18.08.2023 | Prva liga Telemach
Pred tekmo: Mura - Radomlje

Prva liga Telemach, 5. krog

MURA - KALCER RADOMLJE

19. avgust 2023, ob 17.30

Neposredni prenos: Sportklub 1

Stadion: Mestni stadion Fazanerija, kapaciteta: 4.706 sedežev

Cena vstopnic:
- glavna tribuna: 14 evrov, 12 evrov v predprodaji
- ostale tribune: 12 evrov, 10 evrov v predprodaji
- otroci med 7 in 14 let: 6 evrov, 5 evrov v predprodaji
- VIP vstopnica: 50 evrov
- sezonska vstopnica

 

MURA

Prepoved nastopa: /

Ker je bil tretji krog Prve lige Telemach iz že znanih razlogov prestavljen, so Koprčani še tretjo zaporedno prvenstveno srečanje igrali na svoji zelenici. Tokrat je na Obali gostovala Mura in stavni mojstri so imeli vse razloge za to, da so več možnosti pripisovali gostiteljem. Ti so nenazadnje slavili na obeh prejšnjih domačih tekmah, poleg tega pa je na dan tekme z Ravnice prišla vest, da so se Prekmurci razšli z Dejanom Grabićem. Vendar je bila očitno ravno menjava na trenerskem stolčku tisto, kar so črno-beli potrebovali, da so rezultatsko krivuljo po slabem uvodu obrnili navzgor. Na osmem mestu so preskočili Radomlje, ki so tudi naslednji tekmec Murašev.

Kdo je vroč?

Amadej Maroša, ki se je po letu in pol na tujem vrnil v Mursko Soboto, je v udarni enajsterici začel vse tri ligaške tekme, svojo statistiko pa je že izboljšal za asistenco in zadetek. Ta je prišel prav v Kopru: ko je Krajinović v svojem kazenskem prostoru igral z roko, ni bilo dvoma, kdo bo prevzel odgovornost. K žogi je stopil izkušeni napadalec in suvereno premagal domačega vratarja. Bo pri strelu tudi tokrat?

Ali ste vedeli?

Vodenje ekipe je na Obali prevzel Darjan Slavic. Dotedanji pomočnik trenerja se je v novi vlogi znašel nenadno, a jo je nato odigral z odliko: izbran je bil za stratega kroga. Kaj se je dogajalo v urah pred tekmo? »Imeli smo sestanek, na katerem so igralci pokazali pravi pristop, to pa so potrdili na igrišču. Čutilo se je, da so stopili skupaj, kar jih je nagradilo,« je razkril 40-letni strokovnjak.

 

KALCER RADOMLJE

Prepoved nastopa: /

V treh prvoligaških sezonah Radomljani še nobene niso začeli tako slabo kot letošnje. Drži, gre za ekipo, ki se spomladi znajde precej bolje kot jeseni, pa vseeno. V prejšnjem krogu so vpisali tretji poraz, za povrh pa so poln izkupiček prepustili Aluminiju, tekmecu za mesta v spodnji polovici lestvice (ali pa – v najslabšem primeru – za obstanek). Brez doseženih zadetkov in brez točk na dnu razpredelnice delajo družbo Rogaški, ki je nižje zgolj zaradi za odtenek slabše obrambe. Še naprej v oči bode kadrovska podhranjenost, Luka Žinko, ki ob igrišču nadomešča Bogatinova, pa se boji psihološke blokade. Se bodo Radomlje iz krize rešile v Murski Soboti?

Kdo je vroč?

»V ekipi nimamo igralca, ki bi znal dvigniti ekipo v težkih trenutkih,« je osrednjo težavo rumeno-črnih po tekmi povzel Žinko. Zametke tega, kar išče 40-letni pomočnik trenerja, je v soboto kazal Nino Kukovec. Napadalec, ki se je moštvu pridružil julija, je na začetku zapretil z glavo, a je bil za centimeter ali dva premalo natančen. V 31. minuti je s peto pripravil strel Gorencu Stankoviću, a soigralec priložnosti ni izkoristil.

Ali ste vedeli?

Morda je Madžid Šošić tisto, kar potrebujejo mlinarji za dvig forme. Napadalec iz Bosne in Hercegovine bo rumeno-črni dres kot posojen nogometaš Hajduka nosil še eno leto. Lani je na 30 prvenstvenih tekmah dosegel tri zadetke, v zadnjih mesecih pa se je udejstvoval v članski ekipi dalmatinskega ponosa. Na štirih tekmah se je enkrat vpisal med strelce. Poleg Šošića so Splitčani Radomljam sicer posodili še Letaja in Krola.

Tekst: VBi
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

  • 19.08.2023 | Prva liga Telemach
    Radomlje do zmage v prekmurju
    Nogometaši Mure so v 5. krogu Prve lige Telemach izgubili proti Kalcerju iz Radomelj z 0:2 (0:2).

DELI NA