08.05.2023 | Prva liga Telemach
Pred tekmo: Mura - Gorica

Prva liga Telemach, 35. krog

MURA - GORICA

13. maj 2023, ob 15.00

Neposredni prenos: Sportklub 1

Stadion: Mestni stadion Fazanerija, kapaciteta: 4.706 sedežev

Cena vstopnic:
- glavna tribuna: 10 evrov
- ostale tribune: 8 evrov
- otroci: 4 evre

MURA

Prepoved nastopa: /

Ko je na sporedu štajersko-prekmurski derbi, so tribune navadno polne. Ali pa vsaj lepo zapolnjene. Tokrat ni bilo tako. Spopad rivalov z obeh strani Mure si je v torek ogledalo »zgolj« okrog dva tisoč gledalcev. Morda je udeležbi botroval praznični termin, vsekakor pa imajo navijači ene in druge ekipe svoje razloge, da so ostali doma. Tisti, ki se jim po žilah pretaka črno-bela kri, so vznejevoljeni zlasti zaradi slabih rezultatov svojih ljubljencev. Četa Dejana Grabića se po nepričakovanem porazu z Bravom ni uspela pobrati: mero ji je vzel še Maribor. Sobočani po spletu okoliščin kljub vsemu še sanjajo o Evropi. Bodo lahko po sobotni tekmi sanjali dalje?

Dejan Grabić, trener NŠ Mura: "Oboji potrebujemo točke, Gorica za zagotovitev devetega mesta, mi pa za teoretično možnost napadanja Evrope. Menim, da zna biti tekma zelo zanimiva, saj je vložek velik. Mislim, da z niti ene strani ne bo večjih presenečenj. Vemo, kakšne so naše kakovosti in kakšne so goriške. Tveganje, ki ga bomo sprejemali, je tekmečev protinapad, s katerim so lahko Goričani smrtonostni. To tveganje bomo morali prevzemati v vsakem primeru, saj moramo zmagati. Moramo dobro zapirati protinapade nasprotnika."

Kdo je vroč?

Potem ko je Kai Cipot tekmo z Bravom zaradi izpolnjene kvote rumenih kartonov spremljal zgolj kot gledalec, je mladenič, ki v Murski Soboti igra vse vidnejšo vlogo, pod Kalvarijo soigralcem znova pomagal na zelenici. Vrnitev v začetno enajsterico si je gotovo predstavljal drugače: že v 3. minuti je premagal lastnega vratarja, čez slabe četrt ure pa se mu je na seznamu osmoljencev pridružil še Morris. Bo imel Cipot tokrat boljši dan?

Ali ste vedeli?

Kai Cipot se je za klubsko revijo spomnil odraščanja z bratom Tiom in vloge, ki ju v njunem življenju igra oče Fabijan, svojčas uspešen nogometaš in slovenski reprezentant: »Zagotovo je bil oče najin vzornik, po njem sva se zgledovala. On nama je tudi vodilo, kako naj bi bila videti nogometna kariera /…/ Velikokrat sva se s Tiom med treningom sprla, ampak samo zato, ker sva bila izjemno tekmovalna in ob tem velika motivacija drug drugemu.«

GORICA

Prepoved nastopa: Ahmed Ankrah

Kot zapisano, Mura bo v soboto napadala vse tri točke, s katerimi bi se, če Koper v knežjem mestu ne bo slavil, v dirki za četrto mesto obdržala vse do zadnjega. Toda svoje načrte bodo imeli tudi Goričani, ki s Taborom bijejo tesno bitko za obstanek. V prejšnjem krogu so Kraševci znižali zaostanek za severnimi sosedi, ki jim ponovno bežijo le za točko. V Spodnji Šiški so češnjice vpisale remi, varovanci Agrona Šalje pa pred domačimi gledalci niso zdržali celjskih naletov. Vse bolj verjeten se zdi scenarij, po katerem bo o potniku v drugo ligo odločal zadnji krog, ko bomo v mestu vrtnic videli neposreden spopad obeh ekip. Kakšno izhodišče si bodo pripravili sinje modri?

Agron Šalja, trener ND Gorica: ''Vsaka tekma je zahtevna, mi moramo to, kar se dogovorimo in treniramo, naposled bolje izvajati. Le tako se lahko nadejamo dobrega rezultata.'"

Kdo je vroč?

Čeprav so Primorci na koncu priznali premoč gostom iz knežjega mesta, se je obračun zanje začel sanjsko. Po prekršku Ibrahima Kargba nad Darkom Hrko je glavni delivec pravice pokazal na belo točko, odgovornost pa je prevzel kdo drug kot Etien Velikonja. Eden izkušenejših nogometašev v vrstah Gorice najstrožje kazni ni izvedel dovolj dobro, da bi ugnal gostujočega vratarja, je pa v mrežo pospravil odbitek.

Ali ste vedeli?

Velikonja se je veselil petega zadetka v sezoni in potrdil status prvega strelca kluba. Nekdanji član Maribora in Olimpije je bil ob tem z enajstih metrov uspešen enkrat, kar ni dosti manj od najboljših izvajalcev najstrožjih kazni v ligi. Kramarič se je na primer ustavil pri številki tri, Kovačević in Edomwonyi sta bila natančna štirikrat, Mario Kvesić pa je s petico vodilni v tej statistični kategoriji.

Tekst: VBi
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 13.05.2023 | Prva liga Telemach
    Mura do zmage proti Gorici
    Nogometaši Mure so v 35. krogu Prve lige Telemach premagali Gorico s 4:2 (1:2).

DELI NA