06.05.2022 | Prva liga Telemach
Pred tekmo: Mura - Domžale

Prva liga Telemach, 34. krog

MURA - DOMŽALE

8. maj 2022, ob 17.30

Neposredni prenos: Sportklub 1

Stadion: Mestni stadion Fazanerija, kapaciteta: 3.782 sedežev

Cena vstopnic:
- glavna tribuna: 10 evrov
- severna tribuna: 4 evre
- ostale tribune: 8 evrov
- otroci: 4 evre

 

MURA

Prepoved nastopa: Jan Gorenc

Mura ostaja v lovu na tretje mesto, tri kroge pred koncem prvenstva za Olimpijo zaostaja za dve točki. Sobočani so bili s preobratom v knežjem mestu boljši od Celja, novo zmago pa bodo v nedeljo lovili v Fazaneriji. Na prekmursko ravnico prihajajo Domžalčani, ki jih črno-beli v letošnji sezoni še niso premagali. Poletni obračun ob Kamniški Bistrici je pripadel rumenim, zadnji dve medsebojni tekmi pa sta se končali brez zmagovalca. Bodo Prekmurci uspešnejši v nedeljo? Zmaga bi pred prihajajočim gostovanjem v Stožicah še okrepila samozavest varovancev Damirja Čontale, ki bodo že pred tekmo z Olimpijo z zanimanjem spremljali tudi finale Pokala Pivovarna Union. Če bodo pokalno lovoriko v zrak dvignili Koprčani, bo v kvalifikacije UEFA Evropske konferenčne lige peljalo tudi četrto mesto. Trenutno ga zasedajo prav Prekmurci.

Damir Čontala, trener NŠ Mura: »Če pogledamo zadnje tekme, moramo biti bolj agresivni skozi celotno srečanje v fazi branjenja. Na tekmah se nam dogajajo določeni trenutki, ko pobudo preveč prepustimo nasprotniku, nato pa nimamo takšne kontrole. Vidimo, da si ustvarjamo ogromno priložnosti, dosegamo precej zadetkov, moramo pa biti v branjenju še agresivnejši in tako povečati nadzor nad tekmo.«

Kdo je vroč?

Mihael Klepač je bil tudi v Celju eden od vidnejših adutov Mure. Hrvat je ob koncu prvega polčasa izsilil prekršek za izključitev Davida Zeca, nato je po njegovem predložku in posredovanju vratarja Matjaža Rozmana izenačil Mirlind Daku. Slavonec je zatem podal tudi za zadetek Luke Bobičanca, ob koncu srečanja pa je priigral še najstrožjo kazen. Z bele točke je bil uspešen Tomi Horvat.

Ali ste vedeli?

Damir Čontala bo moral nedeljsko enajsterico sestaviti brez poveljnika obrambe. Jan Gorenc je na tekmi s Celjani prejel že deseti rumeni karton. Posavski branilec je zaradi prepovedi igranja nazadnje izpustil aprilsko tekmo z Aluminijem, po devetih rumenih kartonih pa morajo nogometaši v Prvi ligi Telemach prisilno počivati po vsakem naslednjem rumenem opozorilu. Deset sta jih v letošnji sezoni nabrala še člana Aluminija in Olimpije, Nik Marinšek in Đorđe Crnomarković. Nemanja Stjepanović se v sezoni 2014/15, ko je nosil dres Rudarja, ustavil pri 13 rumenih kartonih, leto poprej sta jih toliko nabrala tudi Bojan Đukić in Safet Jahić.

 

DOMŽALE

Prepoved nastopa: /

Tako kot Sobočani, so se tudi Domžalčani veselili po rezultatskem preobratu. Četa trenerja Dejana Djuranovića je bila s 3:1 boljša od Aluminija, ki je v Domžalah povedel z golom Dina Špeharja. Domača ekipa je v nadaljevanju dvoboja tehtnico prevesila v svojo korist, po izenačenju Arnela Jakupovića pa se je z dvema goloma izkazal mladi Mitja Ilenič. Dvakratni državni prvaki so se z zmago spet povzpeli na peto mesto lestvice, a tri tekme pred koncem prvenstva nimajo več možnosti, da bi splezali še višje. Tako ne čudi, da minutažo nabirajo tudi mladi upi domžalskega kluba, nekaj podobnega pa gre pričakovati tudi v Murski Soboti. Domžalčani so v Fazaneriji slavili zgolj enkrat, junija 2020 je srečanje odločil že omenjeni Jakupović. Je lahko bivši up Juventusa tudi v nedeljo mož odločitve?

Arnel Jakupović, napadalec NK Domžale: »Uspelo se nam je pobrati in priti do dveh zmag, ki sta ne glede na vse zelo pomembni. Z enako željo se bomo odpravili v Mursko Soboto, kjer bo Mura zagotovo poskušala narediti vse, da prepreči naše tretje slavje v nizu. Borijo se za mesto, ki vodi v Evropo, sami pa seveda želimo zbrati še devet točk in končati čim višje na razpredelnici. Zaradi tega pričakujem na Fazaneriji precej napet boj.«

Kdo je vroč?

Mitja Ilenič je nase opozoril že v zimskih priprah, talent pa je potrdil v uvodnih krogih nadaljevanja sezone. Bočni branilec je v Prvi ligi Telemach debitiral pri zgolj 16 letih, spomladi pa je s svojo igro prepričal tudi Milenka Aćimovića, selektorja reprezentance do 21 let. Na tekmi s Kidričani je navdušil z dvema zadetkoma, ki pa nista bila prva v članski konkurenci. Marca je zadel že za domžalsko točko v Stožicah.

Ali ste vedeli?

Kot že zapisano, Djuranović v zaključku letošnje sezone še več priložnosti kot ponavadi namenja upom mladinske šole. Mitja Ilenič se je spomladi uveljavil ob desni stranski črti, v obračunu z Aluminijem pa so rumeni dres oblekli še štirje mladinci. Tekmo so na zelenici zaključili Nick Perc, Nikola Jovićević, Mark Strajnar in Emir Saitoski. Bo v Fazaneriji priložnost dobil še kdo od mladcev?

Tekst: PDo
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

  • 08.05.2022 | Prva liga Telemach
    Mura z zmago začasno na tretje mesto
    Nogometaši Mure so v 34. krogu Prve lige Telemach premagali Domžale s 3:1 (1:0).

DELI NA