Pred tekmo: Mura - Domžale

Prva liga Telekom Slovenije, 12. krog

MURA - DOMŽALE

28. september 2019, ob 20:15

Neposredni prenos: Planet TV

Stadion: Mestni stadion Fazanerija, kapaciteta: 3.782 sedežev (povprečen obisk: 2.946 gledalcev)

Cena vstopnic:
- glavna tribuna: 12 evrov (10 evrov v predprodaji)
- ostale tribune: 10 evrov (8 evrov v predprodaji)
- otroci starejši od 6 let: 5 evrov (4 evre v predprodaji)

 

MURA

Prepoved nastopa: /

Prekmurci so na gostovanju v Spodnji Šiški zabili trikrat, a na koncu domov odnesli le točko. Kljub temu, da so črno-beli pred tekmo razmišljali o polnem izkupičku, in da so v nekaj časa celo vodili, si Bravo v sredo ni zaslužil poraza. Mura je pred tekmo s Šiškarji začela kazati značilnosti ekipe, ki bi se lahko vmešala tudi v boj za sam vrh, ekipe, ki zmaguje tudi takrat, ko ne gre, a je v Ljubljani padla nazaj v povprečje. Šest golov na šišenskem stadionu so z veseljem pozdravili nevtralni navijači, smejalo se je tudi Aluminiju in Mariboru, Muraši pa lahko žalujejo za zapravljenimi točkami. V soboto na Fazanerijo prihajajo Domžalčani, ki so slab vtis pustili ob Kamniški Bistrici.

Kdo je vroč?

Ljubljansko mrežo je načel visokorasli Fejsal Mulić, kar dva metra visoki osrednji napadalec je kakopak zadel z glavo. Sledili so trije zadetki domače ekipe, nato pa je soboški voz pred prepadom že n-tič ustavil Luka Bobičanec. Hrvat je v 64. minuti izkoristil dober predložek Luke Šušnjare in okroglo usnje z glavo poslal v domačo mrežo. Izid je poravnal kakšne četrt ure kasneje, za tretji zadetek in popoln preobrat pa je nadarjenemu vezistu zmanjkalo časa.

Ali ste vedeli?

Zgodba o 19-mesečnem Krisu je v teh dneh preplavila Slovenijo. Mura se je pridružila slovenskim prvoligašem, ki so se v teh dneh že odločili za dobrodelno gesto. Pred tekmo z Domžalami se bodo pri vhodu na soboški stadion pobirali prostovoljni prispevki za hudo bolnega Krisa, ki za zdravilo potrebuje 2,3 milijona evrov, z SMS-om KRIS5 na številko 1919 pa lahko z manjšo donacijo pomagamo tudi iz udobja domačega naslonjača.

Ante Šimundža, trener NŠ Mura: "Moramo se zavedati, da so Domžale ekipa, ki ima rep in glavo. Zavedamo se težavnosti nasprotnika, poznamo pa tudi lastne kvalitete. Poskušali bomo priti do pozitivnega rezultata."

 

DOMŽALE

Prepoved nastopa: Janez Pišek

Domžalčani so na sosedskem derbiju z Olimpijo razočarali. Gostovanje, ki sicer spada med najtežja v ligi, je bilo tokrat povsem nezahtevno. Zmaji so z Domžalčani opravili že v prvem polčasu, poraz s štiri proti ena pa je izpostavil veliko težavo domžalske igre - varovanci Andreja Razdrha so bili v četrtek v fazi branjenja povsem izgubljeni. Prvič so klonili že v 16. minuti, izenačili, a bili po nekaj minutah znova v zaostanku. Zmaji so izkoristili napake domače ekipe in do konca obračuna zabili še dvakrat, rumena družina pa ostaja na sedmem mestu. Tekma s četrtouvrščeno Muro bo pokazala, ali so Domžalčani sploh (že) zreli za zgornji del lestvice, kamor po mnenju večine še vedno spadajo.

Tamar Svetlin, vezist NK Domžale: "Gre za zelo zahtevno gostovanje, a hkrati tudi izjemno priložnost, da si z zmago povrnemo samozavest, ki bi bila izjemnega pomena pred nadaljevanjem prvenstva.”

Kdo je vroč?

Domžalski navijači so se ob Kamniški Bistrici v četrtek veselili le enkrat. V 29. minuti je s čudovitim zadetkom gledalce navdušil komaj osemnajstletni Tamar Svetlin. V nadaljevanju tekme je nekaj predložkov v kazenskem prostoru pričakal Slobodan Vuk, a bil nenatančen, učinkoviti pa niso bili niti trije napadalno usmerjeni nogometaši (Sappinen, Mujan in Jakupović), ki so vstopili v drugem polčasu.

Ali ste vedeli?

Današnji žreb četrtfinalnih parov Pokala Slovenije na Brdu je Domžalčanom za nasprotnika dodelil prav Muro. Rumena družina se bo s Prekmurci za polfinale udarila 16. ali 23. oktobra, potniki v finale bodo znani 30. oktobra. V obdobju enega meseca se bosta sobotna tekmeca torej spopadla kar štirikrat, dvakrat v prvenstvu in dvakrat v pokalu – o četrtfinalnem zmagovalcu namreč odločata dve tekmi.

Tekst: VBi

Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 28.09.2019 | Prva liga Telekom Slovenije
    Mura zanesljiva proti Domžalam
    Nogometaši Mure so v 12. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali Domžale s 3:0 (1:0).

DELI NA