01.04.2022 | Prva liga Telemach
Pred tekmo: Mura - Koper

MURA - KOPER

3. april 2022, ob 17.30

Neposredni prenos: Sportklub 1

Stadion: Mestni stadion Fazanerija, kapaciteta: 3.782 sedežev

Cena vstopnic:
- glavna tribuna: 10 evrov
- severna tribuna: 4 evre
- ostale tribune: 8 evrov
- otroci: 4 evre

MURA

Prepoved nastopa: /

Reprezentančni premor je prekinil nalet nogometašev Mure, ki so se s serijo petih tekem brez poraza - ob treh zmagah še dva remija - povsem približali tretjeuvrščeni Olimpiji. V nedeljo v Fazaneriji gostuje Koper, Primorci pa bodo v prekmurskem hramu nogometa branili šest točk naskoka. Aktualni državni prvaki bodo napadali 12. zmago sezone, peto v nadaljevanju prvenstva. Črno-beli so se nazadnje veselili na neugodnem gostovanju v Sežani, od koder so se šele drugič od skupno šestih tekem vrnili z zmago. Sobočani bi z novim slavjem storili še korak bližje do mest, ki prinašajo vstopnico v evropska tekmovanja, z zmago pa bi povečali pritisk tudi na Koprčane. A pozor, Primorcev v tej sezoni še niso premagali! Bodo uspešnejši v četrtem poskusu?

Mirlind Daku, napadalec NŠ Mura: "Tekma s Koprom bo pravi derbi. Koprčani so na lestvici pred nami, so kandidati za naslov državnega prvaka, z nami pa se borijo za mesta, ki peljejo v evropska tekmovanja. Gre za derbi! Na nedeljski tekmi moramo dati vse od sebe, morda še več kot to, verjamem pa, da bomo v tem obračunu zelo dobri."

Kdo je vroč?

Muro sta do zmage na Krasu popeljala nogometaša, ki sta trenutno zaščitni znak soboške igre. Domačo mrežo je v šesti minuti drugega polčasa načel vroči Luka Bobičanec, zmago pa je četrt ure zatem potrdil Tomi Horvat. Priljubljeni Bobi je spomladi znova spomnil na najboljše predstave, sam pa priznava, da mu po poškodbi, ki mu je jeseni vzela praktično celoten skupinski del UEFA Evropske konferenčne lige, ne manjka motiva.

Ali ste vedeli?

Tomi Horvat je po Nino Koutru in Žanu Karničniku še tretji nogometaš Mure, ki se je v zadnjih dveh letih iz Fazanerije prebil do dresa izbrane vrste. Novopečeni reprezentant Slovenije je v Katarju slavil 23. rojstni dan, nekaj dni zatem pa vknjižil tudi krstni reprezentančni nastop. Vezist iz Turnišča, kjer so se lahko pred leti pohvalili tudi z drugoligašem, je v igro vstopil v končnici prijateljske tekme z gostitelji prihajajočega svetovnega prvenstva Katarci.

 

KOPER

Prepoved nastopa: /

Koper ostaja prvi zasledovalec vodilnega Maribora, ki ima na vrhu Prve lige Telemach le tri točke naskoka pred kanarčki. Čeprav Primorci niso več tako učinkoviti v napadu, kot so bili jeseni, ohranjajo stik z vodilno ekipo prvenstva. Prihajajoče tekme bodo pokazale, če lahko Koper tudi brez poškodovanega prvega strelca Maksa Barišića ostane v igri za prvo mesto. Po gostovanju v Murski Soboti bodo na Bonifiki gostovali Celjani, ki bodo nasprotnik tudi v polfinalu Pokala Pivovarna Union. Pred polfinalno pokalno tekmo bo na sporedu še gostovanje v Domžalah, nato pa sledita spopada z Olimpijo in Mariborom. Tudi od razpleta pokalnega obračuna bo odvisno, s kakšno energijo bodo Koprčani vstopili v ti dve preizkušnji, še prej pa Primorce čaka zahteven dvoboj na prekmurski ravnici.

Kdo je vroč?

Maks Barišić je po poškodbi kolena že odigral zadnjo tekmo v letošnji sezoni. Breme prvega strelca lige bodo morali v zaključku prvenstva prevzeti ostali, v prvi vrsti Lamin Colley, Amarachi Osuji in Kaheem Parris. Slednja dva sta odločila tekmo z Aluminijem, ki so ga Koprčani na četrti ligaški tekmi ugnali šele prvič. Nigerijsko-jamajški dvojec je v aktualnem prvenstvu prispeval že 15 zadetkov, z Barišićem pa tvorijo daleč najučinkovitejši trio Prve lige Telemach.

Ali ste vedeli?

Ekipa Zorana Zeljkovića med reprezentančnim premorom ni odigrala načrtovane tekme z Udinesejem, ki se mu bo po sezoni pridružil slovenski reprezentant Sandi Lovrić. So se pa lahko tudi Primorci pohvalili z reprezentanti, Luka Vešner Tičić je bil del mlade izbrane vrste Slovenije. Izbranci Milenka Aćimovića so dvakrat remizirali s Kosovom, Vešner Tičić pa je tekmovalni premor izkoristil tudi za podpis nove pogodbe. Nekdanji nogometaš Krke je po tem, ko se je na Bonifiko preselil poleti, sodelovanje s Koprčani podaljšal do junija 2024.

Tekst: PDo
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

  • 03.04.2022 | Prva liga Telemach
    Slavje Kopra v Fazaneriji
    Nogometaši Mure so v 29. krogu Prve lige Telemach izgubili proti Kopru z 1:2 (0:0).

DELI NA