Pred tekmo: Olimpija - Bravo

Prva liga Telekom Slovenije, 10. krog

OLIMPIJA - BRAVO

22. september 2019, ob 20.15

Neposredni prenos: Planet TV

Stadion: Stožice, kapaciteta 16.100 sedežev (povprečen obisk: 2875 gledalcev)

Cena vstopnic:
- 10 evrov (8 evrov v predprodaji)
- 2 evra - otroci do 14 let

 

OLIMPIJA

Prepoved nastopa: Eric Boakye in Luka Menalo

Ljubljančani so naposled dočakali kidriški spodrsljaj, ki pa ga niso najbolje izkoristili. Aluminij je v Ljudskem vrtu doživel svoj prvi prvenstveni poraz in zmaji so s točko proti Celju sicer skočili na vrh lestvice, a jih od Kidričanov loči le za odtenek boljša razlika v doseženih in prejetih golih. Če bi varovanci Safeta Hadžića tekmo z grofi po svojih željah odpeljali do konca, bi si poleg prvega mesta zagotovili še dve točki prednosti pred najbližjim zasledovalcem, prihajajoči ljubljanski derbi pa bi aktualni podprvaki tako pričakovali nekoliko bolj sproščeno. Scenarij se ni uresničil, za povrh je v četrtek sledil še nepričakovan izpad iz pokalnega tekmovanja. Se bo zeleno-belim do obračuna z Bravom uspelo pobrati?

Safet Hadžić, trener Olimpije: »Vemo, da je Bravo kvalitetna ekipa in je nevarna tudi za nas. Kot ste videli, lahko tudi zadnji premaga prvega. Spoštujem Bravo, a vemo, da smo Olimpija, vse je odvisno od nas, našega karakterja, naše volje in želje.«

Kdo je vroč?

Pretekli konec tedna je dobro predstavo z zadetkom v 38. minuti kronal Luka Menalo. 23-letnik je izkoristil neodločnost celjskih branilcev in suvereno zaključil, a si je nato na tekmi z Rudarjem prislužil rdeči karton. Nadarjeni krilni napadalec bo soigralce v nedeljo tako bodril s tribune, kjer se mu bo pridružil prav tako kaznovani Eric Boakye. Drugega je Celjanom z enajstih metrov zabil Ante Vukušić in se pridružil Predragu Sikimiću na drugem mestu prvenstvene lestvice strelcev.

Ali ste vedeli?

Prvi mož Olimpije Milan Mandarić priznava, da Olimpija poleti v želji ohranitve ekipe ni silila v prodajo nogometašev. Položaj bi si zmaji zagotovo olajšali s prodajami igralcev, ki pa jih poleti skoraj ni bilo. "Če sem iskren, moram priznati,  da smo finančno malo zatajili. A poudarjam, da to zdaj rešujem. Vse bo urejeno in ustaljeno. Ustavili smo prodajo igralcev, saj nismo hoteli razbiti ekipe," je predsednik ljubljanskega kluba povedal v pogovoru za nacionalno televizijo.

 

BRAVO

Prepoved nastopa: /

Šiškarji so v prejšnjem krogu izkoristili slabo formo Rudarja in knape v Velenju nadigrali kar s 4:1. Po četrtini prvenstva se Bravo nahaja na zelo solidnem šestem mestu, do cone izpada pa Ljubljančane loči pet točk in vse kaže, da se Dejanu Grabiću in druščini ob koncu sezone (ki je sicer še zelo dolga) ne bo potrebno posloviti od prvoligaške druščine. Če prištejemo še mizerno podobo, ki jo zaenkrat kažeta predzadnji Triglav in zadnji Rudar, pa lahko šišenska četa v nadaljevanje krene precej samozavestno. V nedeljo jo čaka sosedski obračun z vodilno Olimpijo, ki po reprezentančnem premoru ne blesti. Jo lahko mestni rivali presenetijo?

Dejan Grabić, trener Brava: »Ni evforije, sledimo našemu načrtu. Vsebinsko skušamo prihajati do točk, kar nam naenkrat uspeva. Zavedamo se zahtevnosti vsakega izziva, kar je za nas vsaka tekma v Prvi ligi Telekom Slovenije. Ne pozabljamo na našo osnovno filozofijo, to je ravzoj igralcev, ki pa poteka v ozadju, kot osnova procesa na daljši rok.«

Kdo je vroč?

Velenjsko mrežo je z dvema zadetkoma že v uvodu obračuna razdevičil igralec kroga Aljoša Matko. V izteku sedme minute je izkoristil dober predložek Jake Ihbeisheha, v 21. minuti mu je asistiral Mustafa Nukić. Slednji se je v 67. minuti tudi sam vpisal med strelce, nekaj trenutkov poprej pa je do prvenca v dresu Brava prišel razigrani Besart Abdurahimi. Makedonec albanskega porekla se je v 65. minuti najbolje znašel v gneči pred golom, ki je nastala po podaji iz kota.

Ali ste vedeli?

Besart Abdurahimi, ki se je širši slovenski nogometni javnosti pretekli konec tedna predstavil z zadetkom, je vrste šišenskega kluba okrepil med reprezentančnim premorom. Pred tem je 29-letni Makedonec, ki je prve korake naredil v Zagrebu, žogo brcal za izraelski Hapoel, belgijski Lokeren, albanski Partizani in romunski Hermannstadt. Krilni napadalec je z Ljubljančani podpisal enoletno pogodbo.

Tekst: VBi
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 22.09.2019 | Prva liga Telekom Slovenije
    Zmaji zanesljivi proti Bravu
    Nogometaši ljubljanske Olimpije so v 10. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali mestnega tekmeca Bravo s 3:1 (3:0).

DELI NA