03.12.2021 | Prva liga Telemach
Pred tekmo: Mura - Tabor

Prva liga Telemach, 19. krog

MURA - CB24 TABOR SEŽANA

4. december 2021, ob 17.00

Neposredni prenos: Sportklub 1

Stadion: Mestni stadion Fazanerija, kapaciteta: 3.782 sedežev

Cena vstopnic:
- glavna tribuna: 10 evrov
- ostale tribune: 8 evrov
- otroci: 4 evre
- polletna vstopnica
- PCT pogoj

 

MURA

Prepoved nastopa: /

Za Muro je sanjski teden. Državni prvaki so po Tottenhamu in prvi zmagi v skupinskem delu UEFA Evropske konferenčne lige z dobro predstavo na kolena spravili še Maribor. Črno-beli bodo v soboto še zadnjič v zgodovinskem letu 2021 zaigrali v domači Fazaneriji, v Mursko Soboto pa prihaja ekipa sežanskega Tabora. Kraševci so v uvodu sezone že šokirali Prekmurce z visoko zmago, pristaši Mure pa niso bili pretirano zadovoljni niti s točko v Sežani. Tekmi s Taborom sta zdaj le oddaljeni spomin, med Sobočani pa po dveh odmevnih zmagah znova vladata optimizem in dobra volja. Moštvo Anteja Šimundže diha za ovratnik ljubljanskim prvoligašema, s sobotno zmago pa bi se lahko vsaj do nedelje zavihtelo na tretje mesto. Se bodo Prekmurci od Fazanerije poslovili z zmago?

Kdo je vroč?

Amadej Maroša je zaznamoval zmagi v obračunih z Londončani in Mariborčani. Napadalec iz Melincev je v končnici tekme s Tottenhamom zadel za odmevno zmago Mure, zgolj tri dni kasneje pa je z golom v končnici prekmursko-štajerskega derbija dokončno potrdil zmago s 3:1. Tehnično odlično podkovani nogometaš je že tekmo prej zadel v spopadu z Domžalami, mu bo Šimundža v soboto namenil mesto v začetni enajsterici?

Ali ste vedeli?

Sobočani so se po dvoboju z Mariborom razveselili 50. zmage po preboju med slovensko nogometno elito. Ekipa Anteja Šimundže je od sezone 2018/19 v Prvi ligi Telemach odigrala 125 tekem, ob 50 zmagah pa je vknjižila še 46 neodločenih rezultatov. Črno-beli so doslej doživeli 29 porazov, največ v krstni sezoni, ko so desetkrat ostali brez točk. Letošnji izkupiček po 17 tekmah znaša šest zmag, sedem remijev (največ v ligi) in štirje porazi. V oči bode predvsem izkupiček z gostovanj, z osmih so Sobočani prinesli zgolj sedem točk, slavili pa so zgolj v Mariboru.

 

CB24 TABOR SEŽANA

Prepoved nastopa: Kevin Grobry

Druga četrtina Prve lige Telemach Sežancem ni prinesla prida veliko veselja, saj Tabor na devetih tekmah ni slavil niti enkrat. Zadnja zmaga je stara že dva meseca in pol, Kraševci so bili v devetem krogu sredi septembra na zelenici Stadiona Rajko Štolfa boljši od Aluminija. Prav Kidričani so bili minulo soboto zadnji tekmec zasedbe Dušana Kosića, ki je na Štajerskem dvakrat povedla, na koncu pa ostala brez točk. Še šestič zapored. Sežanci so še petič v tem negativnem nizu klonili po golu razlike, serija porazov pa rdeče-črne potiska vse nižje na lestvici. Tabor je zdaj deveti, z enakim točkovnim izplenom kot zadnje Radomlje. Se lahko Primorci iz zahtevnega položaja izkopljejo na gostovanju pri državnih prvakih?

Jan Koprivec, vratar NK Tabor: "Zapadli smo v negativni moment, a se v nogometu takšne stvari pač dogajajo. Dolgo nismo mogli doseči zadetka, nasprotniki pa so nas kaznovali za vsako najmanjšo napako. V športu je rezultat pač najpomembnejši, z uspehi pride tudi samozavest in prepričan sem, da se bomo hitro pobrali. Takšen položaj ni 'bav-bav', moramo stisniti glave, kajti kakovosti imamo dovolj in tudi vzdušje v slačilnici ostaja zelo dobro."

Kdo je vroč?

Sežanci so sredi poletja sobotne gostitelje že presenetili s tremi zadetki, a so bili tedaj neprimerno bolj spretni pri zaključevanju svojih akcij. Kraševci so v Kidričevem prekinili strelski post, ki se je vlekel kar pet tekem, a tudi zadetka Žige Ovseneka in Ignacia Guerrica nista zadostovala za nove točke. Predvsem Argentinec se je izkazal z lepim zadetkom z ogromno razdalje in prvič po selitvi v Sežano resneje opozoril nase. Je lahko posojeni član Maribora, ki je v Prvi ligi Telemach debitiral prav v Fazaneriji, jeziček na sobotni tehtnici?

Ali ste vedeli?

Tabor v letošnji sezoni sila težko nabira točke na domačem igrišču, na Krasu je ob zmagi in šestih porazih še dvakrat remiziral. Sežanski prvoligaše je uspešnejši na gostovanjih, z 11 točkami pa so "češnje" četrto najuspnejše gostujoče moštvo. Dino Stančič in soigralci so zmago slavili v gosteh pri Muri, Radomljah in Bravu, s točko pa so se vrnili iz Domžal in Celja.

Tekst: PDo
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 04.12.2021 | Prva liga Telemach
    Mura doma z novo zmago
    Nogometaši Mure so v 19. krogu Prve lige Telemach premagali CB24 Tabor Sežano z 1:0 (0:0).

DELI NA