21.02.2023 | Prva liga Telemach
Pred tekmo: Mura - Tabor

Prva liga Telemach, 23. krog

MURA - CB24 TABOR SEŽANA

21. februar 2023, ob 17.30

Neposredni prenos: Sportklub 1

Stadion: Mestni stadion Fazanerija, kapaciteta: 3.782 sedežev

Cena vstopnic:
- glavna tribuna: 14 evrov, 12 evrov v predprodaji
- ostale tribune: 12 evrov, 10 evrov v predprodaji
- otroci med 7 in 14 let: 6 evrov, 5 evrov v predprodaji

 

MURA

Prepoved nastopa: Gregor Balažic in Dardan Shabanhaxhaj

Mura je tudi na četrtem prvoligaškem gostovanju pri Radomljanih ostala brez zmage, dvoboj ob Kamniški Bistrici ni ponudil zadetkov. Črno-beli tako še čakajo na prvo zmago v nadaljevanju sezone, ki jo bodo v torkovem večeru napadali pred domačim občinstvom. V Fazanerijo bodo gostovali Sežanci, ki so po zmagi v Domžalah prekrižali še celjske načrte in tako deloma pomagali tudi Muri, da se grofje niso preveč oddaljili. Kraševci so v preteklosti že pokvarili dan Prekmurcev, nenazadnje so v prejšnji sezoni iz Murske Sobote odnesli tri točke. Tudi to poletje so že bili na pragu gostujoče zmage,  ki pa jo je z izenačenjem v 91. minuti preprečil Dardan Shabanhaxhaj. Posojenega člana Sturma v torek ne bo v kadru, kar velja tudi za Gregorja Balažica.

Kai Cipot, branilec NŠ Mura: "Pokazati moramo večjo željo kot tekmec, kar bo ključ do uspeha. Pomembno je, da ne prejmemo zadetka, da bomo v obrambi stabilni, v napadu pa doseči gol. Najpomembnejše je, da dosežemo več zadetkov kot nasprotnik."

Kdo je vroč?

Damir Čontala bo pred tretjo preizkušnjo nadaljevanja Prve lige Telemach prisiljen v nekaj sprememb. Ne le Shabanhaxhaj in Balažic, tekmo z Radomljani je predčasno sklenil tudi Filippo Tripi. Nekdanji up Rome se je v drugem polčasu prijel za zadnjo stegensko mišico. Italijan to pomlad tvori sredino igrišča z Lazarjem Zličićem, ki se je že na debintskem nastopu v črno-belem dresu podpisal pod prvi zadetek. Srb je edini, ki je zadel na zadnijh petih ligaških tekmah Mure.

Ali ste vedeli?

Sobočani so to zimo znova nekoliko spremenili svojo zasedbo, za zdaj pa najvidnejša vloga pripada že omenjenima Lazarju Zličiću in Filippu Tripiju. Novo podobo pa dobiva tudi zunanjost Mestnega stadiona Fazanerije, saj so prostore pod tribuno že pred uvodnim gostovanjem v Celju znova zasedli delavci. Potekajo namreč zaključna gradbena dela v prostorih, v katerih boste lahko v prihodnje našli tudi klubsko trgovino.

 

CB24 TABOR SEŽANA

Prepoved nastopa: /

Sežanci so na prvih dveh tekmah nadaljevanja Prve lige Telemach, da se v boju za obstanek med najboljšimi slovenskimi klubi ne bodo kar tako predali. Pozimi nekoliko spremenjena ekipa navdušuje s svojo borbenostjo, a tudi nogometnim znanjem. Kraševci so na prvi tekmi po zimskem premoru napolnili domžalsko mrežo, povsem dostojno pa so se kosali tudi z okrepljenimi Celjani, ki so Sežano zapuščali s točko. Četa Dušana Kosića se je dvakrat vrnila v igro, najprej s slovenskim prvencem Saše Marasovića, ob koncu tekme pa še z enajstmetrovko Mihaela Briškega. Tabor se je s štirimi točkami na dveh tekmah povzpel na osmo mesto, a zasedbi iz Sežane sledita tudi Gorica in Radomlje. Sodeč po uvodu se obeta zanimiv spopad za obstanek.

Dušan Kosić, trener NK Tabor: "Vsaka točka je dragocena, še posebej pa ta energija, ki trenutno vlada med nami. Veselimo se vsakega naslednjega treninga."

Kdo je vroč?

Nogometaši Tabora so v dvoboju s Celjem na trenutke prevzeli pobudo in z daljšimi napadi osvajali polovico gostov. Na levi strani je z Miho Kompanom Breznikom, ki si ga je Tabor izposodil prav od Mure, nekajkrat dobro kombiniral Adrian Zeljković. Vezist iz Žalca se je v Domžalah veselil krstnega zadetka v Prvi ligi Telemach, kar mu je očitno dvignilo samozavest. Mlajši od bratov Zeljković postaja vse pomembnejši člen v mladi zasedbi slovenskih upov, med katere lahko ob Kompanu Brezniku prištejemo še Alena Korošca in Jakoslava Stankovića.

Ali ste vedeli?

Mihael Briški je v 89. minuti dvoboja s Celjani izkoristil najstrožjo kazen za veliko točko Tabora. Štiriindvajsetletnik iz Varaždina rdeče-črne barve brani že od avgusta 2020, s tem pa spada med nogometaše z najdaljšo delovno dobo med Kraševci. Nekdanji branilec mladinskih selekcij Dinama lahko v Fazaneriji vknjiži 75. prvoligaški nastop v dresu Tabora, z osmimi goli pa je v soboto ujel Rodrigueja Bongonguija, Marka Krivičića in Leona Sevra. Pred njim so še Dino Stančič, Predrag Sikimić in Christos Rovas. V zadnjih treh nastopih se je vselej vpisal med strelce, bo serijo nadaljeval tudi na prekmurski ravnici? 

Tekst: PDo
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

  • 21.02.2023 | Prva liga Telemach
    Tabor do točke v Fazaneriji
    Nogometaši Mure in CB24 Tabora Sežane so se v 23. krogu Prve lige Telemach razšli z neodločenim izidom 2:2 (0:2)

DELI NA