Pred tekmo: Olimpija - Bravo

Prva liga Telekom Slovenije, 27. krog

OLIMPIJA LJUBLJANA - BRAVO

13. april 2021, ob 17.15

Neposredni prenos: Planet 2

Stadion: Stožice, kapaciteta 16.100 sedežev

Cena vstopnic:
- brez gledalcev

OLIMPIJA

Prepoved nastopa: /

Slovenski prvoligaši se po mesec dni dolgem premoru vračajo na nogometne zelenice. Težko pričakovano nadaljevanje prvenstvenega tekmovanja bosta v torek s sosedskim derbijem otvorila Olimpija in Bravo. Mestna rivala imata neporavnane račune še iz časa pred aprilskim zaprtjem in sta tako med elito edina, ki za seboj nimata vseh 27 tekem. Zmaji se kljub temu nahajajo na vrhu razpredelnice s točko več od prvih zasledovalcev iz Maribora. Pred koncem tedna, ko se bo za točke pomerilo vseh deset ekip, bi lahko varovanci Gorana Stankovića svojo prednost še povečali. To bi bilo pred zahtevnim gostovanjem na Fazaneriji vsekakor dobrodošlo. Jim bo uspelo?

Kdo je vroč?

Že na svojem drugem nastopu za ljubljansko Olimpijo se je do debitantskega zadetka prikopal Vujadin Savić. Tridesetletni Srb je na Krasu načel rdeče-črno mrežo, potem ko je v tretji minuti najvišje skočil ob podaji iz kota. Delo sta na začetku drugega polčasa ekspresno (usodni sta bili 48. in 50. minuta) dokončala Đorđe Ivanović in Andres Vombergar. Slednji je tako prekinil tri mesece trajajoč strelski post, bo tokrat znova nevaren?

Ali ste vedeli?

Olimpija je okrepila sodelovanje z dobrodelno fundacijo Luke Dončića Uresničimo sanje. S skupnimi močmi bodo pomagali mladim nogometašem, ki prihajajo iz socialno šibkejših okolij. Vizija se bo uresničevala predvsem v nogometni šoli ljubljanskega kluba. Staršem, ki svojim najmlajšim ne morejo omogočiti tovrstnega udejstvovanja, se bo na pomoč priskočilo s plačevanjem vadnin, kupovanjem opreme in kritjem ostalih "nogometnih" stroškov.

 

BRAVO

Prepoved nastopa: Miha Kancilija

Potem ko so Šiškarji igrišče enajstkrat zapored zapustili neporaženi, so tik pred reprezentančnim premorom nekoliko padli. Ničla v Murski Soboti še ni bila razlog za preplah, zato pa je nekoliko bolj zaskrbljujoč poraz s predzadnjim Aluminijem. Vmes so varovanci Dejana Grabića sicer vpisali točko na gostovanju v Sežani, a v oči bode dejstvo, da na omenjenih treh tekmah niti enkrat niso našli poti do nasprotnikovega gola. Tudi na torkovem mestnem derbiju jih čaka zahtevna naloga za prekinitev sive serije, saj zeleno-beli sosedi obrambne naloge spomladi opravljalo še posebej vestno. Ob tem drži, da bo Olimpija tokrat prisiljena prevzeti pobudo, Bravo pa bo imel tako dovolj prostora za protinapade.

Dejan Grabić, trener NK Bravo: "Optimalno se bomo pripravili na tekmo, na zunanje faktorje pa nimamo vpliva, zato se nanje ne oziramo. Razmeram na igrišču se bomo prilagodili znotraj naše igre. Pričakujemo dober obračun, motivacije ne sme manjkati."

Kdo je vroč?

Na zadnjih treh uradnih tekmah so šišenski topovi, kot zapisano, mirovali, so pa bili zato natančni med reprezentančnim premorom. Le-tega so v prestolnici namreč izkoristili za prijateljsko tekmo z Mariborčani. Obračun se je končal s slavjem gostov, znova pa je bil na delu že znani tandem. V četrti minuti tekme je vijoličasto mrežo načel Milan Tučić, po štajerskem izenačenju pa je končni izid postavil kdo drug kot Mustafa Nukić.

Ali ste vedeli?

Nogometašem Brava se bo v torek zoperstavila najboljša obramba lige. Zeleno-bela mreža se je v letošnji sezoni zatresla le 16-krat (z 18 prejetimi zadetki je na drugem mestu Mura), še posebej navdušujoča pa je spomladanska statistika zmajev. Na sedmih tekmah so bili premalo zbrani le dvakrat: v Kopru ob strelu Mateja Palčiča, v Mariboru je ljubljanske branilce ugnal Aljoša Matko. Bo Bravo v Stožicah imel svojega junaka?

Tekst: VBi
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 13.04.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Le točka Olimpije proti Bravu
    Nogometaši Olimpije in Brava so se v zaostali tekmi 27. kroga Prve lige Telekom Slovenije razšli z neodločenim izidom 1:1 (1:1).

DELI NA