Pred tekmo: Mura - Rudar

Prva liga Telekom Slovenije, 31. krog

MURA - RUDAR VELENJE

5. maj 2019, ob 14.30

Neposredni prenos: Planet TV

Stadion: Mestni stadion Fazanerija, kapaciteta: 3.782 sedežev (povprečen obisk: 3.053 gledalcev)

Cena vstopnic:
- glavna tribuna: 10 evrov
- južna in severna tribuna 8 evrov
- stojišča: 5 evrov
- otroci starejši od 6 let: 4 evrov
- organizirani navijači: 3 evrov

 

MURA:

Prepoved nastopa: /

Nedelja bo bogata s prvoligaškim nogometom. Odigrane bodo kar tri preizkušnje 31. kroga Prve lige Telekom Slovenije, prvo bo gostila soboška Fazanerija. Mura ostaja v lovu na evropsko vozovnico, Prekmurci po točki iz Domžal pričakujejo velenjski Rudar, ki je z zmago v Krškem storil nov korak do obstanka. Nedeljska nasprotnika sta se v letošnji sezoni udarila že štirikrat, tudi v drugem krogu Pokala Slovenije, vsi štirje spopadi pa so pripadli domači ekipi. Kdo se bo veselil v nedeljo? Točke potrebujejo tako Sobočani kot Velenjčani. Prvi se borijo za nastop v kvalifikacijah UEFA Evropske lige, drugi nabirajo točke v boju za izognitev igranju dodatnih kvalifikacij za popolnitev Prve lige Telekom Slovenije. Tako Mura kot Rudar sta v zadnjih petih krogih osvojila po šest točk, s to razliko, da so črno-beli zmagi dodali še tri remije, zadnjega v Domžalah, knapi pa ob treh porazih slavili dve zmagi.

Kdo je vroč?

Četa Anteja Šimundže se je iz Domžala vrnila s točko, čeprav so si Prekmurci želeli zmage in približanja tretjemu mestu, ki šest krogov pred koncem sezone beži za šest točk. Precej bližje je četrto mesto, pomemben akter pri lovu na evropsko vozovnico pa bo tudi Nik Lorbek. Nekdanji kapetan mladinske ekipe Maribora v dresu matičnega kluba ni dobil priložnosti za prvoligaški debi, kot član prekmurskega kluba pa dokazuje, da so v Mariboru morda storili napako. Štajerec je ena od osrednjih figur soboške zvezne vrste, ob Kamniški Bistrici pa je pokazal, da je lahko uporaben tudi v fazi napada.

Ali ste vedeli?

V Murski Soboti so aprila ostali brez Špira Peričića, ki je, potem ko je z vodstvom Mure že uredil podrobnosti glede nove pogodbe, sklenil sodelovanje z Mariborom. Kot izgleda, je bila to dobro šola za upravo črno-belih. Novo pogodbo z Muro je podpisal Matko Obradović, Dalmatincu pa so sledili tudi trije upi mladinske šole. Osemnajstletni bočni branilec Aljoša Sipoš je član mladinske ekipe, leto mlajša pa sta člana kadetske selekcije Aljaž Antolin in Rok Erniša. Mladi muraši na skupni lestvici mladinskega in kadetskega prvenstva zasedajo četrto mesto.

 

RUDAR VELENJE:

Prepoved nastopa: David Hrubik

Velenjčani so v posavski prestolnici slavili pomembno zmago. Krčani so s porazom izgubili še zadnje praktične možnosti za deveto mesto, knapi so s kompletom točk storili nov korak do obstanka. Vojna za izognitev dodatnim kvalifikacijam še ni dobljena, saj so povsem blizu tudi Kranjčani in Goričani, ki so se na Gorenjskem izognili porazu. Velenjčani se bodo s Triglavom udarili v zadnjem krogu, v Novi Gorici bodo v sklopu 33. kroga gostovali 14. maja, izrednega pomena pa bo tudi popotnica pred odhodom na Primorsko. Četo začasnega stratega Asmirja Sulejmanovića pred tem čakata spopada s tekmecema, ki se borita za Evropo, še pred tekmo z Aluminijem pa bodo zeleno-črni gostovali v soboški Fazaneriji. Tam so jeseni doživeli ligaški in pokalni poraz, črno-belim pa so dvakrat vrnili na domači zelenici. Lahko knapi na levem bregu reke Mure izvlečejo celo kožo?

Kdo je vroč?

Žiga Škoflek je vroč! Napadalec Rudarja je to dokazal tudi v Krškem, na Gubcu se je razveselil dveh zadetkov, v letošnjem prvenstvu pa je v polno meril devetkrat. Vojničan se je z dvojčkom v Krškem povsem približal Milanu Tučiću, strelcu desetih zadetkov, Škoflek pa je še posebej razpoložen v nadaljevanju prvenstva. Otrok celjskega Šampiona je spomladi dosegel osem od devetih golov, na zadnjih štirih preizkušnjah je bil natančen petkrat.

Ali ste vedeli?

Če smo se ozrli v mladinsko šolo Mure, poglejmo tudi v mlajše selekcije velenjskega kluba. Štiri kroge pred koncem prvenstva lahko mirne vesti zapišemo, da se kadeti in mladinci Rudarja po dveh letih vračajo med najboljše slovenske klube. Mladi knapi imajo na vrhu skupne lestvice vzhodne skupine druge lige kar 21 točk naskoka pred celjskim Šampionom. Mladinsko selekcijo vodi Erik Kržišnik, ki se je dokazal že v mladinskem pogonu Triglava, nad kadeti bdi Urban Žohar, v dresu članske ekipe pa sta letos že predstavila dva mladinca, Cene Kitek in Tomaž Stopajnik.

Tekst: PDo
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

DELI NA