Pred tekmo: Mura - Triglav

Prva liga Telekom Slovenije, 32. krog

MURA - TRIGLAV KRANJ

8. julij 2020, ob 20.00

Neposredni prenos: Planet 2

Stadion: Mestni stadion Fazanerija, kapaciteta: 3.782 sedežev (povprečen obisk: 2.289 gledalcev)

Cena vstopnic:
- vstop za imetnike sezonskih vstopnic

 

MURA

Prepoved nastopa: /

Mura se je v Ljudskem vrtu vse do izdihljajev tekme upirala Mariboru, a je po golu Marcosa Tavaresa doživela še tretji ligaški poraz v nizu. Sobočani so v drugem polčasu vstali iz pepela ter po zaslugi Matica Maruška in Amadeja Maroše uspeli izenačiti. Moštvu trenerja Šimundže kljub vsemu ni uspelo zadržati rezultata, črno-beli pa so se morali sprijazniti z osmo ligaško ničlo. Prekmurci bodo morali v zaključku prvenstva paziti, da jih ne dohiti Bravo, ki na šestem mestu zaostaja za šest točk. V sredo bodo izzvali Triglav, ki se je po treh porazih v zadnjih štirih krogih znašel v nehvaležnem položaju. Gorenjci veljajo za trn v peti Mure, saj so Sobočani na sedmih medsebojnih tekmah slavili zgolj enkrat. Bodo Luka Bobičanec in soigralci uspešnejši v sredo?

Kdo je vroč?

Amadej Maroša je v Ljudskem vrtu suvereno izvedel enajstmetrovko in se podpisal pod 12. ligaški gol sezone. Otrok Fazanerije je pred tem žogo spravil tudi do strelca Matica Maruška, omeniti pa velja Šimundževega aduta s klopi. Klemen Pucko je v s prodorom v kazenski prostor izsilil prekršek Blaža Vrhovca za najstrožjo kazen, kar mu je uspelo že drugič v nekaj dneh. Verjetno najhitrejši nogometaš Mure je strel z bele točke priigral tudi v dvoboju s Celjem.

Ali ste vedeli?

Matic Maruško je s tretjim golom sezone prepolovil domačo prednost, gol tokratnega kapetana pa bo v zgodovino NŠ Mure vpisan s posebnimi črkami. Izkušeni nogometaš iz Črncev pri Apačah je dosegel stoti zadetek črno-belih v Prvi ligi Telekom Slovenije. NŠ Mura se je v prvoligaški druščini prvič predstavila v lanskoletni sezoni, prvi tekmec Sobočanov pa je bil prav tokratni tekmec iz Kranja. Zanimivo, avtor prvega soboškega gola je bil branilec Triglava Kristjan Arh Česen.

 

TRIGLAV KRANJ

Prepoved nastopa: /

Podobno kot Sobočani v Mariboru, so se tudi “orli” v dvoboju z Olimpijo pobrali po zaostanku dveh zadetkov. V uvodu drugega polčasa so izenačili še drugič, a povsem popustili v zadnji tretjini dvoboja. Luka Čadež je po strelski eksploziji Ljubljančanov klonil kar sedemkrat, Kranjčani pa so z novim visokim porazom zgolj potrdili, da imajo trenutno najbolj luknjasto obrambo lige. In to ob najbolj neprimernem trenutku. Trije porazi na štirih tekmah so Kranjčane pahnili v sila neugoden položaj. Dejan Djuranović je prebudil Domžalčane, ki so v štirih krogih slavili trikrat in pobegnili zasedbi iz gorenjske prestolnice. Pet krogov pred koncem prvenstva se zdi, da bodo Gorenjci za osmo mesto obračunali s Sežanci, ki imajo tri točke več, v Kranju pa bodo gostovali v nedeljo.

Kdo je vroč?

Kranjčani so z izjemo tesne zmage v Velenju na treh od zadnjih štirih tekem prejeli kar 14 zadetkov. Jasno je, da imajo Gorenjci težave v obrambi, a za zdaj še niso našli recepta, kako jih odpraviti. Milan Milanović se je na tekmi z Olimpijo sicer znova vpisal med strelce, a si kljub petemu doseženemu golu težko prisluži pozitivno oceno. Bo sedem golov v mreži zdramilo zadnjo vrsto Triglava?

Ali ste vedeli?

Gorenjce še pred izjemno pomembnim dvobojem s Taborom čaka gostovanje v Murski Soboti. Na roko Triglava gre dejstvo, da na treh tekmah v Fazaneriji še niso izgubili, vsa tri ligaška srečanja so se končala z delitvijo točk. “Orli” so v prekmurski prestolnici nazadnje gostovali oktobra, ko so bili izredno blizu zmage. Gostitelji so z enajstmetrovko Amadeja Maroše izenačili v 91. minuti, Triglav pa je z goloma Luke Majcna in Davida Tijanića kar dvakrat povedel.

Tekst: PDo
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 08.07.2020 | Prva liga Telekom Slovenije
    Triglav poražen pri Muri
    Nogometaši Mure so v 32. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali kranjski Triglav z 2:0 (2:0).

DELI NA