Pred tekmo: Mura - Olimpija

Prva liga Telekom Slovenije, 30. krog

MURA - OLIMPIJA LJUBLJANA

25. april 2021, ob 17.15

Neposredni prenos: Planet 2

Stadion: Mestni stadion Fazanerija, kapaciteta: 3.782 sedežev

Cena vstopnic:
- zaprto za javnost

MURA

Prepoved nastopa: Dragan Lovrić, Staniša Mandić, Klemen Šturm

Domžale so črno-belim sredi tedna podarile idealno priložnost, da se približajo drugouvrščenim Mariborčanom. Dan pred sežansko-soboškim spopadom so namreč iz Ljudskega vrta odšle z vsemi tremi točkami, domačine pa pustile praznih rok. Varovanci Anteja Šimundže darila niso izkoristili, še več, na Krasu so doživeli nekaj podobnega kot njihovi vijoličasti rivali. Ti tako še naprej bežijo za štiri točke in upajo na osvojitev naslova državnih prvakov. Do nedavnega se je s lovoriko povezovalo tudi ekipo z ravnice, a je Olimpijina prednost po zadnjem krogu enostavno prevelika – ali pač? Morda lahko Sobočani kandidaturo znova vložijo na medsebojnem obračunu.

Ante Šimundža, trener NŠ Mura: "Olimpija bo, dokler bo na vrhu lestvice, vedno v vlogi favorita. Tako se bomo tudi postavili. Tekma prihaja ob nepravem času, a to zdaj ni pomembno. Na velikih tekmah se pokažejo veliki igralci. Ljubljančani so izredno konkretni, za zadetek potrebujejo malo priložnosti. Na drugi strani si jih moramo mi pripraviti čim več."

Kdo je vroč?

V torek je bil pri strelu le Žan Karničnik. Šestindvajsetletnik je svojo ekipo v vodstvo, ki ni zdržalo, popeljal v 16. minuti. V nadaljevanju je soigralcem delo z drugim rumenim kartonom otežil Dragan Lovrić. Zanimivo, po dolgem času sta skupaj zaigrala brata Cipot: Kai je v igro vstopil v 63. minuti, Tio pa je nekaj trenutkov pred koncem srečanja zamenjal Luko Bobičanca. Tekme nista uspela obrniti v korist svoje ekipe, bo tokrat drugače?

Ali ste vedeli?

Če želijo Prekmurci preživeti srečanje z Olimpijo, bodo morali zaustaviti vroči ljubljanski napad, med drugimi tudi Andresa Vombergarja. V Argentini rojeni napadalec je v 93. minuti postavil končni izid dvoboja s Koprom in tako dokončal svoj prvoligaški venček. Med elito namreč ni več kluba, ki mu visokorasli napadalec ne bi vsaj enkrat naluknjal mreže. Najraje sicer zabija Gorici: proti vrtnicam se je veselil že šestkrat.

 

OLIMPIJA

Prepoved nastopa: /

Sredi tedna so zmaji storili ogromen korak proti končnemu slavju. Seveda se lahko zahvalijo tudi Domžalam in Taboru, a so za zajetno vodstvo zaslužni predvsem sami. V tekmo s Koprom so namreč krenili s pravim pristopom: želeli so si polnega izkupička. Jasno, zaradi izidov tekem Maribora in Mure je dvoboj dobil še nekaj dodatne teže, ki pa ni bila prevelika za varovance Gorana Stankovića. Z visoko zmago so sedem krogov pred koncem svojo prednost povečali na prav toliko točk. Vrtoglava? Da. Neujemljiva? Mogoče. Precej bo odvisno od vedno zahtevnega gostovanja v Murski Soboti, ki Ljubljančane čaka v nedeljo. Je lahko že črno-beli skalp tisti, ki odloči bitko za prvaka?

Ali ste vedeli?

Nik Kapun in Matic Fink sta pred kratkim dosegla zavidljiv mejnik. Vpisala sta namreč 150. nastop za Olimpijo, za kar se jima je predsednik kluba Milan Mandarić pred tekmo s Koprom zahvalil s spominskima dresoma. Kapun je v tej sezoni sicer zbral 14 nastopov, Fink pa je sredi tedna priložnost dobil že 19. Kakšna bo njuna vloga onkraj Mure?

Kdo je vroč?

Do zmage nad Koprom so zeleno-bele popeljali Antonio Delamea Mlinar, Radivoj Bosić in Andres Vombergar. S še posebej dobro predstavo je navdušil Bosić, ki se je med strelce edini vpisal dvakrat (dva od šestih zadetkov sta namreč "dosegla" Žan Žužek in Darko Mišić). Srbski napadalec se je najprej veselil po uri igre, drugič pa je bil natančen v 82. minuti. Za dvajsetletnika sta bila to tretji in četrti zadetek v sezoni. Bo do petega prišel v nedeljo?

Tekst: VBi
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 25.04.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Olimpija padla pri Muri
    Nogometaši Mure so v 30. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali Olimpijo s 3:0 (0:0).

DELI NA