z veliko točko vrnili tudi iz Maribora. Prekmurci so s potrpežljivo in disciplinirano igro zaustavili najnevarnejša orožja Štajercev, z odlično igro v fazi obrambi pa Mariborčanom niso dovolili zadetka. Čeprav so bili v gostujočem taboru zadovoljni tudi s točko, so lahko po zadnjem sodniškem žvižgu objokovali tudi neizkoriščene priložnosti. Le-teh ne bo veliko niti v obračunu z vodilno ekipo prvenstva, ki to poletje znova kaže zelo dobre predstave. Domačo obrambno vrsto v nedeljo čaka nov zahteven preizkus in test zrelosti. Bo Ante Šimundža, podobno kot minuli vikend, tudi tokrat pripravil taktično past za svojega kolega na klopi nasprotnika?

Kdo je vroč?

Dokaz, da so v Murski Soboti in okolici z nestrpnostjo pričakovali povratek prvoligaškega nogometa, je tudi obisk obeh tekem Mure. Na tekmi s Triglavom se je v Fazaneriji zbralo 2.300 gledalcev, več kot tisoč Prekmurcev pa je odpotovalo tudi v Maribor. Tudi tokrat gre pričakovati številčno podporo, ki jo je navajen tudi Klemen Šturm. Gorenjec je kot član Krškega večkrat igral pred bučnim občinstvom, s svojimi izkušnjami pa že dokazuje, da je dobrodošla okrepitev v taboru črno-belih. Bo s soigralci zaustavil tudi domžalski napad?

Ali ste vedeli?

Prekmurje je slovensemu nogometu dalo že veliko zanimivih imen, nekateri od njih pa so v preteklosti nosili tudi rumeni dres. V domžalskem dresu je najmočnejši pečat pustil Dejan Nemec, ki se je prav tako kalil v Fazaneriji, v Murski Soboti pa sta zrasla tudi Erik Janža in Žiga Kous. Slednji se je lansko poletje vrnil domov, v nedeljo pa se bo prvič zoperstavil nekdanjemu klubu. Bočni branilec je domžalske barve branil tri leta, v tem času pa je za ravbarje odigral 61 srečanj.  Domžalski dres sta v preteklosti nosila še dva člana Mure, Luka Šušnjara in Kristjan Matošević, ki pa so ga Prekmurci ta teden posodili Ankarančanom.

 

DOMŽALE:

Prepoved nastopa: /

Rumenim po nesrečnem razpletu povratnega dvoboja z rusko Ufo v Murski Soboti zagotovo ne bo manjkalo motiva. Domžalčani so bili v spopadu z Rusi blizu presenečenja, a zadetek Lovra Bizjak na koncu ni razveselil več kot dva tisoč gledalcev na tribunah Športnega parka Domžale. Domžalske upe je z izenačenjem v 87. minuti pokopal reprezentančni kapetan Bojan Jokić, ravbarji pa imajo kljub slovesu od evropskih tekmovanj dovolj razlogov za zadovoljstvo. Četa Simona Rožmana je predvsem v drugem polčasu navdušila z dobro predstavo, ki je dober obet pred gostovanjem v Murski Soboti. Domžalani dobre predstave kažejo tudi v domačem prvenstvu, v katerem zasedajo vrh lestvice. Senijad Ibričić in soigralci so po Krškem na kolena spravili še Rudar, ki je bil večji del srečanja brez možnosti za presenečenje. Dvakratni državni prvak se lahko pohvali z raznovrstno igro v fazi napada, a bodo morali biti domžalski branilci pozorni predvsem na hitre napade Prekmurcev.

Tilen Klemenčič, branilec Domžal: »Cilj so tri točke. Zavedamo se vloge favorita, a se hkrati tudi dobro spominjamo lanskega pokalnega obračuna v Murski Soboti, ko smo doživeli nenadejan poraz. Tedaj nismo bili maksimalni, nogometaši Mure pa so to znali izkoristiti. Tista tekma je bila pravo opozorilo za vse nadaljnje obračune, tudi za jutrišnjega. Vsebinska plat naše igre je znana, do zmage želimo priti z našo prepoznavno igro, od katere nismo odstopali niti v Evropi. Če bomo v takšni dnevni formi kot proti Ufi, imamo dobre možnosti, da nadaljujemo s serijo dobrih rezultatov.«

Kdo je vroč?

Soboška Fazanerija bo v nedeljo pozdravila razigrano zasedbo. Domžalčani so si tudi v spopadu z Velenjčani pripravili veliko število priložnosti, pogled na statistiko pa priča, da so več udarcev proti vratom nasprotnika sprožili zgolj Ljubljančani. Med najbolj aktivnimi posamezniki v rumenem je tudi Tonći Mujan, ki se mu vsaj za zdaj ne pozna, da se je pripravam novega kluba pridružil z manjšo zamudo. Dalmatinec je v polno meril že ob ligaškem debiju v domžalskem dresu, vajo pa ponovil tudi v drugem krogu, ko je načel velenjsko mrežo in tlakoval pot do druge zaporedne zmage.

Ali ste vedeli?

Prva liga Telekom Slovenije se je pred dvema tednoma vrnila tudi v soboško Fazanerijo. Ravno Domžalčani so bili pred petimi leti zadnji gost Mure 05, ki se je tedaj poslovila od prvoligaškega nogometa, rumeni pa so v prekmurski prestolnici nazadnje gostovali minulo jesen. Spomini na septembrsko gostovanje niso nič kaj prijetni, saj so se opekli z drugoligašem, ki je pred domačimi gledalci presenetil takratne branilce pokalne lovorike. Muraši so na krilih Luke Bobičanca slavili s 3:1, čeprav so Domžalčani povedli z golom Rubina Hebaja. Črno-beli so se prebudili ob koncu prvega polčasa, ko so v razmaku dobrih desetih minut zadeli kar trikrat. Dvakrat je bil natančen Luka Bobičanec, vmes pa je mrežo bivšega delodajalca zatresel že omenjeni Kous.

 

Tekst: PDo
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 05.08.2018 | Prva liga Telekom Slovenije
    Mura visoko premagala Domžale
    Nogometaši Mure so v 4. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali Domžale s 5:1 (2:0).

DELI NA