Pred tekmo: Olimpija - Aluminij

Prva liga Telekom Slovenije, 15. krog

OLIMPIJA LJUBLJANA - ALUMINIJ

10. november 2019, ob 16:45

Neposredni prenos: TV Slovenija 2

Stadion: Stožice, kapaciteta 16.100 sedežev (povprečen obisk: 2.914 gledalcev)

Cena vstopnic:
- 10 evrov (8 evrov v predprodaji)
- 2 evra - otroci do 14 let

OLIMPIJA

Prepoved nastopa: Jucie Lupeta

Ljubljančani so si v soboto dali duška. Po porazu na večnem derbiju in sicer izjemni, a nikakor ne suvereni zmagi v Kranju, je obračun z v tej sezoni popolnoma razglašenim Rudarjem prišel v pravem trenutku. Kakšnih 700 gledalcev je v Stožicah videlo pravi festival zadetkov, Olimpija je ob anemičnih knapih malodane letela po igrišču. Nove tri točke so poskrbele za povečanje prednosti pred Mariborom, ki mu je dan zatem spodletelo na Krasu, vlogo prvega zasledovalca pa je prevzel Aluminij. Ta konec tedna v Stožice prihajajo prav Kidričani, ki za skok na vrh potrebujejo zmago. Kakšen bo razplet v prestolnici?

Safet Hadžić, trener Olimpije: "Aluminij je nevaren nasprotnik, ima svojo specifično igro, dobro se brani in ima dobro tranzicijo. Individualno tehnično so dobro podkovani, nevarni so za vse ekipe. To bo težka tekma, ampak mi bomo poskušali zmagati. Na tej tekmi bomo videli svoj karakter. Če hočeš biti prvak, moraš zmagati proti Aluminiju."

Kdo je vroč?

Tekmo z Rudarjem so varovanci Safeta Hadžića dodobra izkoristili. Svojo statistiko sta v drugem polčasu izboljšala Stefan Savić in Endri Çekiçi, prvi del srečanja pa je pripadel Anteju Vukušiću. Hrvat se je z dvema zadetkoma utrdil na vrhu prvenstvene lestvice strelcev, na drugi strani sta do strelskega prvenca v sezoni prišla Eric Boakye in debitant Bojan Knežević.

 Ali ste vedeli?

Bojan Knežević, ki je kot posojeni nogometaš Dinama ljubljanske vrste okrepil že poleti, je v soboto odigral sploh svojo prvo tekmo po selitvi v slovensko prestolnico. Med strelce se je vpisal že v zgodnji fazi tekme, v četrti minuti, kar pa ni zadostovalo za rekord. Najhitrejši debitantski zadetek v zeleno-belem je pred 12 leti dosegel Adnan Alagić, ko je za ta dosežek potreboval vsega tri minute.

ALUMINIJ

Prepoved nastopa: /

Zmage z izidom 5:1od rdeče-belih v tej sezoni nismo vajeni. Kidričani se namreč precej bolj kot na luknjanje mreže nasprotnika zanašajo na taktično disciplino, gledalci pa tako pogosto vidijo kakšen zadetek manj. Strelske vaje je Štajercem omogočila vse prej kot solidna obramba Brava. Ljubljančani v nedeljo popoldne niso bili razpoloženi. Po 90 minutah igre so se zaslužene zmage veselili varovanci Slobodana Gruborja in bližajoči se obračun z Olimpijo upravičeno pričakujejo z dobršno mero optimizma. "Šumari" se bodo v Stožicah zadovoljili le s polnim izkupičkom, ki bi jim po dveh mesecih povrnil prvo mesto. Jim lahko uspe?

Kdo je vroč?

V nedeljo se je še na tretji zaporedni tekmi med strelce vpisal Mihael Klepač. Hrvat je šišensko mrežo zatresel v sodnikovem dodatku, ko je prodrl z desne strani in žogo pod gostujočim vratarjem potisnil v mrežo. Poleg 22-letnika sta po enkrat zabila še Ante Živkovič in Nikola Leko, naziv igralca tekme pa si je z dvema zadetkoma prislužil Alen Krajnc.

Ali ste vedeli?

Rdeče-beli so zmago posvetili Mariu Lucasu Horvatu, ki si je med tednom huje poškodoval zadnjo stegensko mišico in bo z igrišč odsoten dlje časa. V Argentini rojeni vezist je poškodbo staknil dan pred 34. rojstnim dnevom, jesenski del sezone pa je tako zanj že končan. Horvat ima s Kidričani pogodbo sklenjeno do konca aktualne sezone.

Tekst: VBi
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 26.10.2019 | Prva liga Telekom Slovenije
    Olimpija dobila derbi vrha
    Nogometaši ljubljanske Olimpije so v 15. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali Aluminij s 3:1 (1:0).

DELI NA