27.08.2021 | Prva liga Telemach
Pred tekmo: Olimpija - Aluminij

Prva liga Telemach, 7. krog

OLIMPIJA - ALUMINIJ

29. avgust 2021, ob 20.15

Neposredni prenos: Sportklub 1

Stadion: Stožice, kapaciteta 16.100 sedežev

Cena vstopnic:
- odrasli: 10 evrov
- otroci med 4 in 14 let: 5 evrov
- sezonske vstopnice
- pogoj PCT
- personalizacija

 

OLIMPIJA

Prepoved nastopa: /

Zadnjo tekmo Prve lige Telemach pred reprezentančnim premorom bodo odigrali nogometaši Olimpije in Aluminija. Zmaji so med tednom prekinili serijo porazov, Kidričani pa še iščejo pot do prve zmage sezone. Ljubljanski prvoligaš na zadnjih tekmah z rdečimi nimajo preveč dobrih izkušenj, saj so zeleno-beli dobili zgolj eno od petih srečanj. Štajerci so v Stožicah slavili zgolj enkrat, ob koncu sezone 2019/20, deset od 12 domačih tekem pa je pripadlo gostiteljem. Moštvo Sava Miloševića se je z zmago na zaostali tekmi v Domžalah izvleklo iz zahtevnega psihološkega položaja, drugo zaporedno slavje bi zmajem dalo dodatnega zagona.

Mustafa Nukić, napadalec NK Olimpija: "Zagotovo nam bo ta zmaga dala nov zagon, ampak to je potrebno ponavljati iz tekme v tekmo. Vselej moramo dati svoj maksimum, tako kot smo ga dali proti Domžalam. Ritem srečanj je vplival na nas. Upam, da se je sedaj začel pozitiven cikel in da bomo z vsakim obračunom rasli."

Kdo je vroč?

Olimpijo sta do zmage ob Kamniški Bistrici popeljala Aldair Djalo in Mustafa Nukić. Portugalec, ki se je v prestolnico preselil iz Sežane, je v uvodu prvenstva že nakazal, da predstavlja popestritev za igro zeleno-belih. To potrjuje tudi statistika, saj je nizkorasli, a hitri in tehnično odilčno podkovani krilni nogometaš dvema zadetkom dodal še dve asistenci. Ob podatku, da je Olimpija na šestih tekmah dosegla devet zadetkov, lahko zapišemo, da je Djalo sodeloval pri skoraj polovici vseh.

Ali ste vedeli?

Savo Milošević bo med septembrskim reprezentančnim premorom pogrešal dva nogometaša. Enrik Ostrc in Michael Pavlović bosta del mlade izbrane vrste, ki pričenja kvalifikacije za evropsko prvenstvo. Zasedba Milenka Ačimovića se bo najprej pomerila s Češko, nato pa še z Andoro. Se je pa Olimpiji pred dnevi pridružil še en reprezentant. Osemnajstletni Klevis Bebeziqi je član albanske mladinske izbrane vrste, z ljubljanskim klubom pa je sklenil dveletno pogodbo. Ofenzivni vezist bo sprva igral v mladinski selekciji.

 

ALUMINIJ

Prepoved nastopa: /

Kidričani tudi v šestem poskusu niso našli recepta za zmago za prvo ligaško zmago. Varovanci Oskarja Drobneta so morali na domači zelenici čestitati Domžalčanom, dvoboj v "šumi" je z natančno odmerjenim udarcem odločil Senijad Ibričić. Rdeči ostajajo pri štirih točkah, ob sicer trdni obrambi, ki je tekmecev dovolila zgolj štiri zadetke, pa več skrbi povzroča neučinkovitost v napadu. Štajerci so si tudi v spopadu z Domžalami priigrali nemalo zrelih priložnosti, a jih je, tako kot že nekajkrat to poletje, vnovič izdala neučinkovitost. Zgolj zadetek v 540 minutah je precej premalo, da bi se v Kidričevem približali želji izpred začetka sezone, to je borbi za mesta na sredini lestvice.

Aljaž Krefl, branilec Aluminija: "Morali bomo igrati čvrsto in agresivno, tako kot znamo. Verjamem, da nam bo v napadu končno steklo in da bomo prav proti Olimpiji začeli z doseganjem zadetkov, ki so potrebni za osvajanje točk."

Kdo je vroč?

Se bo napad Kidričanov prebudil v prestolnici? Drobne bo lahko v Stožicah računal tudi na zadnjega poletnega novinca, ki pa to pravzaprav ni. Armin Đerlek je večino soigralcev spoznal že spomladi, ko je prvič oblekel rdeči dres. Srbski vezist se je po nekaj tednih vrnil na Štajersko, tudi tokrat pa bo za Aluminij igral ko posojeni član turškega Sivassporja. Bo nekdanji up Partizana s svojo idejo predramil napadalce?

Ali ste vedeli?

Jaka Bizjak se je v zadnjih sezonah dokazal na drugoligaških zelenicah, saj je v 2. SNL dosegel več kot 50 zadetkov.  Na prvenec v dresu Aluminija še čaka, pa čeprav je v obračunu z Domžalami močno dišalo po njem. Šmarčan se je znašel v nekaj lepih situacijah, a žoga ni "hotela" v mrežo. Medtem ko v družini Bizjak še čakajo na prvi zadetek Jake, pa so se lahko med tednom veselili uspeha Lovra. Nekdanji član Aluminija se je s Šerifom iz Tiraspola prebil v skupinski del UEFA Lige prvakov. Moldavski prvak, ki prihaja iz praktično odcepljene Transnistrije, je po Crveni Zvezdi izločil še zagrebški Dinamo, v skupini pa se bo udaril z madridskim Realom, Interjem in Šahtarjem.

Tekst: PDo
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 29.08.2021 | Prva liga Telemach
    Olimpija z drugo zaporedno zmago
    Nogometaši ljubljanske Olimpije so v 7. krogu Prve lige Telemach premagali Aluminij s 3:1 (2:0).

DELI NA