09.03.2022 | Prva liga Telemach
Pred tekmo: Mura - Olimpija

Prva liga Telemach, 26. krog

MURA - OLIMPIJA LJUBLJANA

10. marec 2022, ob 17.30

Neposredni prenos: Šport TV

Stadion: Mestni stadion Fazanerija, kapaciteta: 3.782 sedežev

Cena vstopnic:
- glavna tribuna: 10 evrov
- ostale tribune: 8 evrov
- otroci: 4 evre

MURA

Prepoved nastopa: /

Prekmurci še niso tam, kjer so bili pod Antejem Šimundžo, a tudi z Damirjem Čontalo na čelu nekako dohajajo vodilne ekipe in ohranjajo upanje na Evropo. Luč, v kateri so se pretekli konec tedna pokazali ob Kamniški Bistrici, je obetavna. Če bi bile na drugi strani Domžale nekoliko manj razpoložene, bi črno-beli domov odšli s polnim izkupičkom, tako pa je bila delitev točk glede na videno najbolj poštena. A tokrat ne bo šlo zgolj za točke (pa čeprav bi jim prišle še kako prav) – v igri bo tudi ponos: Sobočani pričakujejo ljubljansko Olimpijo. Zmaje so septembra na Fazaneriji že ugnali, zeleno-beli pa so jim uslugo pred kratkim vrnili v Stožicah.

Damir Čontala, trener NŠ Mura: "Olimpija se je še dodatno okrepila z nekaj igralci, ampak njihova filozofija se ni bistveno spremenila. Pričakujemo podobno Olimpijo kot na februarski tekmi: torej previdno Olimpijo, ki prejema malo zadetkov, kompaktno, čvrsto, z individualno kvaliteto, ki jim pomaga realizirati priložnosti. Pomembno je, da smo osredotočeni, agresivni, da se nam ne dogajajo mentalni padci po prejetih zadetkih. Paziti moramo na individualno kakovost v napadu, ki jo Olimpija zagotovo ima."

Gregor Balažic, branilec NŠ Mura: "Mi smo Mura, smo aktualni državni prvaki in na vsaki tekmi moramo napadati tri točke. Olimpija ima močan kader, obeta se zahtevna tekma, a mi se moramo osredotočiti nase. Pomemben faktor bodo gledalci, upam, da jih bo čim več in da jih bomo razveselili z zmago."

Kdo je vroč?

Prav neverjetno je, da se Mirlind Daku od prihoda v Mursko Soboto še ni vpisal med strelce. Kosovski napadalec, ki za Muro nastope zbira kot posojen nogometaš hrvaškega Osijeka, je že ničkolikokrat opozoril na svojo kvaliteto, a se nikakor ne more dokopati do prvenca. V Domžalah je imel priložnosti dovolj tudi za dva ali tri zadetke: v 18. minuti je stresel prečko, nato mu je veselje dvakrat preprečil odlični Mulalić ...

Ali ste vedeli?

Ante Šimundža v Bolgariji odlično opravlja svoje delo. Po uvodni zmagi nad Ardo (0:4) je njegov Ludogorec na kolena spravil Černo More (1:2) in sofijsko Slavijo (3:1). Pred dnevi je odpravil še Botev iz Vrace (1:2), vmes se je prek Montane (0:5) prebil v pokalni polfinale. V Razgrad se je s Šimundžo odpravil Žan Karničnik – branilec je priložnost dobil na vsakem od petih srečanj, tri (Černo More, Slavija, Botev) je odigral v celoti.

OLIMPIJA

Prepoved nastopa: /

Olimpija je po remijih s Koprom in Bravom nujno potrebovala točkovno injekcijo in nekaj malega samozavesti. Priložnost se jim je ponudila v nedeljo, ko je v prestolnici gostoval zadnji Aluminij. Kakšne pol ure pred prvim sodnikovim žvižgom je za nekaj dodatne motivacije poskrbela vesela novica iz Maribora: sosedi iz Šiške so vijoličastim odtrgali vse tri točke. Ne krivi ne dolžni so se nato na tnalu znašli Kidričani, po nemočnih rdeče-belih so domačini začeli udrihati že v 11. minuti. Ustavili so se šele pri številki šest, čeprav bi bil za zmago verjetno dovolj en sam zadetek. Zdaj Ljubljančane čaka nekoliko težji izziv: gostovanje v Murski Soboti.

Kdo je vroč?

Če je bilo na prejšnjih dveh tekmah težko najti kakšno svetlo točko v zeleno-beli zasedbi, pa so ljubljanski nogometaši tokrat kar tekmovali med seboj. S podajo in zadetkom je nase opozoril v Šiški nerazpoloženi Marin Pilj, po vstopu v igro je svojo statistiko na enak način izboljšal Mustafa Nukić, kidriško mrežo je načel Robert Mudražija, med strelci so bili še Matko, Kvesić in Aldair ... Bodo zmaji leteli tudi po soboški zelenici?

Ali ste vedeli?

Mustafa Nukić je prvi nogometaš meseca v zgodovini Olimpije. Tovrstno nagrado so v prestolnici na osnovi glasovanja prvič podelili za mesec februar, Nukić pa si jo je prislužil z dvema zadetkoma na petih obračunih (med drugim je z bele točke odločil večni derbi), vpisal je tudi štiri ključne podaje, največ od vseh zmajev, ter pripravil dve priložnosti. "Seveda sem zadovoljen, vedno pa je lahko še boljše. Upam, da bodo prišli še boljši meseci in da bom domov odnesel še kakšno takšno plaketo."

Tekst: VBi
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 10.03.2022 | Prva liga Telemach
    Olimpija padla pri Muri
    Nogometaši Mure so v 26. krogu Prve lige Telemach premagali Olimpijo s 3:2 (2:2).

DELI NA