Pred tekmo: Olimpija - Aluminij

Prva liga Telekom Slovenije, 31. krog

OLIMPIJA - ALUMINIJ

2. maj 2021, ob 17.15

Neposredni prenos: Planet 2

Stadion: Stožice, kapaciteta 16.100 sedežev

Cena vstopnic:
- zaprto za javnost

 

OLIMPIJA

Prepoved nastopa: Radivoj Bosić

Tekma v Murski Soboti bi lahko odločila tudi boj za naslov prvaka. Če bi Ljubljančani iz Fazanerije odnesli vse tri točke, seveda. Morda bi se pred začetkom srečanja podpisali celo pod remi, še posebej, če bi vedeli, kaj jih čaka. Tretja Mura, ki do srečanja z vodilno Olimpijo ni nizala najboljših rezultatov, je odigrala eno od tekem sezone, na drugi strani pa zmaji niso imeli pravih možnosti. Poraz na ravnici je sploh prvi, ki ga je doživel Goran Stanković, odkar je sedel na zeleno-belo klop. Prišel je ob nepravem času: visoka prednost se je čez noč zmanjšala skoraj za polovico. Da ostane takšna, kot je, bodo morali zmaji v nedeljo vknjižiti vse tri točke. Jim bo uspelo?

Andres Vombergar, napadalec Olimpije: "Dvoboj z Aluminijem bo zagotovo zahteven, vendarle pa igramo doma. Gremo na tri točke."

Kdo je vroč?

V sredo je, potem ko je redni del pokalnega četrtfinala minil brez zadetkov, že kazalo, da bomo v Lendavi spremljali strele z bele točke. Loterijo je tik pred zdajci - tekla je 111. minuta srečanja - preprečil Andres Vombergar. Visokorasli napadalec je svoj 13. (in četrti na zadnjih šestih obračunih) zadetek v sezoni kakopak dosegel z glavo, pod asistenco pa se je podpisal Uroš Korun. Bo "Vombi" pri strelu tudi tokrat?

Ali ste vedeli?

Nejc Vidmar je onkraj Mure prvič v letošnji sezoni branil zeleno-bela vrata. Izkušeni čuvaj mreže, ki je doslej mesto med vratnicama prepuščal Žigi Frelihu, je pred tem za zmaje nazadnje nastopil lanskega julija, na tistem usodnem obračunu s Celjem. Vidmar se je v Lendavi izkazal z nekaj lepimi obrambami in svoje moštvo ohranil v igri za polfinale, nosil pa je tudi kapetanski trak. Bo v nedeljo dobil še eno priložnost?

 

ALUMINIJ

Prepoved nastopa: Emir Azemović

Še vedno so varni, še vedno jih od Celjanov ločijo tri točke. Prednost pred nerazpoloženimi aktualnimi prvaki bi lahko pretekli konec tedna, ko je v "šumi" gostoval Tabor, sicer še povečali. Sežančane so rdeče-beli pričakali na krilih desetih točk, ki so jih zbrali na zgolj štirih tekmah (mimogrede, trenutno ima primerljivo statistiko izmed vseh prvoligašev le njihov tokratni tekmec), a so obračun izgubili že v prvi tretjini. Štajerska mreža se je zatresla dvakrat, vmes pa so domačini ostali še z igralcem manj. Točke v boju za obstanek bo četa Oskarja Drobneta v nedeljo iskala v prestolnici. Naloga bo vse prej kot lahka: nasproti ji bo namreč stala prav tako motivirana zasedba Olimpije. Kidričani so v Stožicah ob desetih porazih slavili zgolj enkrat, kdo bo boljši na praznično nedeljo?

Renato Pantalon, branilec Aluminija: "Čaka nas težko gostovanje, a gremo v vsako tekmo z mislijo na zmago."

Kdo je vroč?

Luka Janžekovič je v prejšnjem krogu klonil sploh prvič po več kot 380 minutah nepremaganosti. Otrok Aluminija, ki je bil na zadnjih nekaj tekam večkrat med najboljšimi na igrišču, se je sicer nekajkrat izkazal tudi proti Taboru. Na drugi strani so bili Kidričani v napadu več ali manj nemočni, za nameček je nekajkrat dobro posredoval Jan Koprivec. Nenazadnje so izenačenje lovili z igralcem manj: v 28. minuti je rdeče videl Emir Azemović. Bodo z enajsterico nogometašev nevarnejši?

Ali ste vedeli?

V nedeljo bo strelsko najslabše razpoložena ekipa lige napadala drugo najčvrstejšo zadnjo vrsto prvenstva. Rdeče-beli so letos dosegli vsega 20 zadetkov, v soseski se z 21 oziroma 25 mudita le še Gorica in Celje. Olimpija se s številko 42 nahaja na tretjem mestu, a so lahko Ljubljančani precej bolj ponosni na svojo obrambno statistiko. Žogo so iz svoje mreže pobrali le 22-krat, gol manj so prejeli zgolj Sobočani.

Tekst: VBi
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 02.05.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Aluminij ukradel točko Olimpiji
    Nogometaši Olimpije in Aluminija so se v 31. krogu Prve lige Telekom Slovenije razšli z neodločenim izidom 2:2 (0:1).

DELI NA