11.08.2022 | Prva liga Telemach
Pred tekmo: Mura - Tabor

Prva liga Telemach, 5. krog

MURA - CHERRYBOX24 TABOR SEŽANA

13. avgust 2022, ob 17.30

Neposredni prenos: Sportklub 1

Stadion: Mestni stadion Fazanerija, kapaciteta: 3.782 sedežev

Cena vstopnic:
- glavna tribuna: 10 evrov
- ostale tribune: 8 evrov
- otroci: 4 evre

MURA

Prepoved nastopa: /

Med prvoligaško konkurenco so v tem trenutku daleč najbolj načeti živci tistih, ki jim po žilah teče črno-bela kri. Mura je sezono otvorila z morda ne povsem zasluženim porazom v zakletih Stožicah, sledil je triler, ki so ga Prekmurci zrežirali v sodelovanju z Domžalčani, izpad iz Evrope po strelih z bele točke in nazadnje celjski spodrsljaj. Zato ni nič čudnega, da varovanci Damirja Čontale ob Kamniški Bistrici niso bili razpoloženi. Daleč od tega: pobudo so prepustili občutno bolj motiviranim Radomljanom, igrati pa so zares začeli šele po izenačenju. Ostalo je pri 1:1, Sobočani pa bodo drugo prvenstveno zmago napadali proti Taboru.

Damir Čontala, trener NŠ Mura: "Pričakujemo težko tekmo. Tabor je trdna, organizirana zasedba, ki je v prvih štirih krogih dokazala, da bo nevaren tekmec vsaki ekipi. V tekmo moramo iti stoodstotno, da osvojimo vse tri točke, kar je brez dvoma naš cilj. Predvsem moramo biti bolj zbrani v fazi branjenja, biti moramo stabilni in obenem nevarni v napadu."

Kdo je vroč?

Potem ko je prejšnji konec tedna v Celju otvoril strelski večer, se je Mihael Klepač veselil tudi ob Kamniški Bistrici. Tokrat mu na seznamu strelcev družbe ni delal nihče od soigralcev, zato pa je bil Hrvatov zadetek toliko pomembnejši. Končni rezultat je nekdanji nogometaš Aluminija postavil v 71. minuti, ko je z razdalje zatresel malo mrežico. Bo na klubski lestvici strelcev ulovil Dakuja, ki ima na računu tri zadetke?

Ali ste vedeli?

Nikola Petković je na tekmi z Radomljami med polčasom ostal v slačilnici. Srbski napadalec, ki je na sončno stran Alp julija prišel iz francoskega Chamblyja, je namreč staknil poškodbo meniskusa. Po prestani operaciji bo 25-letnik z nogometnih zelenic odsoten tri mesece. V črno-belem se je sicer proslavil v drugem krogu, ko je zabil za 4:3 in potopil domžalsko barko. Bo Čontala našel alternativo v napadu?

TABOR

Prepoved nastopa: Žiga Ovsenek

Tabor je edina ekipa iz spodnjega dela lestvice, za katero bi lahko trdili, da je svojo rezultatsko krivuljo v zadnjih tednih obrnila navzgor. Potem ko si je v izdihljajih srečanja izborila točko ob Kamniški Bistrici, smo nekaj podobnega videli tudi prejšnji konec tedna. Le da so bili tokrat varovanci Dušana Kosiča še bolj bojeviti, na svoji strani pa so imeli tudi vratarja Koprivca in, roko na srce, nekaj sreče. Večino drugega polčasa so se pred celjskimi napadi branili z igralcem manj in bili za svoj trud nagrajeni: vpisali so prve tri točke v novi sezoni ter na lestvici preskočili Maribor, Bravo, Celje in Gorico. Katero mesto bodo zasedali v soboto zvečer?

Kdo je vroč?

Jakoslav Stanković je po uvodnem krogu, ko je zatresel mrežo Kopra, že razmišljal o odhodu s Krasa, izpustil dve srečanji, nato pa se je pretekli konec tedna v velikem slogu vrnil na prvoligaške zelenice. Prav 21-letni vezist je poskrbel za izbruh evforije na Stadionu Rajko Štolfa: s Tolićem si je v 84. minuti izmenjal dvojno podajo in ga prehitel na klubski lestvici strelcev. Bo Stanković nevaren tudi v Murski Soboti?

Ali ste vedeli?

Še pred tekmo s Celjem so Kraševci oznanili, da se domov vrača Milan Kocić. Otrok Tabora, ki se najbolje znajde na levem boku, v Sežano prihaja iz Romunije, kjer je nastope zbiral za Voluntari in Chindio. Kocić se lahko pohvali z razgibanim življenjepisom in izkušnjami iz Italije, Bolgarije, Avstrije, Češke in Grčije, tudi med domačo elito pa je pretekli konec tedna zaigral že stotretjič, vstopil je v 70. minuti.

Tekst: VBi
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 13.08.2022 | Prva liga Telemach
    Delitev točk v Murski Soboti
    Nogometaši Mure in CB24 Tabora Sežane so se v 5. krogu Prve lige Telemach razšli z neodločenim izidom 2:2 (0:1).

DELI NA