23.02.2022 | Prva liga Telemach
Pred tekmo: Mura - Radomlje

Prva liga Telemach, 23. krog

MURA - RADOMLJE

27. februar 2022, ob 15.00

Neposredni prenos: Sportklub 1

Stadion: Mestni stadion Fazanerija, kapaciteta: 3.782 sedežev

Cena vstopnic:
- glavna tribuna: 10 evrov
- ostale tribune: 8 evrov
- otroci: 4 evre

MURA

Prepoved nastopa: Jan Gorenc, Žiga Kous, Klemen Šturm

Tako kot teden poprej Radomljam je razpored tudi Muri namenil gostovanje v Kidričevem. Aktualni prvaki iz Murske Sobote se na Štajerskem niso znašli tako dobro kot novinci med elito, a so po 90 minutah kljub vsemu slavili zmago – prvo, odkar se je na črno-belo klop usedel Damir Čontala. Sicer dokaj nerazburljiv obračun je že v uvodu odločila enajstmetrovka, tekmo pa so gosti nato brez večjih pretresov pripeljali do konca. Ker je medtem Bravo z lahkoto odpravil Celje, zaostanek za četrtouvrščenimi Šiškarji ni nič manjši. Se bodo evropskim mestom Prekmurci vendarle približali ta konec tedna, ko na obisk prihajajo Radomljani?

Damir Čontala, trener NŠ Mura: "Priprava poteka kot na vsakega drugega tekmeca. Radomlje so z novinci dobile dodatno kakovost, so boljša ekipa kot jeseni. Imajo tudi nekaj več izkušenj. Predvsem ofenzivni potencial je večji kot v prvem delu sezone. Ob dobrih straneh pa imajo tudi slabosti, ki jih bomo morali izkoristiti."

Kdo je vroč?

Luka Bobičanec je večino jesenskega dela prvenstva preživel v bolniški postelji. Na prvoligaške zelenice se je nato vrnil v Kopru, na zadnjem obračunu pred odhodom na zimski premor – in se že kar takoj vpisal med strelce. Na vseh treh dosedanjih spomladanskih srečanjih je zaigral od prve minute, proti Aluminiju pa je znova izboljšal svojo statistiko. Osemindvajsetletni Hrvat je bil v 10. minuti uspešen z bele točke.

Ali ste vedeli?

Prvi letošnji obračun tokratnih tekmecev je bil nekaj posebnega: odigran je bil namreč v dveh delih. Po uri igre in štirih zadetkih (Lotrič in Maroša za Muro, Šarić in Varga za Radomlje) so se vremenske razmere nad Fazanerijo poslabšale do te mere, da je Alen Borošak tekmo enostavno moral prekiniti. Nadaljevala se je dva tedna pozneje, ko so si z goloma Mulahusejnovića in Klepača zmago v skupnem seštevku priigrali Prekmurci.

RADOMLJE

Prepoved nastopa: /

Ko so se Radomlje prejšnji teden iz Kidričevega vrnile z visoko (le redkokdo v šumi doseže kar 4 zadetke) zmago, so pohvale kar deževale. Novinec med elito se je predstavil v atraktivni, napadalni luči, čeprav bi od ekipe iz spodnjega dela lestvice morda pričakovali nekaj več zadržanosti. Nermin Bašić je s taktiko zadel v polno, a kaj, ko se je v ponedeljek na enak način zoperstavil Mariboru. Tokrat so bili boljši Štajerci: za vsako rumeno-črno priložnost so si vijoličasti pripravili dve. Hitro je bilo jasno, da ob Kamniški Bistrici ne bomo videli še ene zgodbe o uspehu – tekma je bila odločena že po četrt ure. Kako pa se bo razpletel obračun v Murski Soboti?

Nermin Bašić, trener NK Radomlje: "Še enkrat lahko rečem, da je bil Maribor na zadnji tekmi boljši nasprotnik in zasluženo zmagal. Naša naloga je, da se pripravimo na naslednjo tekmo z Muro. Še vedno se borimo za obstanek in zavedamo se, kdo so naši glavni tekmeci v tej borbi."

Kdo je vroč?

Poraz proti Mariboru je z izrednim zadetkom omilil Sandi Nuhanović. Triindvajsetletnik je v 83. minuti »iz prve« sprožil z roba kazenskega prostora in okroglo usnje poslal v stičišče vratnice in prečke. To ni bil njegov prvi zadetek v letošnji sezoni: prvenca med elito se je julija veselil v Kidričevem, še drugič pa je pred zimskim premorom v polno meril v Spodnji Šiški. Kdo bo odgovornost prevzel v nedeljo?

Ali ste vedeli?

Pred tekmo z Mariborom so bili obiskovalci domžalskega športnega parka priča krajši slovesnosti. Predsednik NK Radomlje Matjaž Marinšek je Jaki Ihbeishehu podaril podpisan dres in se mu zahvalil za njegov doprinos k uspehu kluba. Nekdanji branilec se je pozimi odločil, da bo nogometne čevlje obesil na klin, pred tem pa je v letošnji sezoni zbral 12 nastopov. Gre sicer za veterana slovenskih zelenic: v vseh tekmovanjih je zbral 353 nastopov.

Tekst: VBi
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 27.02.2022 | Prva liga Telemach
    Radomlje presenetile Muro
    Nogometaši Mure so v 23. krogu Prve lige Telemach izgubili proti Kalcerju Radomljam z 0:2 (0:1).

DELI NA