Pred tekmo: Mura - Olimpija

Prva liga Telekom Slovenije, 12. krog

MURA - OLIMPIJA LJUBLJANA

21. november 2020, ob 17.15

Neposredni prenos: Planet TV

Stadion: Mestni stadion Fazanerija, kapaciteta: 3.782 sedežev

Cena vstopnic:
- brez gledalcev

MURA

Prepoved nastopa: Klemen Šturm

Črno-beli so v tekmo s Taborom krenili ambiciozno, odločno – kot se za vodilno ekipo lige spodobi – in hitro padli na realna tla. Kot že mnogim drugim, jim jo je zagodel sežanski stadion (Ante Šimundža je po tekmi opozarjal na zahtevnost terena), ki tudi po 11. krogu Prve lige Telekom Slovenije ostaja neosvojljiva trdnjava. Resda so Prekmurci prvi, ki kraškega hrama nogometa niso zapustili sklonjenih glav, a sta jih izgubljeni točki stali prvega mesta na lestvici. To po novem pripada Mariborčanom, vijoličaste pa od črno-belih (in od rumeno-modrega Kopra) loči le boljša razlika v zadetkih. Točko manj ima ljubljanska Olimpija, ki ta konec tedna prihaja v Prekmurje. Kakšen bo položaj pri vrhu po sobotnem večeru?

Tomi Horvat, vezist NŠ Mura:"Olimpija je dobra ekipa. Tekma bo težka, dati moramo vse od sebe in gremo na zmago."

Ante Šimundža, trener NŠ Mura:"Pričakujemo trdo tekmo, morali bomo biti skoncentrirani, na visokem nivoju. Igramo doma, to igrišče poznamo. Želimo si treh točk."

Kdo je vroč?

Po dveh mesecih na stranskem tiru se na prvoligaške zelenice vrača Matic Maruško. Poškodba, ki jo je branilec sredi septembra staknil v Stožicah, je očitno stvar preteklosti. Na Krasu je v igro namreč pritekel v 69. minuti, na igrišču pa ostal vse do konca. Svoje delo je opravil odlično, Prekmurci so se domov vrnili brez prejetega zadetka. Bo tako tudi tokrat?

Ali ste vedeli?

Če je bil Maruškov povratek po poškodbi brezhiben, pa se je zato zapletlo pri drugem rekonvalescentu. Že v 15. minuti je na zelenici Stadiona Rajko Štolfa obležal Alen Kozar, ki se je po dolgem okrevanju po  poškodbi kolena »med žive« vrnil na začetku letošnje sezone. Soboški kapetan si je očitno poškodoval stegensko mišico, po prvih napovedih pa naj ne bi šlo za nič hujšega. Bo v soboto že nared?

OLIMPIJA

Prepoved nastopa: /

Poraz proti Kopru bo Dina Skenderja in druščino bolel še nekaj časa. Kanarčki so na prvenstveni razpredelnici preskočili zmaje in se umestili med najboljše tri ekipe dosedanjega dela prvenstva, vse skupaj pa se je zgodilo kar sredi Stožic. Zmaga gostov je bila zaslužena – pokazali so neprimerno večjo željo od domačinov, ki so tekmo vzeli kar preveč zlahka. K prvemu porazu v sezoni je, roko na srce, prispevala tudi zeleno-bela zdesetkanost, a se Ljubljančani ne smejo zatekati k izgovorom. Konec tedna jih namreč čaka eno izmed najzahtevnejših in najbolj brezkompromisnih gostovanj v ligi, na soboški Fazaneriji jih bo pričakala drugouvrščena Mura. Komu bo pripadel prekmursko-ljubljanski derbi?

Matic Fink, branilec NK Olimpija: "V Murski Soboti nas čaka izredno agresivna tekma. Zmagal bo tisti, ki bo bolje izkoristil svoje priložnosti. Seveda gremo po vse tri točke, z našim pristopom in borbenostjo nam ne uidejo."

Kdo je vroč?

Luka Marin je z debitantskim zadetkom v zeleno-belem dresu ublažil poraz svoje ekipe. Hrvat je bil tako rekoč neviden vse do 58. minute, ko je najvišje skočil ob odbitem predložku Ivanovića. Dovolj za upanje, premalo za točke. Marinu bi v soboto družbo na zelenici že lahko delala Mario Kvesić in Goran Milović, najnovejši okrepitvi Olimpije. Vezist in branilec sta se zmajem pridružila kot prosta igralca. Ju čaka ognjen krst?

Ali ste vedeli?

Na VIP tribuni pred reprezentančnim premorom ni bilo moč zaslediti prvega moža zmajev. Milan Mandarić je namreč, kot so dan pozneje potrdili Ljubljančani, staknil novi koronavirus. Dvainosemdesetletni Američan srbskih korenin naj bi imel le blažje simptome, v zadnjih dneh pa je na njegov naslov romala cela kopica pozdravov in dobrih želja. "Ta zdravstvena kriza bo nekega dne preteklost in spet se bomo srečevali na naših Stožicah. Zdaj je najbolj pomembno, da premagamo tega nevidnega sovražnika," se je glasila poslovneževa zahvala.

Tekst: VBi
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 21.11.2020 | Prva liga Telekom Slovenije
    Olimpija s polnim plenom iz Fazanerije
    Nogometaši Mure so v 12. krogu Prve lige Telekom Slovenije izgubili proti ljubljanski Olimpiji z 0:1 (0:1).

DELI NA