29.10.2021 | Prva liga Telemach
Pred tekmo: Olimpija - Bravo

Prva liga Telemach, 15. krog

OLIMPIJA LJUBLJANA - BRAVO

30. oktober 2021, ob 17.00

Neposredni prenos: Sportklub 1

Stadion: Stožice, kapaciteta 16.100 sedežev

Cena vstopnic:
- odrasli: 10 evrov
- otroci med 4 in 14 let: 5 evrov
- sezonske vstopnice
- pogoj PCT
- personalizacija

OLIMPIJA

Prepoved nastopa: /

Pokal Pivovarna Union bo dobil novega zmagovalca. Aktualni prvaki iz prestolnice so sredi tedna izgubili proti Kopru, ki se je tako maščeval za ligaški poraz nekaj dni poprej. Končni izid se je na semaforju zasvetil že v 4. minuti srečanja, ko se je po protinapadu veselil Parris. Olimpija je v nadaljevanju pritiskala, bila očitno boljši tekmec, a prevlade na igrišču ni unovčila. Pokalne dirke je konec, prvenstvena se nadaljuje: tokrat varovance Dina Skenderja čaka mestni derbi. Zadnja dva sta se končala z zmago Šiškarjev, hrvaški strokovnjak na zeleno-beli klopi pa bo krivuljo skušal obrniti v drugo smer. Mu bo uspelo prelisičiti Dejana Grabića?

Kdo je vroč?

Na dveh obračunih s koprskimi rivali so Ljubljančani le enkrat prebili rumeno obrambo. V Kopru je bil mož odločitve Almedin Ziljkić: po dobre četrt ure igre so mu domačini pustili nekoliko preveč prostora, reprezentant Bosne in Hercegovine pa ga je s pridom izkoristil. Okroglo usnje je poslal v stičišče vratnice in prečke ter se veselil svojega šestega zadetka za zmaje. Sredi tedna je bil manj razpoložen, bo znova pri strelu tokrat?

Ali ste vedeli?

Tekmo s Koprom je Olimpija odigrala pred kakšnimi dva tisoč navijači. Pri spodobnem obisku je imel prste vmes Adam Delius: novi predsednik ljubljanskega kluba tokrat ni pobiral vstopnine. Iz zeleno-belega tabora so sporočili, da lahko ljubitelji nogometa na prost vstop računamo tudi v soboto: "Naj bo to znak naše iskrene zahvale za vaš odziv in sporočilo, da smo lahko le skupaj dovolj močni," je dodal prvi mož zmajev.

BRAVO

Prepoved nastopa: /

Šiškarji so sredi tedna v pokalu spisali še nekoliko zanimivejšo zgodbo od svojih mestnih tekmecev. Grozljivka v Fazaneriji se je končala z loterijo – izvajanjem enajstmetrovk. Da so se zgodovinskega napredovanja v polfinale veselili Ljubljančani, je zaslužen predvsem Renato Josipović. Mladi vratar bo moral biti razpoložen tudi v soboto, ko ga skupaj s soigralci čaka najbližje gostovanje v ligi: v Stožicah se bodo udarili z Olimpijo. Naloga ne bo lahka, poleg tega pa bodo imeli rumeni še nekoliko težje noge od zeleno-belih. Nenazadnje so pred dnevi opravili naporno pot v Mursko Soboto, kjer so nato odigrali še 30 minut podaljška. Bo utrujenost prišla do izraza?

Dejan Grabić, trener NK Bravo: "Prepričan sem, da bodo na igralci na nivoju tudi v soboto, ko bo to najpomembneje. Igramo s favoritom na njihovem igrišču. Vemo pa, kaj so naše kvalitete. Ko jih izkoristimo, in v tej sezoni to počnemo zelo pogosto, se lahko kosamo z vsakim."

Kdo je vroč?

Nesporni junak sredinega večera je Renato Josipović. Dvajsetletnik, ki je moral po odhodu Igorja Vekića stopiti v velike čevlje, se je izkazal v najbolj napetih trenutkih četrtfinalnega srečanja: strelih z bele točke. Za ogrevanje je enega ubranil še pred koncem podaljška, v 99. minuti se je za glavo držal Kai Cipot. Kakšnih dvajset minut zatem sta si lase pulila še Maruško in Pucko, tekma pa je bila odločena po strelu Lotriča.

Ali ste vedeli?

Amar Memić si je z dobrimi predstavami v rumenem dresu prislužil vpoklic v mlado reprezentanco Bosne in Hercegovine. Dvajsetletnik, ki se sicer najbolje znajde v konici napada, je v Slovenijo kot prost nogometaš (pred tem je branil barve Radnika iz Hadžićev) prišel poleti, na sončni strani Alp bo ostal vsaj do maja 2023. V dosedanjem delu sezone je zbral 13 nastopov in en zadetek, s tremi asistencami pa je prvi podajalec svoje ekipe.

Tekst: VBi
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 30.10.2021 | Prva liga Telemach
    Sešlar rešil Olimpijo
    Nogometaši Olimpije in Brava so se v 15. krogu Prve lige Telemach razšli z neodločenim izidom 1:1 (0:0).

DELI NA