Pred tekmo: Mura - Maribor

Prva liga Telekom Slovenije, 4. krog

MURA-MARIBOR

3.8.2019, ob 20:10

Neposredni prenos: TV Slovenija 2

Stadion: Mestni stadion Fazanerija, kapaciteta 3.782 sedežev

Cena vstopnic:

- 10 evrov (tribuna G), ostale tribune 8 evrov
- otroci 4 evre
- VIP vstopnica 50 evrov

 

MURA

Mura je po slovesu od Evrope vso pozornost posvetila prvenstvu. Po spodrsljaju proti Celju v prvem krogu so v Murski Soboti gostili Bravo. Novinca so po pričakovanjih premagali, a ne prav suvereno. Ljubljansko obrambo so domači prebili kar štirikrat, nogometaši iz prestolnice so odgovorili s tremi goli, za izenačenje pa je zmanjkalo časa. Prekmurci tekme tretjega kroga z Domžalami niso odigrali (dvoboj je bil zaradi evropskih obveznosti rumenih prestavljen), dvotedenski premor pa so izkoristili za priprave na prihajajoči derbi. Na Fazaneriji bodo v soboto nedvomno računali na pomoč svojih navijačev, vijolice pa bo v "Murski" spet pričakal pravi črno-beli pekel.

Kdo je vroč?

Luka Bobičanec nadaljuje z dobrimi predstavami iz prejšnje sezone. Z golom na obeh prvenstvenih tekmah je dokazal, da gre za najnevarnejšega Muraša. Na vrhu lestvice strelcev se mu je po drugem krogu pridružil še Luka Šušnjara - soimenjaka sta skupaj zbrala kar štiri zadetke.

Ali ste vedeli?

Mura je pred tekmo posnela in objavila promocijski video, da bi navijači na tekmo prišli v čim večjem številu. Načrt je črno-belim uspel, za prekmursko-štajerski derbi je namreč na voljo le še peščica vstopnic. Muraše bo v soboto bodrila polna Fazanerija.

 

MARIBOR

Mariborčani trenutno na prvo mesto postavljajo Evropo, doma pa zaenkrat puščajo slab vtis. Preklapljanje med evropskimi in prvenstvenimi tekmami se je zopet izkazalo za (pre)zahtevno, aktualni slovenski prvaki so trenutno na predzadnjem mestu prvenstvene razpredelnice. Uvodni poraz proti Triglavu, nezbranost proti Rudarju in počasnost proti Olimpiji so zadostovali za dve točki, kar pa je za visoke mariborske standarde premalo. Po sredini evropski ekstazi se bodo Štajerci morali spustiti na (domača) tla in proti Muri zaigrati na zmago, ki je v prvenstvu še nimajo.

Kdo je vroč?

Proti AIK-ju se je končo "odprlo" najnovejšemu mariborskemu nakupu, Andreju Kotniku. Za borbenost na sredini igrišča je bil z zadetkom nagrajen tudi Romun Cretu. Nekoliko manj opazna sta v bila Kronaveter in Hotić, a bosta v Šimundževi beležnici vseeno podčrtana z rdečo.

Ali ste vedeli?

V prejšnji sezoni so se varovanci Darka Milaniča kar šestkrat pomerili s soboško četo. Štirikrat so se s Prekmurci spoprijeli v prvenstvu, še dvakrat pa v polfinalu pokala. Obe ekipi sta slavili po enkrat, ostali štirje obračuni so se končali z neodločenim izidom.

Tekst: VBi
Foto: Ekip24.si

SORODNE NOVICE

  • 03.08.2019 | Prva liga Telekom Slovenije
    Maribor še naprej brez zmage
    Nogometaši Mure in Maribora so se v 4. krogu Prve lige Telekom Slovenije razšli z neodločenim izidom 1:1 (1:0).

DELI NA