Pred tekmo: Mura - Tabor

Prva liga Telekom Slovenije, 9. krog

MURA - CHERRYBOX24 TABOR SEŽANA

15. september 2019, ob 18.15

Neposredni prenos: Planet TV

Stadion: Mestni stadion Fazanerija, kapaciteta: 3.782 sedežev (povprečen obisk: 2.977 gledalcev)

Cena vstopnic:
- glavna tribuna: 12 evrov (10 evrov v predprodaji)
- ostale tribune: 10 evrov (8 evrov v predprodaji)
- otroci starejši od 6 let: 5 evrov (4 evre v predprodaji)

 

MURA

Prepoved nastopa: /

Murašem je prvi prvenstveni poraz, ki jim ga je pred reprezentančnim premorom zadal Aluminij, nekoliko pristrigel krila. Pomanjkanje elana je bilo očitno tudi v četrtek, ko so varovanci Anteja Šimundže z Domžalčani odigrali zaostalo tekmo tretjega kroga. Tekmeca sta se razšla brez zadetkov, a so bili črno-beli za odtenek nevarnejši. V nedeljo Muro čaka nova težka naloga, na ravnico namreč prihaja sežanski Tabor. Zahteven obračun bo med drugim odločal o situaciji v zgornjem delu lestvice, tri točke bi muraše namreč lahko ponesle mesto višje, v primeru poraza ali remija pa bi tokratni gostitelji lahko zdrsnili tudi navzdol.

Kdo je vroč?

Z izvenserijskimi predstavami nadaljuje Luka Bobičanec, ki se je po osmih krogih že utrdil kot eden najboljših veznih igralcev v Prvi ligi Telekom Slovenije. Proti Domžalam je prekmurski strateg znova računal na prej kaznovanega Luko Šušnjaro, v konici napada pa je Šimundža od prve minute priložnost ponudil Fejsalu Muliću. Visokorasli Srb ni bil učinkovit, namesto njega je v igro nato vstopil Amadej Maroša, a tudi prvemu napadalcu Prekmurcev ni uspelo zatresti domžalske mreže.

Ali ste vedeli?

Soboška navijaška skupina Black Gringos je 1. septembra praznovala 28 let delovanja. Skupina je sicer nastala daljnega leta 1991 pred tekmo z beltinškim Potrošnikom, le leto kasneje pa je prejela nagrado revije Sportske novosti za najboljšo slovensko navijaško skupino. Eni izmed najzvestejših in najglasnejših navijačev v državi bodo obletnico počastili to nedeljo, za obračun s Taborom so pripravili tudi koreografijo.

CHERRYBOX24 TABOR SEŽANA

Prepoved nastopa: /

Tabor v zadnjem času niza nekoliko manj senzacionalne rezultate, kljub temu pa ostaja eno izmed pozitivnih presenečenj prve četrtine letošnje sezone. Po zmagi proti Triglavu je Kraševce namučil velenjski Rudar, nato je sledil poraz proti Olimpiji. Sežančani so pred svojimi gledalci sicer drago prodali svojo kožo, a so točke vseeno odšle v Ljubljano. V nedeljo jih čaka eno najtežjih, za češnje pa tudi z naskokom najdaljše gostovanje v ligi. Kraševci bodo na obračun v 260 kilometrov oddaljeno Mursko Soboto romali nekaj ur, da bodo v prekmurski prestolnici lahko upali na pozitiven rezultat, pa potovalna utrujenost ne bo smela priti do izraza.

Kdo je vroč?                     

Največ oči bo tudi tokrat uprtih v Predraga Sikimića. Kljub temu da je Srb konec avgusta praznoval že svoj 37. rojstni dan, s šestimi goli ostaja na vrhu prvenstvene lestvice strelcev. Pred premorom je Olimpiji edini gol zabil Stefan Stevanović, podal mu je Louis Bongongui. Kamerunec je tudi sicer med nevarnejšimi posamezniki sežanske ekipe, a v tej sezoni na svojem računu še nima prvenstvenega zadetka.

Ali ste vedeli?

Potem ko so Andreja Razdrha v svoje vrste zvabili Domžalčani, je delo stratega v kraškem klubu prevzel Almir Sulejmanović. Enaštiridesetletnik je stari znanec slovenskih zelenic, svojo nogometno kariero je namreč začel pri velenjskemu Rudarju, zaigral je tudi za Celje, Muro in Aluminij. Trenersko taktirko je v roke prvič vzel v Dravogradu, nase pa je opozoril predvsem v lanski sezoni, ko je knapom pomagal do obstanka v Prvi ligi Telekom Slovenije. Sulejmanoviću bi pri delu pomagal Dominik Beršnjak, ki je prav tako pustil močan pečat na prvoligaških zelenicah.

 

Tekst: VBi
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 15.09.2019 | Prva liga Telekom Slovenije
    Mura doma do nove zmage
    Nogometaši Mure so v 9. krogu Prve lige Telekom Slovenije z 1:0 (0:0) premagali CherryBox24 Tabor Sežano.

DELI NA