Pred tekmo: Mura - Domžale

Prva liga Telekom Slovenije, 21. krog

MURA - DOMŽALE

2. marec 2019, ob 17.00

Neposredni prenos: Planet TV

Stadion: Mestni stadion Fazanerija, kapaciteta: 3.782 sedežev (povprečen obisk: 2.880 gledalcev)

Cena vstopnic:
- glavna tribuna: 10 evrov (12 evrov na dan tekme)
- južna in severna tribuna 8 evrov (10 evrov na dan tekme)
- otroci starejši od 6 let: 4 evrov (6 evrov na dan tekme)

MURA:

Prepoved nastopa: /

Prvo dejanje nogometne pomladi je za nami. Gledalci so lahko uživali v velikem številu zadetkov, za vrhunec 20. kroga Prve lige Telekom Slovenije pa so poskrbeli nogometaši Maribor in Mura, ki so napolnili Ljudski vrt. Prekmurci so se domov vrnili s pomembno točko, potem ko so še tretjič v tej sezoni prekrižali načrte vijoličastih. Črno-beli bodo veliko pozornosti pritegnili tudi ta konec tedna, saj bo soboška Fazanerija prvič gostila večerni dvoboj. Prvi gostje pod pozimi postavljenimi žarometi bodo Domžalčani, ki jih na Mursko Soboto ne vežejo nič kaj prijetni spomini. Rumeni so se pred leti na levem bregu reke Mure opekli v pokalnem tekmovanju, podobno usodo pa so doživeli tudi poleti. Muraši so v tretjem krogu prvenstva izkoristili sveže rane Domžalčanov po bolečem slovesu od kvalifikacij UEFA Evropske lige in za hrbet Dejana Milića pospravili kar pet zadetkov. Kakšen bo sobotni razplet?

Kdo je vroč?

Amadej Maroša je bil v štajerski prestolnici za dobre predstave v pripravljalnem obdobju nagrajen s krstnim prvoligaškim zadetkom. Eden od osrednjih junakov črno-belih pa je bil tudi vratar Matko Obradović, ki se je predvsem v prvem polčasu izkazal z nekaj odličnimi posredovanji. Dalmatinec je imel v obračunu z nekdanjim delodajalcem razlog več za motivacijo, pomembna vloga pa ga čaka tudi v soboto. Sedemindvajsetletni čuvaj mreže je v letošnjem prvenstvu odigral 13 srečanj, prejel 16 zadetkov, trikrat pa je zaklenil svoja vrata. Jih bo proti Domžalam še četrtič?

Ali ste vedeli?

V Murski Soboti se v soboto nadejajo novega nogometnega praznika. Razlog za takšna pričakovanja tiči v najnovejši pridobitvi Prekmurcev, saj se Fazanerija nekaj tednov ponosno sonči v soju novih t.i. reflektorjev. Mura je s tem izpolnila še enega od pogojev, ki je zapisan v licenčnih predpisih. Sobočani so po Kidričanih, ki so žaromete prvič prižgali v lanski sezoni, naslednji s pomembnim korakom naprej, umetno razsvetljavo pa med deseterico trenutnih prvoligašev pogrešajo le še pri Triglavu.

 

DOMŽALE:

Prepoved nastopa: /

Domžalčani so pozimi jasno in glasno poudarili, da želijo sezono skleniti na tretjem mestu in si še šestič zapored zagotoviti nastop v kvalifikacijah UEFA Evropske lige. Četa Simona Rožmana je na prvi uradni preizkušnji v letošnjem letu nakazala, da je sposobna uresničiti zastavljene cilje. Velenjčani so predvsem v drugem polčasu občutili bes domžalskega napada, saj je Tomaž Stopajnik petkrat klonil po odmoru in tako pokvaril prvoligaški debi. »Ravbarji« v soboto čaka še nekoliko zahtevnejši izziv, kar potrjujejo tudi pretekli rezultati. Ne zgolj dvoboj v Fazaneriji, sila zanimiv je bil tudi obračun Mure in Domžal ob Kamniški Bistrici. Rumeni so domačo zelenico zapuščali z mešanimi vtisi, saj so z dvema izključenima igralcema osvojili točko, a v izdihljajih tekme zapravili prednost dveh zadetkov. S kakšnim scenarijem bo postregel tretji spopad Domžalčanov in Sobočanov?

Matej Podlogar, napadalec Domžal: »Pričakujemo poln stadion in težko gostovanje. Zavedamo se, da je končni izkupiček v celoti odvisen od nas. Priprava na tekmo ne bo pretežka, saj se zavedamo njihove kakovosti.«

Kdo je vroč?

Velenjčani so se v prvem pomladanskem krogu dvakrat vrnili v igro, a so imeli Domžalčani v zadnji tretjini v napadu preveč vročih orožij. Shamar Nicholson je podaji dodal zadetek, Slobodan Vuk je po vstopu s klopi udaril dvakrat, Senijad Ibričić pa je znova odlično povezoval domžalsko igro. Nekdanji reprezentant Bosne in Hercegovine je v osebno statistiko vpisal kar tri asistence, s skupno devetimi pa se je že povsem približal Amirju Derviševiću, ki je doslej zbral 11 podaj. Ga lahko zaustavijo Prekmurci?

Ali ste vedeli?

V Domžalah so med zimskim premorom predstavili peterico novincev, trije so se na tekmi z Rudarjem znašli v kadru trenerja Simona Rožmana. Zaigral je zgolj Krševan Santini, ki je dobil prednost pred Mulalićem in Milićem. Hrvata je do konca sezone posodil Osijek, Zadarčana pa je ob debiju v Prvi ligi Telekom Slovenije dvakrat premagal Žiga Škoflek. Enaintridesetletnik se je v domžalskem dresu predstavil s številko 32, pred leti pa je pri zaprešićkem Interju nekaj časa nosil številko deset. Starejši brat hrvaškega reprezentanta Ivana Santinija je kultno »desetico« v šali odvzel soigralcu Ivanu Blaževiću, ki je želel v tujino, a se je po propadlem prestopu vrnil v zagrebško predmestje.

Tekst: PDo
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 02.03.2019 | Prva liga Telekom Slovenije
    Brez golov med Muro in Domžalami
    Nogometaši Mure in Domžal so se v 21. krogu Prve lige Telekom Slovenije razšli z neodločenim izidom 0:0.

DELI NA