Pred tekmo: Mura - Koper

Prva liga Telekom Slovenije, 32. krog

MURA - KOPER

5. maj 2021, ob 15.00

Neposredni prenos: Planet 2

Stadion: Mestni stadion Fazanerija, kapaciteta: 3.782 sedežev

Cena vstopnic:
- zaprto za javnost

 

MURA

Prepoved nastopa: Jan Gorenc in Žan Karničnik

Nogometaši Mure so z dvema zmagama potrdili, da jih še ne gre odpisati iz boja za vrh Prve lige Telekom Slovenije. Črno-belih petkovo vodstvo Gorice ni vrglo iz tira, preobrat so nadgradili v pet zadetkov in najvišje slavje aktualne sezone. Za nameček so z zmago v Novi Gorici zmanjšali zaostanek za vodilnim parom. Olimpija ima pet krogov pred koncem sezone šest točk prednosti, Maribor po novem porazu beži le še za točko. Sobočani, ki so Gorici nasuli kar pet zadetkov, bodo nove točke napadali v sredo, ko v Fazaneriji gostuje Koper. Kdo bo boljši v prekmursko-primorskem spopadu? Muri sta pripadla jesenski tekmi, Koprčani pa so se oddolžili konec februarja, ko je srečanja na Bonifiki odločil Darko Mišić.

Ante Šimundža, trener Mura: "Koper je ekipa, ki verjetno razmišlja zelo podobna. Gre za nasprotnika, ki je čvrst ter ima višino in moč, brani pa se z desetimi igralci. Preko protinapadov in prekinitev skušajo priti do priložnosti, zato moramo biti pazljivi in jim čimbolj onemogočiti, da prikažejo dobre stvari."

Kdo je vroč?

Luka Bobičanec na zadnjih tekmah kaže odlične formo. Medžimurec je blestel že ob zmagi v dvoboju z Olimpijo, z zadetkom in asistenco pa se je izkazal tudi na severu Primorske in bil še drugič zapored proglašen za najboljšega igralca kroga. Gol v Novi Gorici je bil deveti v letošnji sezoni, soboška junak pa lovi lanskoletni izkupiček. Bobičanec je bil 12 goli deveti strelec prvenstva, letos bi si s to številko vsaj trenutno delil vrh ligaške lestvice strelcev.

Ali ste vedeli?

V letošnji sezoni praktično ni bilo kroga, ko bi lahko Ante Šimundža računal na vse nosilce igre. Muri so pogosto zagodle poškodbe, nekajkrat pa tudi kartoni. Prav sreda bo dala enega od odgovorov, če imajo Sobočani v zgoščenem ritmu zaključka prvenstva dovolj kadrovske širine. Obračun s Koprom bosta namreč izpustila pomembna aduta zadnje vrste, Žan Karničnik in Jan Gorenc, ki je z zadetkom sodeloval pri skalpu Olimpije in Gorice. Se pa lahko Šimundža veseli vrnitve Staniše Mandića, ki bo po treh tekmah prisilnega počitka zagotovo izredno motiviran, da se dokaže črno-beli publiki.

 

KOPER

Prepoved nastopa: /

Bodo Koprčani v zaključku sezone vse stavili na pokalno tekmovanje? Evropska vstopnica, ki je bila cilj kanarčkov pred pričetkom sezone, se v Prvi ligi Telekom Slovenije počasi, a z vsakim odigranim krogom vse bolj izmika. Tretja Mura si je namreč nabrala že deset točk zaloge, Domžale pa imajo na četrtem mestu, ki pa ni garancija na poti do Evrope, šest točk prednosti. Remi, ki so ga nogometaši Kopra vknjižili na dveh zaporednih preizkušnjah, v Fazaneriji ne bo dovolj. Rumeno-modri potrebujejo zmago, s katero bi se morda še lahko vrnili v igro. Predvsem pa bodo morali izboljšati učinkovitost v fazi napada, saj so tako proti golu Gorice kot Domžal streljali s slepimi naboji.

Rodolfo Vanoli, trener Kopra: "Čaka nas še ena pomembna tekma. Mura ima zelo konkurenčno ekipo, ki je zasluženo na visokem mestu prvenstvene lestvice. Naredili bomo vse za pozitiven rezultat in poln izkupiček."

Kdo je vroč?

Pokalna zmaga na Ptuju je pustila nekaj posledic. David Adam in Aleksander Rajčević, ki sta spopad z Dravo poškodovana zaključila že v prvem polčasu, sta izpustila tekmo z Bravom. Ljubljančani so si na Bonifiki pripravili več udarcev, gostitelji pa so v okvir gola sprožili zgolj en poskus. Igor Vekić ni imel težav s prostim strelom Victorja Juffe, ki je po zimski selitvi med kanarčke vknjižil prvi nastop. Dare Vršič je tekmo znova pričel na klopi, v preteklosti pa je na matični Fazaneriji že znal tresti soboško mrežo. Mu bo Vanoli namenil pomembnejšo vlogo?

Ali ste vedeli?

Nardin Mulahusejnović je sredi minulega tedna odločil pokalni obračun na Ptuju in Koper z dvema goloma popeljal v polfinale Pokala Pivovarna Union. Bosansko-hercegovski napadalec dosežka ni uspel ponoviti na ligaški tekmi. Nekdanji član Maribora je bil nazadnje uspešen v 28. krogu prvenstva, ko je odločil srečanje s Taborom, kljub temu pa z 12 goli ostaja na vrhu ligaške lestvice strelcev. Jasno je, da letos za naziv kralja strelcev ne bo potrebno ponoviti lanske številke. Ante Vukušić je v polno meril 26-krat, Dario Vizinger je dosegel tri zadetke manj. Z zgolj 16 zadetki sta se na vrh lestvice zavihtela Marcos Tavares in Romano Obilinović. Prvi v sezoni 2001/02, drugi pa devet let kasneje.

Tekst: PDo
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 05.05.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Mura ugnala Koprčane
    Nogometaši Mure so v 32. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali Koper z 2:1 (0:1).

DELI NA