Pred tekmo: Mura - Olimpija

Prva liga Telekom Slovenije, 34. krog

MURA - OLIMPIJA

16. julij 2020, ob 20.30

Neposredni prenos: TV Slovenija 2

Stadion: Mestni stadion Fazanerija, kapaciteta: 3.782 sedežev (povprečen obisk: 2.174 gledalcev)

Cena vstopnic:
- vstop za imetnike sezonskih vstopnic

 

MURA

Prepoved nastopa: /

Kidričani so z nedeljsko zmago v Stožicah zapletli bitko za vrh lestvice. Olimpija ima zgolj še točko prednosti pred Celjani, zmaji pa bodo rane celili v Fazaneriji. Nogometaši Mure so lahko v zaključku prvenstva povsem sproščeni, saj so si s pokalnim naslovom že zagotovili nastop v kvalifikacijah UEFA Evropske lige. Je lahko sproščenost v četrtek eden od adutov Sobočanov? Ante Šimundža bo prav gotovo znal motivirati svoje varovance, ki pa jim v spopadih z Mariborom in Olimpijo tako ali tako ni nikoli primanjkovalo želje. To kažejo tudi rezultati, saj so Sobočani ob jesenski zmagi trikrat remizirali, trije obračuni v tem prvenstvu pa so postregli s tremi različnimi scenariji. V Fazaneriji so se veselili Prekmurci, Olimpija pa je po poletnem remiju tesno dobila zadnji dvoboj v Stožicah.

Kdo je vroč?

Mura se je z gostovanja v Velenju vrnila s točko, z remijem pa so ostali v stiku z Aluminijem, ki s štirimi točkami zaostanka pritiska na Maribor. V štajerski prestolnici se je pred leti dokazoval tudi Matko Obradović, ki pa je v Ljudskem vrtu v glavnem čuval hrbet Jasminu Handanoviću. Manj znano je dejstvo, da je Dalmatinec slovensko pot pričel pri Olimpiji, po epizodi v Kopru pa se je uvejavil med vratnicama novomeške Krke. Dubrovničan je v golu Mure dokazal, da spada med najboljše vratarje lige, v četrtek pa bo skušal še devetič to sezono zakleniti svoja vrata.

Ali ste vedeli?

Črno-beli bodo sezono sklenili brez Staniše Mandića. Nekdanji svetovni prvak je dvoboj z Rudarjem sklenil že v prvem polčasu. Občasni črnogorski reprezentant je bil prepeljan v bolnišnico, ki jo je zapustil z mavcem na nogi. Zimski prišlek v Fazanerijo je v desnem stopalu zlomil tri kosti, zato je jasno, da v zaključku sezone ne bo pomagal soigralcem. Krilni napadalec je v črno-belem dresu odigral devet ligaških tekem, pred dnevi pa se je na tekmi s Triglavom veselil strelskega prvenca.

 

OLIMPIJA

Prepoved nastopa: Miral Samardžić in Stefan Savić

Nedelja ni postregla s scenarijem, ki bi bil povšeči navijačem Olimpije. Zmaji so na domači zelenici izgubili z Aluminijem, ki je deseto ligaško gostovanje v Stožicah sploh prvič zapuščal neporažen. Kot da boleč poraz ni bil že dovolj skeleč, so se Celjani z zmago v Ljudskem vrtu približali na zgolj točko zaostanka. Ker se bosta vodilni ekipi prvenstva udarili v zadnjem krogu sezone, je jasno, da je boj za naslov državnega prvaka, tekmeca pa imata vse niti v svojih rokah. Ljubljančani bodo skušali prvo mesto zadržati tudi v četrtek, ko bodo gostovali v Murski Soboti. Zeleno-bele čaka nova zahtevna preizkušnja, saj jih bo pričakala vselej nabrušena Mura. Dodatne skrbi pa trenerju Dinu Skenderju povzroča tudi izostanek dveh izjemno pomembnih adutov. Tekmo v Fazaneriji bosta izpustila Miral Samardžić in Stefan Savić.

Kdo je vroč?

Kidričani so s čvrsto postavitvijo pokazali, da lahko zaustavijo tudi vročega Anteja Vukušića. Slednji je v nedeljo ostal brez uporabnih žog, ob tem pa tudi brez nevarnih udarcev proti golu Luke Janžekoviča. Dalmatinec, ki je na dveh predhodnih tekmah dosegel kar sedem golov, je bil v napadu odrezan od soigralcev. Najboljši strelec lige bo tudi na levem bregu reke Mure lovil ligaški rekord Zorana Ubavića, ki ima svojih naslednikom v zeleno-belem še tri zadetke prednosti. Napadalec iz Sinja je trenutno pri 26 golih.

Ali ste vedeli?

Mihael Klepač je bil v nedeljo krvnik Olimpije, napadalec Kidričanov pa je bil ob tem tudi avtor 400. prvoligaškega zadetka v ljubljanski mreži. Zmaji so lovili 203. zmago v Prvi ligi Telekom Slovenije, pred dnevi pa so se v Kranju veselili jubilejne, stote zmage na gostujočih tleh. Vukušić bo tudi v četrtek eno od najpomembnejših orožij zeleno-belih. Nekdanji napadalec Krškega v letošnji sezoni igra kot prerojen, s 26 zadetki na svojem računu pa se je že prebil med najboljše prvoligaške strelce Olimpije. V zaključku prvenstva namreč lovi tudi Dareta Vršiča, ki je za Olimpijo dosegel dva gola več.

Tekst: PDo
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 16.07.2020 | Prva liga Telekom Slovenije
    Pomembna točka Olimpije pri Muri
    Nogometaši Mure in Olimpije so se v 34. krogu Prve lige Telekom Slovenije v Murski Soboti razšli z neodločenim izidom 1:1 (1:1).

DELI NA