05.03.2022 | Prva liga Telemach
Pred tekmo: Olimpija - Aluminij

Prva liga Telemach, 25. krog

OLIMPIJA - ALUMINIJ

6. marec 2022, ob 20.15

Neposredni prenos: Sportklub 1

Stadion: Stožice, kapaciteta 16.100 sedežev

Cena vstopnic:
- odrasli: 10 evrov
- otroci med 4 in 14 let: 5 evrov

 

OLIMPIJA

Prepoved nastopa: /

Resda je bilo za Olimpijo prvih nekaj korakov v novo sezono sanjskih (soboški skalp, nato zmaga na večnem derbiju), a se je drveči ljubljanski vlak nato nekoliko upočasnil. Varovanci Dina Skenderja so hladen tuš doživeli ob Kamniški Bistrici, se nato na Krasu nekako prikopali do polnega izkupička, remizirali s konkurenti iz Kopra, v prejšnjem krogu pa v sosedskem spopadu osvojili le točko (ali pa, če hočete, izgubili dve). Zmaji so, razumljivo, prevzeli pobudo, a se je šišenska obramba ob vsakem napadu izkazala za pretrd oreh. Glavni cilj čete iz prestolnice ostaja končno slavje, a naloga ne bo lahka. Bo v nedeljo postavila trdne temelje?

Dino Skender, trener NK Olimpija: "Kristalno jasno je, da tokrat za nas igra le zmaga. Zgolj in samo tri točke. Do njih moramo priti, kakor vemo in znamo. Verjamem pa, da smo končno sposobni združiti tako dobro predstavo kot tudi dober rezultat."

Kdo je vroč?

Ko je Dino Skender med polčasom iz igre potegnil nerazpoloženega Marina Pilja in namesto njega v ogenj poslal še enega novinca Roberta Mudražijo, je povlekel pravo potezo. Štiriindvajsetletni vezist je v 85. minuti krenil proti domačemu kazenskemu prostoru, preigral dva šišenska nogometaša, potem pa ga je na tla podrl Mitja Križan. Vse skupaj je bilo dovolj enajstmetrovko, a je žal ostala neizkoriščena.

Ali ste vedeli?

Pred tekmo z Aluminijem so v prestolnici poskrbeli za zares lepo gesto. Ob vhodih na stadion bodo zbirali potrebščine za begunce iz Ukrajine: "Kdorkoli bo pred tekmo z Aluminijem prispeval karkoli od zgoraj naštetega, mu bomo omogočili prost vstop na stadion. Kot znak zahvale, kot znak dejstva, da so trenutki, ko je resnično treba stopiti skupaj in pomagati vsem tistim, za katere so rezultati nogometnih tekem ta hip najmanj pomembni." V dobrodelne namene bodo šel tudi ves zaslužek od prodaje vstopnic.

 

ALUMINIJ

Prepoved nastopa: /

Pred tekmo v Kidričevem bi (in verjetno tudi je) marsikdo stavil na zasedbo Dejana Djuranovića, ki znova doživlja spomladanski razcvet. In res, rumeni so bili vsaj v prvem polčasu znatno boljši tekmec, na drugi strani so varovanci Oskarja Drobneta po stari navadi čakali na protinapade. Nekoliko proti toku so se sredi drugega polčasa veselili vodstva, ki pa ni zdržalo. S končnim remijem so bili kljub vsemu bolj zadovoljni Štajerci. Prekinili so namreč zaskrbljujočo serijo štirih porazov in ostali za petami predzadnjemu Taboru. Zdaj jih čaka gostovanje v Ljubljani, bodo kakšno točko odnesli tudi iz zmajevega gnezda? Časa nimajo več veliko ...

Dino Špehar, napadalec NK Aluminij: "Na vsaki tekmi in treningu napredujemo. Delamo dobro, v nadaljevanju prvenstva smo si zaslužili več kot točko, ki jo imamo na računu. Predvsem proti Celju in Muri bi si zaslužili kaj več, a treba je gledati naprej,  že v nedeljo nas čaka nov zahteven obračun, ko gostujemo v Stožicah. V zadnjih treh krogih smo pokazali karakter, dvigujemo formo in s tem moramo nadaljevati, da se lahko nadejamo lepše prihodnosti. Spremljam igro Olimpije, želim jim vse najboljše. Vendar trenutno nosim rdeče-beli dres in že v nedeljo bom ponovno skušal dati vse od sebe, da z Aluminijem Stožice zapustimo s čim več točkami na našem računu."

Kdo je vroč?

Luka Janžekovič sredi tedna ni prvič reševal rdeče-bele kože. Kidriškega vratarja smo že večkrat videli v tej vlogi, odigral pa jo je tudi proti Domžalam. V 8. minuti je s parado preprečil zgodnji zaostanek, gostujoči nogometaši pa so se za glavo držali tudi po poskusih Jakupovića in Husmanija. Zagotovo bo kapetan na preizkušnji tudi v Stožicah, se bo znova pokazal v dobri luči?

Ali ste vedeli?

Statistika bo v nedeljo na strani domačih. Olimpija je namreč na stožiški zelenici v ligaškem tekmovanju neporažena že več kot pet mesecev (konec septembra je ljubljansko občinstvo šokiral novinec iz Radomelj, bilo je 2:3). Na drugi strani je Aluminij na gostovanjih v tej sezoni osvojil 7 točk od 33 možnih. V gosteh je slavil le enkrat: na Obali je bilo 1:3. Bomo tudi tokrat videli že znan scenarij?

 

Tekst: VBi
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 06.03.2022 | Prva liga Telemach
    Olimpija - Aluminij 6:0
    Nogometaši Olimpije so v 25. krogu Prve lige Telemach premagali Aluminij s 6:0 (2:0).

DELI NA