05.11.2021 | Prva liga Telemach
Pred tekmo: Mura - Domžale

Prva liga Telemach, 16. krog

MURA - DOMŽALE

7. november 2021, ob 20.15

Neposredni prenos: Sportklub 1

Stadion: Mestni stadion Fazanerija, kapaciteta: 3.782 sedežev

Cena vstopnic:
- glavna tribuna: 10 evrov
- severna tribuna: 4 evre
- ostale tribune: 8 evrov
- otroci: 4 evre
- PCT pogoj

 

MURA

Prepoved nastopa: /

Soboška Fazanerija gosti zadnjo tekmo Prve lige Telemach pred novembrskim reprezentančnim premorom. Mura bo skušala zmagovalni post, ki v vseh tekmovanjih traja pet tekem, prekiniti v dvoboju z Domžalami, ki pa bi se s tremi točkami povsem približale Sobočanom. Črno-beli za mirnejše priprave na zaključek jesenskega dela sezone nujno potrebujejo zmago, s katero bi ostali v stiku z vrhom lestvice. Četa Anteja Šimundže v prejšnjem krogu ni izkoristila poraza vodilnega Kopra, po ničli v Celju pa je ostala čez točk za najboljšimi klubi prvenstva. Strateg aktualnega prvaka po predstavi v knežjem mestu ni skrival razočaranja nad prvim polčasom. Soboška podoba je bila precej boljša v spopadu z Rennesom, a je Mura kljub temu ostala brez točk. Koliko energije je pobral četrtkov dvoboj?

Ante Šimundža, trener NŠ Mura: "Utrujenost je po tako naporni tekmi nekaj normalnega, to je prisotno po vsaki tekmi. Fantje se dobro regenerirajo, večjih težav pa ni. Veliko bo odvisno od tega, v kakšnem mentalnem stanju bomo. Upam, da na fizičnem področju ne bo velikih težav. Pomembno je, da bomo delovali kot ekipa."

Kdo je vroč?

Matko Obradović je bil tudi v Rennesu najboljši posameznik v vrstah slovenskega prvaka. Dalmatinec v golu Mure se je že v prvem polčasu izkazal z nekaj posredovanji, svojo ekipo pa je v igri za točko držal vse do 76. minute. Četrt ure pred koncem tekme ga je premagal Loic Bade, a Hrvat ni imel pravih možnosti. Tridesetletnik je z novo dobro predstavo le še potrdil, kako pomembno potezo je pred dnevi povlekel športni direktor Denis Rajbar. Obradović je sodlovanje s klubom, ki bi se izteklo po koncu sezone, podaljšal vse do leta 2025.

Ali ste vedeli?

Ante Šimundža bo tudi tokrat pogrešal Žana Karničnika, ki bo del članske izbrane vrste, Kai Cipot se bo pridružil reprezentanci do 21 let. Morda bo za mlado reprezentanco kdaj v prihodnosti zaigral tudi mladi Žan Buček. Sedemnajstletnik je bil del moštva, ki je odpotovalo v Rennes, v Bretaniji pa je ob koncu dvoboja tudi debitiral v članski ekipi Mure. Mladeniču iz Puževec, od koder prihaja tudi Erik Janža, se je tako uresničila otroška želja, kot produkt Fazanerije je zaigral tudi za člansko zasedbo matičnega kluba.

 

DOMŽALE

Prepoved nastopa: /

Mura se želi pred reprezentančnim premorom vrniti v zmagovalne tirnice, svojo računico pa imajo tudi Domžalčani. Četa Dejana Djuranovića nekaj dni po pokalnem skalpu Maribora ni uspela ugnati še enega štajerskega tekmeca, dvoboj s Kidričani je postregel z delitvijo točkovnega plena. Gostje so vodili dobro tretjino dvoboja, nakar je prednost v 59. minuti izničil Arnel Jakupović. Izid se v zadnji tretjini srečanja ni spremenil, dvakratni državni prvaki pa so na svoj račun dodali 16. točko. Sobočani, ki bodo naslednji nasprotnik, so jih doslej zbrali pet več, a v zadnjih tednih ob napornem urniku niso blesteli. Črno-beli so se septembra že opekli z domžalsko zasedbo, ob Kamniški Bistrici so namreč klonili kar štirikrat. Kako razigran bo domžalski napad v nedeljo?

Ajdin Mulalić, vratar NK Domžale: "Mura se je proti francoskemu prvoligašu Rennesu predstavila v zelo dobri luči. Bili so odlično postavljeni, izjemno nevaren tekmec pa je uspel zadeti za zmago šele ob koncu tekme. Zaradi tega bodo Muraši v nedeljo zagotovo še bolj motivirani, da se vrnejo v pozitivno formo. Takšni porazi namreč ne sodijo med tiste boleče, vendar z druge strani moramo gledati nase in nedeljsko tekmo izkoristiti, da nadoknadimo zaostanek za moštvi pred nami."

Kdo je vroč?

Domžalčani so se iz Murske Sobote zgolj enkrat vrnili z zmago, jeseni pa so se prvič veselili tudi ob Kamniški Bistrici, kjer se je kar pet od sedmih dvobojev končalo z neodločenim rezultatom. Ob zadnji zmagi rumenih nad Muro je blestel že omenjeni Arnel Jakupović. Nogometaš z avstrijskim državljanstvom je v soboško mrežo pospravil dva zadetka, še pri enem pa je asistiral. Obračuni z Muro nekdanjemu članu Empolija očitno ležijo, v sezoni 2019/20, ki je bila zanj krstna na slovenskih tleh, je na tekmah s Sobočani dosegel kar štiri gole.

Ali ste vedeli?

Tudi v domžalskem prvoligašu se bodo lahko med novembrskim premorom pohvalili s članskim reprezentantom. Matjaž Kek bo na tekmah s Slovaško in Ciprom računal tudi na Svena Šoštariča Kariča. Štajerec je dres s slovenskim grbom letos že oblekel, saj je debitiral na tekmi s Koprom in tako postal naslednji sin reprezentanta, ki je sledil reprezentančnim stopinjam očeta. V družini sicer raste še ena reprezentantka, Tija Šoštarič Karič brani barve Pomurja in kadetske selekcije Slovenije.

Tekst: PDo
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

  • 07.11.2021 | Prva liga Telemach
    Mura in Domžale z remijem
    Nogometaši Mure in Domžal so se v 16. krogu Prve lige Telemach razšli z neodločenim izidom 1:1 (1:1).

DELI NA