Pred tekmo: Mura - Triglav

Prva liga Telekom Slovenije, 14. krog

MURA - TRIGLAV KRANJ

19. oktober 2019, ob 14:30

Neposredni prenos: Planet TV

Stadion: Mestni stadion Fazanerija, kapaciteta: 3.782 sedežev (povprečen obisk: 2.922 gledalcev)

Cena vstopnic:
- glavna tribuna: 12 evrov (10 evrov v predprodaji)
- ostale tribune: 10 evrov (8 evrov v predprodaji)
- otroci starejši od 6 let: 5 evrov (4 evre v predprodaji)

MURA

Prepoved nastopa: Jon Šporn

Manjkali so le zadetki. Tako bi lahko povzeli štajersko-prekmurski derbi, ki se je sicer končal z najbolj nepriljubljenim nogometnim izidom, a kakšnim osem tisočim gledalcem kljub temu postregel s pravim nogometnim spektaklom. Prekmurci so Mariborčane dodobra nevtralizirali in čakali na svoje priložnosti. Le-teh se je na obeh straneh zvrstilo kar nekaj, a so vse ostale neizkoriščene. Mura je s točko iz Ljudskega vrta padla na četrto mesto, vseeno pa so Ante Šimundža in druščina v štajerski prestolnici dokazali, da upravičeno računajo na evropsko vozovnico. Če bodo takšne predstave postale stalnica, bi črno-beli morda lahko začeli pogledovati tudi bližje proti vrhu lestvice.

Ante Šimundža, trener Mure: "Z njimi imamo izkušnje, da so zelo čvrsti in agresivni. Z menjavo trenerja so dobili nekoliko drugačne zahteve, a karakteristike igralcev so ostale iste. Vsak trener prinese nekaj novega, tako da nas čaka težka, trda tekma in morali bomo biti na zelo visokem nivoju, če želimo pozitiven rezultat."

Kdo je vroč?

Soboški napadalci v štajerski prestolnici, kot že zapisano, niso bili pri strelu, zato pa je vijoličastim preglavice na drugi strani igrišča povzročal Matko Obradović. Vratar čete z ravnice je Mariborčanom nekajkrat obranil nemogoče in jih spravljal ob živce. Ob koncu prvega dela je z lepo parado preprečil veselje Aleksu Pihlerju, v drugem delu sta se za glavo prijela Luka Zahović in Rok Kronaveter.

Ali ste vedeli?

Muraši se bodo z Gorenjci konec tedna udarili že tretjič v tej sezoni. Prvi ligaški obračun se je končal z rezultatom 1:3 za črno-bele, enak rezultat pa je semafor izpisal tudi po dvoboju osmine finala Pokala Slovenije. Avgusta so kranjsko mrežo zatresli Klemen Šturm, Marin Karamarko in Luka Bobičanec, prejšnji mesec pa sta Prekmurce v pokalni četrtfinale ponesla Fejsal Mulić in Amadej Maroša, ki je zadel dvakrat in podal za gol Srba.

TRIGLAV KRANJ

Prepoved nastopa: Veron Šalja

Triglavani v preteklem krogu niso blesteli, a so izkoristili nerazpoloženost Olimpije in na začetku drugega polčasa vodili že z 2 proti 0. V Kranju so bili z mislimi že pri zmagi in izredno pomembnih treh točkah, nato pa se je v nekaj minutah zgodil popoln razpad sistema. Triglav se je po golih Jucieja Lupete povsem sesul in Ljubljančanom pustil še do popolnega preobrata. Gorenjci so ostali praznih rok in še naprej zasedajo deveto mesto, konec tedna pa jih v Murski Soboti pričakuje Mura. Ta tudi po remiju z Mariborčani ostaja v naletu, ki bi ob ponovitvi podobne predstave lahko zadostoval tudi za skalp orlov. Lahko Kranjčani presenetijo?

Kdo je vroč?

Luka Majcen se je tudi na tekmi z Olimpijo izkzazal za mojstra izvajanja enajstmetrovk. Z bele pike je bil natančen v deseti minuti obračuna, ko je Nejca Vidmarja poslal v napačno smer. Na začetku drugega dela je dober protinapad domače ekipe suvereno zaključil Gaber Petric in prišel do prvenca v prvoligaškem tekmovanju, hkrati pa opravičil trenerjevo zaupanje. Kranjski strateg je 21-letnika v začetno enajsterico uvrstil sploh prvič v sezoni.

Ali ste vedeli?

Triglav je pred časom začel s projektom za izboljšanje sodelovanja med gorenjskimi nogometnimi klubi. Prvega sestanka so se udeležili predstavniki NK Sava, NK Šenčur, NK Škofja Loka, NK Lesce, ŽNK Cerklje in predstavnik NZS Tadej Langus. "Vsi vpleteni se moramo zavedati, da vodilni klub v regiji ni samo naš klub, temveč klub celotne Gorenjske. Tu naj bi igrali vsi najboljši, povedano drugače, vsi reprezentanti Gorenjske.  Triglav naj bo klub vseh klubov na Gorenjskem, skupaj pa lahko naredimo gorenjski nogomet še boljši," je dejal Špendi Idrizi, vodja skavtinga pri kranjskem klubu.

Tekst: VBi
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 19.10.2019 | Prva liga Telekom Slovenije
    Remi Triglava pri Muri
    Nogometaši Mure in Triglava so se v 14. krogu Prve lige Telekom Slovenije razšli z neodločenim izidom 2:2 (0:1).

DELI NA