Pred tekmo: Mura - Maribor

Prva liga Telekom Slovenije, 22. krog

MURA - MARIBOR

20. februar 2020, ob 17.00

Neposredni prenos: TV Slovenija 2

Stadion: Mestni stadion Fazanerija, kapaciteta: 3.782 sedežev (povprečen obisk: 2.808 gledalcev)

Cena vstopnic:
- glavna tribuna: 12 evrov (10 evrov v predprodaji)
- ostale tribune: 10 evrov (8 evrov v predprodaji)
- otroci starejši od 6 let: 5 evrov (4 evre v predprodaji)

 

MURA

Prepoved nastopa: Luka Bobičanec, Staniša Mandić

Prekmurci so ob Kamniški Bistrici pokazali karakter. Z igralcem manj so Domžalčanom zabili dva gola ter se na koncu upravičeno veselili vseh treh točk. Razlogov za zadovoljstvo je tako v črno-belem taboru več kot dovolj, a se vseeno poraja vprašanje, če so Muraši v Domžalah vendarle preveč izpraznili svoje baterije. Navsezadnje so slabo uro igrali oslabljeni, rumena družina pa se (še posebej po znižanju zaostanka kakšne četrt ure pred koncem) ni hotela predati vse do zadnjega žvižga. No, na srečo čete Anteja Šimundže je pretekli konec tedna podobno zgodbo spisal tudi njihov tokratni nasprotnik. Mariborčane je dodobra namučila ljubljanska Olimpija, pri čemer pa je potrebno omeniti, da so imeli vijoličasti za okrevanje na voljo dan več od Sobočanov.

Ante Šimundža, trener NŠ Mura: ''Maribor je nesporni favorit. So ekipa, ki vsako sezono cilja na prvaka, po drugi strani pa mi igramo doma, pred svojimi navijači. Poskušali jim bomo vsiliti svoj način igre.''

Kdo je vroč?

V nedeljo je izmed črno-belih prvi zapretil Staniša Mandić, a mu je veselje preprečila prečka. Z dobro odmerjeno podajo ga je zaposlil Amadej Maroša, ki se je tik pred koncem prvega dela med strelce vpisal kar sam. Drugi zadetek na tekmi je prispeval Nino Kouter, tudi sicer režiser tokratnega prekmurskega uspeha, ko je v 74. minuti izkoristil slabo obrambno posredovanje rumenih in okroglo usnje pod prečko poslal v domačo mrežo.

Ali ste vedeli?

Proti Domžalam je za Muro prvič zaigral Staniša Mandić, pred tem član Zrinjskega iz Mostarja. Črnogorec je poskrbel za nepozaben debi, že v 14. minuti bi po lepo izpeljani akciji lahko prišel do prvenca v črno-belem, a je stresel le prečko. Prej kot po zapravljeni priložnosti se bo v spomin nogometnih navdušencev vtisnil po rdečem kartonu v 35. minuti, ko je z roko v obraz zadel Zenija Husmanija.

MARIBOR

Prepoved nastopa: /

Kakšne tri četrt ure – en polčas. Toliko so vijoličasti zamudili na večni derbi. Prvi polčas spopada z Olimpijo je pripadel zmajem, ki so premoč sicer unovčili, a bi lahko na odmor odšli za zadetek ali dva bogatejši. V slačilnici je Darko Milanič svoje delo opravil kot se spodobi, na zelenico so pritekli drugačni Mariborčani. Takoj je bilo očitno, da bomo v nadaljevanju spremljali boljše domačine. In res, sledilo je izenačenje, izid pa se do konca dvoboja ni več spremenil. Delitev točk je sicer pomenila, da bodo Ljubljančani zadržali prednost pred najbližjimi zasledovalci, a  je četi Safeta Hadžića že čez nekaj dni spodrsnilo proti Triglavanom. Bodo vijolice izkoristile ponujeno priložnost in se približale vrhu?

Darko Milanič, trener NK Maribor: ''Vemo, kaj nas čaka. Trdi, odgovorni tekmeci, ki se dobro branijo in imajo hitre prehode v protinapade. Cilj je zmaga. Na nekaterih tekmah smo bili blizu, čaka nas nova priložnost. Sposobni smo priti do treh točk ob nadgradnji igre v derbiju, ko smo v večjem delu igrali dobro, preudarno. Takšni moramo biti tudi na gostovanju. Vzeti domačemu moštvu, kar ima dobrega in ponuditi sebi ter našim navijačem veliko zadovoljstva, je naša naloga v sredo''

Kdo je vroč?

Zakon bivšega je, tako kot jeseni v Stožicah, na večnem derbiju še enkrat potrdil Rok Kronaveter. Takoj na začetku drugega polčasa je v gostujoči kazenski prostor prodrl Rudi Požeg Vancaš in z elegantno podajo našel nekdanjega zmaja, ki iz neposredne bližini ni imel težav z zaključkom. Po dobri uri igre bi se »Krona« kmalu veselil še drugič, z odličnim strelom s kakšnih 25 metrov je stresel desno vratnico Nejca Vidmarja.

Ali ste vedeli?

Privrženci vijoličastega kluba so pred večnim derbijem izvolili sedmega »Vijol'čnega bojevnika«. Prestižna nagrada za najboljšega nogometaša Maribora po izbiri navijačev za leto 2019 je nepresenetljivo pripadla Roku Kronavetru. Nenazadnje gre za prvega strelca Štajercev, ki je bil že ničkolikokrat najboljši posameznik na igrišču – nič drugače ni bilo niti v soboto.

Tekst: VBi

Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 26.02.2020 | Prva liga Telekom Slovenije
    Maribor do velike zmage pri Muri
    Nogometaši Mure so v 22. krogu Prve lige Telekom Slovenije izgubili proti Mariboru z 1:2 (0:1).

DELI NA