05.12.2023 | Prva liga Telemach
Pred tekmo: Mura - Rogaška

Prva liga Telemach, 18. krog

MURA - ROGAŠKA

7. december 2023, ob 15.00

Neposredni prenos: Sportklub 1

Stadion: Mestni stadion Fazanerija, kapaciteta: 4.706 sedežev

Cena vstopnic:
- glavna tribuna: 14 evrov, 12 evrov v predprodaji
- ostale tribune: 12 evrov, 10 evrov v predprodaji
- otroci med 7 in 14 let: 6 evrov, 5 evrov v predprodaji
- VIP vstopnica: 50 evrov

 

MURA

Prepoved nastopa: /

Po dveh slabših rezultatih, ki so jih privrženci kluba z Ravnice svojim ljubljencem še lahko odpustili (nenazadnje sta nasproti stala Olimpija in Maribor), bodo varovanci Vladimirja Vermezovića težko našli izgovor za to, kar se je zgodilo v Spodnji Šiški. Bravo je bil minuli konec tedna enostavno boljši tekmec. Zasluženo je prišel do treh točk in prekinil svoj niz brez zmage, Murin pa se nadaljuje. Nazadnje so se Sobočani veselili pred mesecem dni, ko so proti Aluminiju vpisali tudi prvo (in zaenkrat edino) domačo zmago v sezoni. V četrtek bodo spet v vlogi gostitelja, na obisk pa prihaja zadnjeuvrščena Rogaška. Kako se bo razpletel spopad črno-belih?

Kdo je vroč?

Dardan Shabanhaxhaj je imel v prestolnici idealno priložnost, da prekine soboški strelski post, ki se vleče skupaj z zmagovalnim. Avstrijski nogometaš je k beli točki stopil potem, ko se z Marošo najprej nikakor ni mogel dogovoriti, kdo bo prevzel odgovornost. Njegov strel je domači vratar preusmeril v vratnico in izenačenje je splavalo po vodi. Se bo prvi strelec Mure oddolžil v četrtek?

Ali ste vedeli?

Za zabijanje golov, ki črno-belim, kot zapisano, zadnje čase ne gre od rok, bodo lahko v Murski Soboti tudi v prihodnje računali na Jako Domjana. Prvi strelec mladinske lige (17 zadetkov na 16 tekmah) je pogodbo s prekmurskim ponosom podaljšal do leta 2026. »Verjamem, da je to nadaljevanje nečesa dobrega, želim si, da bi osvojili tudi kakšno lovoriko. Mura je pravi klub, kjer lahko napredujem kot igralec. To je vse, kar si nogometaš lahko želi,« je ob podpisu povedal 19-letnik.

 

ROGAŠKA

Prepoved nastopa: /

Zimsko vreme je preprečilo, da bi se minuli konec tedna pomerila Rogaška in Aluminij. Dvoboj, ki bi lahko enim in drugim veliko vzel, po drugi strani pa veliko dal. Kdo ve, če bi četa Oskarja Drobneta proti tekmecem za obstanek prišla do treh (oziroma šestih) točk, bi se v prekmursko prestolnico zagotovo odpravila bolj samozavestno. Tako pa so črno-beli še vedno daleč od mest, ki zagotavljajo vsaj dodatne kvalifikacije. Šumarji jim bežijo za štiri točke, Radomlje za pet, tokratni tekmeci pa za osem. Muri je Rogaška v letošnji sezoni že priznala premoč, konec septembra se je v zdraviliškem mestu končalo z 0:2. Se bodo Slatinčani v četrtek maščevali?

Kdo je vroč?

Oskar Drobne se v napadu zanaša predvsem na Nejca Gradišarja, prvega strelca slatinškega kluba. Slovenski mladi reprezentant ima na računu štiri zadetke, svojo statistiko pa je nazadnje izboljšal na tekmi z Domžalami. Ob zaostanku z 0:2 je ob pomoči Oliverja Kregarja, ki mu je po odvzeti žogi nesebično podal, poskrbel za iskrico upanja. Bo Gradišar svoji ekipi tokrat pristreljal tudi kakšno točko?

Ali ste vedeli?

Dva dni pred omenjenim srečanjem z ravbarji se je od zdraviliškega mesta po Andreju Pavloviću poslovil še Roko Kurtović. Hrvaški branilec je v črno-belem dresu zbral sedem nastopov, pred prihodom na sončno stran Alp pa je branil barve domačih Uskoka in Dugopolja. Največ priložnosti mu je Oskar Drobne namenjal na začetku sezone, nato pa se je Kurtović vse pogosteje znašel na klopi. Na zadnjih dveh tekmah ga ni bilo v slatinškem kadru.

Tekst: VBi
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

  • 07.12.2023 | Prva liga Telemach
    Mura do zmage proti Rogaški
    Nogometaši Mure so v 18. krogu Prve lige Telemach premagali Rogaško s 3:1 (1:1).

DELI NA